Quantcast

Keturiuose arčiausiai legioneliozės židinių esančių gatvių hidrantuose bakterijų nerasta

Iš keturių arčiausiai legioneliozės židinių esančių gatvių priešgaisrinių hidrantų paimtuose bei ištirtuose vandens mėginiuose legionelės bakterijų nerasta, BNS informavo „Kauno vandenys“.

Mėginiai buvo paimti iš S. Lozoraičio, Žaliosios, Alyvų ir Budrių gatvių hidrantų.

Pasak įmonės, kitą savaitę turėtų paaiškėti geriamojo vandens tyrimų rezultatai iš mėginių, kurie praėjusią savaitę buvo paimti iš likusių Kauno vandenviečių.

Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC) antradienį informavo, kad iš 16 ligonių gyvenamųjų būstų paimtų vandens tyrimų, devyniuose nebuvo aptikta legionelių, dviejuose – aptikta, tačiau jų kiekis neviršijo nustatytos normos.

Atsakymų dar iš penkių gyventojų būstų laboratorinių tyrimų negauta.

Kaip jau yra informavusi bendrovė „Kauno energija“ nuo vidurnakčio iš trečiadienio į ketvirtadienį bus atliekama legioneliozės prevencijai skirta procedūra, ji truks iki penktadienio 10 valandos.

Kaip BNS nurodė NVSC atstovė Vilda Bajoriūnienė, iki gegužės 16-osios iš viso registruoti 23 šios infekcinės ligos atvejai, penki žmonės mirė.

Centro duomenimis, dviejų žmonių mirties priežastis – legioneliozė, trijų – gretutinės ligos.

Sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys praėjusią savaitę teigė, kad legioneliozės protrūkis Kauno mieste ir rajone siejamas su Garliavos vandens siurblinės rezervuarų plovimo darbais.

Savo ruožtu „Kauno vandenys“ tvirtina, kad pasirodžius pirminei informacijai apie susirgimus įmonė savo iniciatyva paėmė vandens mėginius iš Garliavoje esančių vandentiekio tinklų. Įmonė taip pat akcentuoja, kad yra atsakinga už vandens tiekimą „iki įvadinio skaitiklio, už vidaus vamzdyno kokybę bendrovė neatsako“.

Legioneliozė – plaučių uždegimo rūšis, kurią sukelia Legionella bakterijos. Maždaug vienas iš dešimties susirgusiųjų šia liga miršta. Šios bakterijos plinta per vandens dulksną (aerozolius), dažniausiai dėl netinkamai prižiūrimos ar sukonstruotos vandentiekio sistemos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

magistrale

magistrale portretas
tai jei gaisru nebuvo, tai tuose hidrantuose senas vanduo stovi, iki ju dar nedaejo uzkrestas vanduo.Kokia logika is nenaudojamo akligatvio sprest kas vyksta magistralej?

Žilvinas Ručys

Žilvinas Ručys portretas
lietuvoje bakterijų nėra net kanalizacijoje , jos tik valstybės tarnyboje

Klausiu

Klausiu portretas
Ko jus ieškote vandens hidrantuose? Juk ten vanduo šaltas . Ir dar ar yra Kaune specialistu,kurie užsiimtų savo darbu? Ar dirba gimines ir artimieji?
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių