Quantcast

Kęstučio gatvės gyventojai bijo kaimynystėje griūvančio namo

Pačiame miesto centre, Kęstučio gatvėje, griūvantis pastatas neramina gretimuose namuose gyvenančius ir dirbančius kauniečius.

Kasdien pro šalį vaikštantys ir automobilius kieme paliekantys žmonės baiminasi, kad Kęstučio gatvės 18-uoju numeriu pažymėtas namas gali bet kada nugriūti.

„Vidinėje kiemo dalyje, pastate akivaizdžiai matomi kontrukcinių elementų pažeidimai, bet kuriuo metu galintys sukelti pastato dalies griūtį. Šiuo atveju pasekmės nenusakomos“, – pasakojo redakcijai laišką atsiuntę gretimų namų gyventojai ir nuomininkai.

Nors iš Kęstučio gatvės negyvenamas pastatas neatrodo keliantis grėsmę, kiemo pusėje vaizdas gerokai prastesnis: raudonų plytų mūras trupa ir byra, stogas apaugęs medžiais, siena pakrypusi, apleistose patalpose prigrūsta šiukšlių.

Gyventojai spėja, kad pastato bendrasavininkė gali būti miesto savivaldybės. Savivaldybės Turto skyriaus vedėjas Antanas Slušnys tokias spėliones neigia. „Man šis adresas nieko nesako. Pastatas savivaldybei nepriklauso“, – tikino valdininkas.

Miesto vadovai ne kartą viešai skundėsi negalintys sudrausminti pastatų neprižiūrinčių savininkų, nes baudos yra nedidelės, o neretai jos dar užginčijamos teisme.

Savivaldybės Turto skyriaus specialistai Kaune yra užregistravę kiek daugiau nei šimtą apleistų pastatų. Iš jų kone 30 avarinės būklės pastatų priklauso savivaldybei arba savivaldybė yra bendrasavininkė. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

hm

hm portretas
Savivaldybe perrima del neveiksnumo pastata savo zinion su visa zeme ir parduoda kitam privatininkui. Argi nieko pas mus neimanoma daryti?

vidmantas

vidmantas portretas
Lietrytis jau triedžia, kad į jų redakciją kreipėsi kauniečiai. O pasirodo, kad analogiškas straipsnis jau ir Kauno dienoje.

centras

centras  portretas
rado ka rasyt ,....kiek centre pastatu apleistu .........
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių