Quantcast

Kelionės traukiniu į Kauną kainuos 25 proc. pigiau

Dėl europinės vėžės „Rail Baltica“ tiesimo darbų kelionės traukiniu iš Vilniaus į Kauną ir/ ar atgal keleiviams kainuos 25 proc. pigiau nei įprastai. Speciali nuolaida pradės galioti nuo gegužės 22 d., tačiau prekyba bilietais pradėta antradienį.

Kaip pranešė valstybės valdomi „Lietuvos geležinkeliai“, gegužės 22 d. geležinkelio ruože nuo Palemono iki Kauno geležinkelio stoties prasidės europinės vėžės „Rail Baltica“ tiesimo darbai, kurie vyks visą vasarą.

Dėl numatomų didelės apimties darbų visą šį laikotarpį bus sustabdytas traukinių eismas nuo Palemono iki Kauno geležinkelio stoties, todėl maršruto Vilnius-Kaunas traukiniai važiuos iki Palemono ir atgal. Populiariausiems traukinių maršrutams „Lietuvos geležinkeliai“ organizuos nemokamus autobusų reisus, nuvešiančius keleivius iš Palemono į Kauno geležinkelio stotį ir atgal, o maršrutų Vilnius-Kaunas ir Vilnius-Palemonas keleiviams visą šį laikotarpį galios nuolaida kelionės bilietams.

„Siekiame, kad vykstant „Rail Baltica“ tiesimo darbams mūsų klientai kelionėms į Kauną galėtų rinktis traukinius. Išanalizavę keleivių srautus bei jų poreikius, prie populiariausių traukinių išvykimo ir atvykimo laikų pritaikėme užsakomuosius autobusų reisus, taip pat su Kauno savivaldybe suderinome ir miesto autobusų tvarkaraščius, o atsidėkodami klientams už lojalumą visiems keleiviams visą vasarą dovanosime specialią nuolaidą kelionės bilietams“, - sakė „Lietuvos geležinkelių“ Keleivių vežimo direkcijos direktorius Linas Baužys.

Iki eismo pertraukos pradžios Palemono traukinių stotis bus paruošta didesniems keleivių srautams: infrastruktūra pritaikyta ir judėjimo negalią turintiems keleiviams, įrengti automobilių privažiavimai abiejose stoties pusėse, įrengiama papildoma automobilių stovėjimo aikštelė, todėl bus galimybė ir šiaurinių Kauno miesto rajonų gyventojams atvykti automobiliu ir jį palikus kelionę į sostinę tęsti traukiniu.

„Lietuvos geležinkeliai“ nuo gegužės 22 d. iki rugsėjo 1 d. organizuos papildomą transportą nuo Palemono iki Kauno geležinkelio stoties. Nemokami autobusai keleivius iš Palemono iki Kauno centre esančios stoties ir atgal veš dvylika kartų per dieną, visų jų tvarkaraščiai pritaikyti prie populiariausių traukinių Vilnius-Kaunas ir Kaunas-Vilnius reisų. Prie dalies traukinių atvykimo ir išvykimo laikų priderinti ir Kauno miesto autobusai. Bilietai į šiuos autobusus kainuos kaip įprasta.

Vykstant „Rail Baltica“ tiesimo darbams savaitgaliais, nuo gegužės 22 d. iki rugsėjo 1 d., taip pat bus laikinai sustabdytas traukinių Kaunas-Šiauliai eismas. Išsamią informaciją apie traukinių eismo pakeitimus ir specialius autobusų reisus galima rasti „Lietuvos geležinkelių“ internetinėje svetainėje.

ELTA primena, kad „Rail Baltica“ - svarbiausias geležinkelių infrastruktūros projektas Baltijos regione, integruosiantis Baltijos šalis į Europos geležinkelių tinklą. Projektų investicijų suma Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje sieks apie 5,7 mlrd. eurų, vien Lietuvoje investicijos, planuojama, viršys 2,4 mlrd. eurų. Jį planuojama atidaryti 2026 m.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Onute

Onute portretas
Vargseliai,gal galima issireikalauti,kad pasamdytu aukliu,kurios nunestu ir patnestu is stoties.Vis blogai ir blogai,vargseliai.

Vat kaip

Vat kaip portretas
O koks palemono stoties adresas? Kokie marsrutai ten vaziuoja? Gal reiks autobusa ri ktis

:D

:D portretas
Tik 6 autobusai per visa diena!!!! Tam laikui, kur vazineju i darba autobuso nera. Jau nekalbant apie tai, kad valanda prailgejusi kelione tiems, kurie vaziuoja priderintais marsrutais
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių