Quantcast

Kiaulianosis Stalinas ir toliau kelia sumaištį kauniečių galvose

  • Teksto dydis:

Prieš beveik pusę metų Kaune, šalia užkandinės „Keulė Rūkė“ pastatytas Stalino biustas su kiaulės nosimi per šį laikotarpį sulaukė pačių įvairiausių reakcijų. Miesto savivaldybė dėl jo yra net gavusi skundą.

„Meniškai pakeisto Stalino projektas buvo skirtas rusiškai medijai. Ir ji reagavo aršiai, kaip ir planavom. Buvo įvairių pasipiktinimo straipsnių portaluose. Įvairių nuomonių girdi ir darbuotojai restorane: jaunesnė auditorija – džiaugiasi ir palaiko, pasijuokia kartu su mumis. Žinoma, pasitaiko ir pasipiktinusių, ypač nepatenkinti vyresnės kartos žmonės. Kauno miesto savivaldybė yra gavusi skundą, tačiau pažeidimo nerado, nes tai – meno kūrinys, stovintis privačioje teritorijoje“, – sakė užkandinės direktorė Roma Fedosejevaitė.

Nesuvokiu,  kam reikia jį šlovinti. Juk tai parazitas, pražudęs milijonus žmonių.

Pašnekovė priduria, kad reakcijų būna tikrai įvairių: „Žmonės nuolat fotografuojasi, net jei nevalgo, užsuka pabendrauti su darbuotojais. Apibendrinant galima sakyti, kad mūsų skulptūrą dengia nuostabos aura.“

Nors tai humoristinis kūrinys, jis sukelia ir netikėtų praeivių reakcijų. Iš užkandinės išėjusiai jaunuolių porai Mantui ir Viktorijai toks istorinio veikėjo išvaizdos interpretavimas patinka.

„Taip jam ir reikia, nes šis veikėjas buvo kruvinas diktatorius, pražudęs milijonus žmonių. Tai suteikia viešumo, padeda nepamiršti baisių dalykų ir prisideda prie to, kad jie nepasikartotų“, – sakė pašnekovai.

Tuo tarpu pro šalį ėjusiai Irenai idėja pastatyti šią skulptūrą nepatiko. Tačiau ne dėl to, kad jai patiktų Stalinas, o priešingai.

„Nesuvokiu,  kam reikia jį šlovinti. Juk tai parazitas, pražudęs milijonus žmonių. Už ką jam tokia garbė?“, – klausė kaunietė.

Atkreipus jos dėmesį į tai, kad tai labiau pajuoka, o ne šlovinimas, pašnekovė vis tiek liko prie savo nuomonės. „Vis tiek jam per daug garbės. Išvis niekaip nereikia jo eksponuoti, kad žmonės tiesiog pamirštų jį ir viskas“, – savo požiūrį dėstė Irena.

Ne tik kiaulianosiu Stalinu, bet ir kitais skandalingais meniniais projektais pagarsėjusios „Keulė Rūkė“ vadovė sakė, kad ir toliau laikysis šios linijos ir jau planuoja kitas panašias iniciatyvas, tačiau konkrečių planų kol kas išduoti nenorėjo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
O su kokia nosimi reikia AMB lipdyt?

o ka mano

o ka mano portretas
linas-kiaule-komjaunuolis...gal buwo apsilankes pasimelsti sawo kumyrui...

Nekrošius

Nekrošius portretas
Man tai jis panašus į tą Grifą, kurį konservatoriai meiliai Vanagu vadina:)
VISI KOMENTARAI 22

Galerijos

Daugiau straipsnių