Quantcast

Keliautojas O. Gasanovas: dabar Kaunas – Lietuvos gatvės meno sostinė

  • Teksto dydis:

Kaune apsilankęs žinomas keliautojas Orijus Gasanovas rekomendavo į mūsų miestą pažvelgti kiek kitaip. Pasak keliautojo, Kauną dabar tikrai galima vadinti gatvės meno sostine. Beje, tokios kelionės šiuo metu yra saugios, tad tikrai galima Kauną atrasti iš naujo.

Rekomenduoja apsilankyti

Kai kelionės į užsienį yra apribotos, patyrę keliautojai skatina atrasti Lietuvos perlus. Viena tokių vietų neabejotinai gali tapti Kaunas. Mat Lietuvos centre esantis Kaunas yra lengvai pasiekiamas bei grįžus namo vėliau nereikės karantinuotis.

„Idėja keliautojams, kur nukeliauti greitai ir saugiai. Mano pasiūlymas – Kaunas. Pažvelkite į Kauną kitaip. Dabar tai – Lietuvos gatvės meno sostinė. Tai faktas. Nežinau, kada jie spėjo, bet šis miestas dabar pilnas tobulai didelių, labai išraiškingų piešinių ant namų sienų, gamyklų, po tiltais, pačiose netikėčiausiose vietose. Bandžiau suskaičiuoti piešinius, bet tai neįmanoma. Vien per kelis praėjusius mėnesius atsirado keli nauji. Gatvės meno objektų Kaune – gerokai virš šimto. Svarbiausia, kad viską galima apžiūrėti saugiai, be kontakto su kitais žmonėmis. Viskas lauke, po atviru dangumi. Nėra eilių, nėra darbo laiko, nėra bilieto. Eikite ir grožėkitės, fotografuokitės“, – savo įspūdžiais pasidalijo keliautojas Orijus.

Jis įsiamžino prie Šančiuose esančio močiutės piešinio, taip pat prie buvusios „Drobės“ gamyklos, kur dabar praeivius pasitinka įspūdingo dydžio piešiniai bei prie KTU Socialinių, humanitarinių mokslų ir menų fakulteto sienos, kur nupieštos stilizuotos da Vinčio paveikslų herojės.

Pažvelkite į Kauną kitaip. Dabar tai – Lietuvos gatvės meno sostinė.

„Tik vienas svarbus dalykas – kauniečiai @kaunastic visų mūsų patogumui į virtualią erdvę perkėlė savo puikiuosius žemėlapius, kuriuose sužymėti patys ryškiausi gatvės meno objektai. Žemėlapis internete, laisvai prieinamas. Paprasčiausias būdas jį rasti tai „Google“ suvesti: „Kaunastic sienografo užrašai“. Pasitikrinkite orų prognozę, pasirinkite geriausią dieną, telefone įsijunkite žemėlapį ir viskas, visas naujasis Kauno grožis jūsų dėmesiui. Eikite ir grožėkitės, koks ryškus tapo Kaunas ir jo gatvės“, – rekomendavo žinomas keliautojas.

Orijaus Gasanovo nuotr.

Šiuo O.Gasanovo įrašų socialiniuose tinkluose pasidalijo ir Kauno miesto savivaldybė. Miesto atstovai pasidžiaugė, kad Kaunas turi, ką pasiūlyti įvairiems keliautojams.

„Džiaugiamės, kad ne vienus metus dedamos pastangos gražinti ir puošti miesto erdves gatvės menu nelieka nepastebėtos bei sulaukia tokių įvertinimų“, – rašė savivaldybės atstovai.

Internautų reakcija

O.Gasanovo įrašas socialiniame tinkle „Facebook“ sulaukė daug teigiamų reakcijų. Daugiau nei 500 internautų teigiamai įvertino įrašą. Taip pat žmonės pradėjo komentuoti, prie kokių Kauno gatvės perlų jie patys yra apsilankę.

Orijaus Gasanovo nuotr.

Nemažai komentatorių siūlė pasigrožėti rožiniu drambliu, esančiu E.Ožeškienės gatvėje. Kiti rekomendavo, žinoma, kai tik bus atlaisvintas karantinas, pakeliauti su gidu, kuris išsamiau papasakos apie Kauno gatvės meno šedevrus. Dar kiti internautai atkreipė dėmesį į „Kiemo galeriją“, kurioje gausu įvairių eksponatų.

„Važiuojant viena Kauno gatve, berods Vilniaus g., yra reklama „Būk savo miesto turistas“. Kas sugalvojo šią mintį yra be galo šaunu! O Kaunas labai įvairus“, – pastebėjo Laura.

„Gimtasis Kaunas puošiasi, smagu matyti šaunius pokyčius“, – į keliautojo įrašą atsiliepė Vytautas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tau Danguolė

Tau Danguolė portretas
Gal gražiau gali galvoti apie savo ateitį.

Marta

Marta portretas
Namus reikia renovuoti, o ne taip bjauroti čia ne menas l.bjaru

Danguolė

Danguolė portretas
Kai važiuoju per Šančius visuomet bjauriai nuteikia ta senolė, nors gražesnę moterį būtų nutapę, tokia baisi niūri vargšė su skara, na nežinau ar ten visi tokie šančiškiai ir gyveno, nemanau, kokiu tiku šis portretas nupieštas?Jau apskritai ant sienų priteplioti tai ne menas ir ne vieta
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių