Quantcast

Kelias į Kalėdas: puošni Vilniaus gatvė, auksu tviskanti žaliaskarė ir jaukus kalėdinis miestelis

  • Teksto dydis:

Kaunas pradėjo pasiruošimą šventiniam laikotarpiui. Rotušės aikštėje jau montuojami šventiniai kupolai. Juose įsikurs kalėdinė mugė, edukacijų erdvė ir Kalėdų Senelio rezidencija. Greitai čia iškils ir pagrindinis akcentas – auksu tviskanti „čiurlioniškai“ karališka žaliaskarė. Į žiemos pasaką menantį miestelį ves naujai atgijusi Vilniaus gatvė su puošnia kelių šimtų eglučių kompozicija. Lapkričio 25-osios vakarą visi laukiami šventiniame eglutės įžiebimo koncerte.

Kviečia kurti emociją drauge

„Didžiosios metų šventės vieniems reiškia Kalėdų Senelio laukimą ir dovanas, kitiems – ramybę, jaukų pasibuvimą su brangiausiais žmonėmis. Miesto pareiga – prisidėti, kad visas šis laikotarpis kiekvienam būtų kupinas šventiškos nuotaikos, pasitinkant Kalėdas ir Naujuosius. Tikiu, kad kauniečiai tradiciškai užpildys Rotušės aikštę ta gera emocija ir drauge tikrai sukursime įsimintiną atmosferą visame mieste“, – teigė Kauno meras Visvaldas Matijošaitis.

Jau 14 metų pagrindine miesto puošmena besirūpinanti menininkė Jolanta Šmidtienė pasakoja, kad šiųmetei Kalėdų eglei karališką temą inspiravo Nacionaliniame M. K. Čiurlionio dailės muziejuje matytas virtualios realybės filmas „Angelų takais“. Pasak autorės, žaliaskarė skleis jaukumą, šilumą ir viltį.

Beje, pamatyti daugiau kaip 60 Čiurlionio paveikslų motyvais paremtą filmą virtualios realybės akiniais nemokamai galės ir visi kalėdinio miestelio lankytojai. Tam numatyta kupoluose įrengti dvi atskiras erdves.

Jolanta Šmidtienė/Kauno m. savivaldybės nuotr.

Kūrėjų dirbtuvėse – pats įkarštis

„Šiemet eglutė bus žvaigždėta, tačiau norisi išlaikyti ir šiek tiek intrigos. Viską darome naujai. Pamaniau, kodėl gi neperteikus šviesos ir spindesio jausmo. Didžiausias iššūkis – smulkios dekoracijos. O jas išpjaustyti ir perkelti ant papuošimų, iš kurių suformuojama žvaigždė, nėra taip paprasta. Dieną turėsime žėrinčią, žibančią auksinę eglę, o naktį ji bus šiek tiek paslaptingesnė“, – tikino J. Šmidtienė.

Darbai kūrybinėse dirbtuvėse jau įsibėgėjo. Netrukus veiksmas persikels ir į Rotušės aikštę.

Iš kalėdinio miestelio žmonėms linkiu išsinešti viltį, kad viskas bus gerai – šviesa visada nugali tamsą.

Pasak menininkės, 24 metrų aukščio Kalėdų eglę papuoš aukso lašeliai ir daugiau kaip 500 rankomis sukurtų žvaigždžių.

„Metalinį eglės karkasą sudarys natūralios šakos, o forma bus labai artima tikram miško medžiui. Papildomų žaisliukų – nebus. Ryškiausia žvaigždė švies viršūnėje. Iš kalėdinio miestelio žmonėms linkiu išsinešti viltį, kad viskas bus gerai – šviesa visada nugali tamsą“, – apie savo kūrinį kalbėjo J. Šmidtienė.

Švytintis takas rotušės link

Šįkart į Kalėdų miestelį ves iš pagrindų atnaujinta ir specialiai papuošta Vilniaus gatvė. Pagrindinę senamiesčio pėsčiųjų erdvę papuoš keli šimtai LED girliandomis spindinčių eglučių. Organizatoriai skaičiuoja, kad jose sužibs virš 55 tūkst. lempučių.

Kauno m. savivaldybės nuotr.

Vilniaus gatvės gyventojai bei čia dirbantys verslininkai kviečiami prisidėti prie jaukaus Kalėdų laukimo. Norintieji kurti šventę drauge, savo idėjas kviečiami siūlyti el. paštu kaledos@kaunas.lt.

Šių metų šventėms pasirinktas šūkis „Kelias į Kalėdas Kaune“ turi ne vien simbolinę reikšmę. Pėsčiųjų maršrutas į kalėdinį miestelį išties drieksis šventiškai nušviestu vientisu keliu – pro Laisvės alėją, Vilniaus gatvę iki pat Rotušės aikštės ir Santakos parko.

Dekoracijos papuoš ir arčiausiai centro esančius tiltus.

Mažieji kauniečiai kviečiami jau pradėti galvoti apie slapčiausius troškimus Kalėdų Seneliui. Jo rezidencija, kaip įprastai, įsikurs šventiniame miestelyje prie rotušės. Čia pat savaitgaliais veiks ir edukacijų erdvės bei kasmetine tradicija tapęs nemokamas kalėdinis paštas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Visiems "amžinai nepatenkintiems"

Visiems "amžinai nepatenkintiems" portretas
Ar jūms bus , kada nors gerai ?Kabinėjatės , kritikuojat , peikiat ir piktinatės kiekvienais metais , kokia bebūtųta eglutė.Nepatinka - neikit ten , nežiūrėkit ,sėdėkit savo kamurkose ir surūgę , nelaimingi putokitės.

Rasa

Rasa portretas
Kaip smagu! Laukiu - nesulaukiu :)

Anonimas

Anonimas portretas
Manau,kad bus labai gražu,ir čia visai nereikia natūralios žaliaskarės,nes Vilniaus gatvėje eglaičių bus.Auksu tviskanti didžiulė eglė,simbolizuos Kalėdas ir Naujuosius metus.Menininkei Šmitienei dėkojam už jos nuostabią kūrybą.
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių