Quantcast

Ketvirtadienio liūtis neaplenkė ir Vilkijos – atsivėrė įspūdingo dydžio įgriūva

Po ketvirtadienį praūžusios liūties nukentėjo ne tik Kauno miestas, bet ir rajonas. Pliaupiant lietui prie Vilkijos Vydūno alėjos esančioje apžvalgos aikštelėje atsivėrė įspūdingo dydžio įgriuva.

Šioje vietoje stovėjusi skulptūra „Vėjūkas“, deja, buvo apgadinta. Kaip socialiniame tinkle teigia Antano ir Jono Juškų etninės kultūros muziejaus atstovai, „šiek tiek nukentėjo „Vėjūko“ „ševeliūra“ ir orumas“.

Portalo žiniomis, liūtis smarkiai apgadino medinius laiptus, kurie driekėsi nuo apžvalgos aikštelės link Nemuno, neatlaikė ir vamzdžiai, kuriais vanduo tekėdavo nuo kalno žemyn.

Portalas kauno.diena.lt susisiekė su Antano ir Jono Juškų etninės kultūros muziejaus muziejininke Vida Sniečkuviene. Moterį nuliūdino tokia gamtos iškrėsta išdaiga.

„Skulptūra simbolizuoja vėją. Vilkijos gyventojas Algimantas Smolenskas, vienas iš seniūnaičių, kažkada ištraukė didelį medį su įspūdingo dydžio šaknimis. Buvo sprendžiama, ką su medžiu daryti ir sugalvota, kad apvertus medį šaknimis aukštyn būtų labai graži skulptūra. Sako – čia kaip vėjas, todėl ir pavadino skulptūrą „Vėjūku“, – pasakojo muziejininkė.

Anot jos, visi itin priprato prie šios skulptūros, netrūko žmonių, kurie dažnai atvažiuodavo į šią vietą nusifotografuoti. Laimei, skulptūra nėra smarkiai apgadinta.

„Vakar plaukė visa Vilkija. Aplink mūsų muziejų buvo begalė vandens. Atrodė, kad išeisi iš muziejaus į lauką ir iškart pateksi į šaltinį“, – vakarykštę patirtį apibūdino moteris.

V. Sniečkuvienė teigia, kad dar nėra aišku, kur skulptūra bus iškeldinta: „Skulptūrą menininkai kūrė Vilkijai, todėl manau, kad ji bus pastatyta miestelio teritorijoje – norėtųsi, kad ji džiugintų visus pravažiuojančius. Apie tai tikrai pagalvosime“.

Portalas kauno.diena.lt primena, kad po tvankios dienos ketvirtadienį gerokai po pietų Kaune prapliupo ilgai lauktas lietus. Be išsvajotos atgaivos jis atnešė ir rūpesčių vairuotojams. Kai kur padėtis buvo labai chaotiška.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Petras

Petras portretas
Ten kažkada buvę pamatai. Gruntas judintas, todėl ir neatlaikė. Realiai ta aikštelė kabėjo ore...

Jonas

Jonas portretas
Statybinių atliekų privežus ,galima ištaisyti tą įgriuvą.Nieko nepadarysi prieš gamtą.

Aišku

Aišku portretas
Dar nėra jokios tragedijos Lietuvoje.Tiesiog viskas užleista,28 metai nesirūpinta Lietuva,todėl tokios pasekmės.Tik visada reikia prisiminti ,kas buvo prognuzuota mokslininkų.Nejau politikai ,ekonomistai nieko neprisimena ir galvoja, kad Lietuvą aplenks kataklizmos ir prognozės.Tai štai,žinokite, kad neaplenks o tiesiog bus Lietuva nepasiruošusi ir nukenrės smarkiai.Nepadės maišai pinigų piniguočiam,nepadės apsigyvenusiem draustiniuose.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių