Quantcast

Keičiasi prekybos viešosiose vietose tvarka

Rūpestis miesto įvaizdžiu verčia valdžią keisti prekybos viešose vietose tvarką. Miesto taryba turės apsispręsti, kokias prekes bus galima siūlyti Laisvės alėjoje ir kitose viešose vietose miesto centre.

 „Apšiurę kioskai, stelažai Laisvės alėjoje, nuo kurių prekiaujama knygomis, gadina miesto vaizdą. Turime lavinti estetinį skonį, kad bent jau miesto centre jis būtų gerokai aukštesnis“, - savivaldybės tarybos kolegijos narius ragino miesto meras Andrius Kupčinskas. Miesto vadovui užkliuvo vasarą Laisvės alėjoje važinėjančio traukinuko išvaizda bei Laisvės alėjoje siūlomos prekės. „Nežinau, ar diržus, visokias drapanas ir skarmalus galima vadinti suvenyrais“, - kritikavo A.Kupčinskas.

Prekyba knygomis Laisvės alėjoje vyksta nelegaliai. Licencijų ir paslaugų skyriaus vedėjos Rasos Palevičienės teigimu, apie tai jau ne kartą buvo informuota miesto policija.

Vienybės ir Nepriklausomybės aikštėse, prie miesto savivaldybės, Muzikinio teatro sodelyje, Vilniaus gatvėje prie Istorinės Prezidentūros tvoros nebebus galima prekiauti nuo laikinųjų prekybos įrenginių - staliukų, suoliukų ar tiesiog popierinių dėžių. Tokie apribojimai bus taikomi ir kai kuriose kitose miesto vietose.

Reprezentacinėse miesto vietose - Laisvės alėjoje ir S.Daukanto gatvėje - miesto valdžia nustatys ir galimų prekių asortimentą. Čia bus galima siūlyti suvenyrus, meno dirbinius, gėles, akinius nuo saulės, gaiviuosius gėrimus, pyragėlius, ledus, vaisius ir greitai negendančius fasuotus maisto produktus.

Iš specializuotų automobilių prekiauti bus galima tik prie Lampėdžių ežero ir Kauno marių.

Kebabų mėgėjai nebegalės mėgautis šiuo maistu visą parą, mat prekiauti jais bus galima tik nuo 6 valandos ryto iki 24 val. nakties. Miesto valdžia įsitikinusi, kad tiek kebabų prekeiviai kioskuose, tiek pirkėjai, drumsčia miesto gyventojų ramybę.

Jeigu miesto taryba pritars naujajai tvarkai, prekybininkai privalės tvarkyti aplinką 10 metrų spindulių apie prekyvietę, pasirašyti sutartis su atliekų tvarkymo įmonėmis. 


Šiame straipsnyje: prekybakioskaitvarkaįvaizdis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių