Quantcast

Kauno valdžia užsimojo ištremti aptriušusius kioskus

Kauno valdžia pradeda kovą su nelegaliai veikiančiais, aptriušusiais ir miesto vaizdą darkančiais kioskais. Penktadienį buvo nukeltas pirmasis neveikiantis kioskas, stovėjęs greta Radvilėnų pl., A. Baranausko g. ir Vydūno al. sankryžos.

„Tokie apleisti ir nelegaliai veikiantys statiniai turi būti šalinami kuo greičiau. Niekam nenuolaidžiausime ir miesto vaizdą darkančių kioskų problemą spręsime ne žodžiais, o veiksmais", – tvirtino miesto meras Andrius Kupčinskas.

Kauno miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Remigijus Skilandis portalui kaunodiena.lt teigė, jog šį kioską reikėjo nukelti ne tik dėl prastos išvaizdos.

„Kioskas trukdė gatvės rekonstrukcijai. Kelininkai pradės tvarkyti šaligatvius, o kioskas stovėjo būtent ant jo. Savininkai iš anksto buvo įspėti dėl planuojamų darbų“, – teigė R. Skilandis.

Jis apgailestavo, kad kova su nelegaliais kioskais užtrunka gana ilgai.

„Dažnai tenka kreiptis į teismą, kad būtų duotas leidimas jį nugriauti. Savininkai tada apskundžia sprendimą, taip procedūra užvilkinama“, – aiškino valdininkas.

R. Skilandis teigė, kad apleistų ir neveikiančių kioskų Kaune yra ne viena dešimtis.

Smulkieji verslininkai, norėdami prekiauti kioskuose, privalo su miesto savivaldybe sudaryti sutartį, kuria įsipareigoja laikytis Prekybos Kauno viešose vietose taisyklių. Po sutarties pasirašymo kiosko savininkui išduodamas terminuotas prekybos leidimas.

„Kaune yra kioskų, kurių savininkai neturi jokių leidimų. Informaciją apie tokius kioskus surinkome į duomenų bazę. Prekybos Kauno viešose vietose taisyklėse yra numatyta, kad jeigu savininkas pats nenukelia nelegalaus kiosko, jo išvežimą ir saugojimą organizuoja savivaldybė. Patirtas išlaidas turi kompensuoti kiosko savininkas", – teigė Kauno miesto savivaldybės Licencijų ir paslaugų skyriaus vedėja Rasa Palevičienė.

Nelegaliai Kaune veikiančių kioskų sąrašas:

Šiaurės pr. prieš namą Nr. 17

Ašigalio g. netoli namo Nr. 57

Ašigalio g. 57 A (paviljonas)

netoli Pakraščio g. 30

Sukilėlių pr. 84, prie p/c „Topolis“

Šiaurės pr. prieš namą Nr. 34

netoli Sukilėlių pr. 73

prie Savanorių pr. 431

prie P. Lukšio g. 32

prie P. Lukšio g. 34

šalia Karaliaus Mindaugo pr. 26

šalia Šiaulių g. 36

prie V. Krėvės pr. 125

prie Partizanų g. 70

prieš Taikos pr. 76

prie Rokų g. 23

prie Taikos pr. 145

prie Kauno marių automobilių stovėjimo aikštelės

prie A. Juozapavičiaus pr. 58 (nuotrauka Nr. 3)

prie Baltų pr. 81

prie Tilžės g. 10

prie Panerių g. / Demokratų g. sankryžos

prie Raudondvario pl. 58

prieš Raudondvario pl. 72



NAUJAUSI KOMENTARAI

Skilandinis

Skilandinis portretas
Gavomome mero nurodyma nugriauti 1991 m statybos griuvanty kioska vadinamo vsd prie maximos silainiuose prie kurio sienos buvo nusautas prezidentes motinos brolio vaikas a.a. korsakas

Artas

Artas portretas
Nesigauna kova su amžiaus statybom pastatais-vaiduokliais: ,,Respublika'' , ,,Britanika'',tai nuvers kelis kioskus ir VALIO-O-O , pergalė ! Na nors nedidelė,bet juk pergalė-reikės visiems ponams valdininkams premijų ir medalių ,šokolado ir šampano...

jonas

jonas portretas
Prie LSMU Kauno klinikų centrinių vartų jau seniai stovi kokie penki kioskai jie lankytojams ir ligoniams labai reikalingi. Bet keturi iš jų stovi tiesiog ant šaligatvio, kur reikia vaikščioti žmonėms. Po lietaus ar žiema kai patyžta sniegas žmonės priversti braidžioti per vandenį važiuojamoje kelio dalyje. Prieš kelis metus savivaldybės veikėjai žadėjo atitraukti kioskus už klinikų tvoros-būtų ideali tvarka....Sėkmės..
VISI KOMENTARAI 18

Galerijos

Daugiau straipsnių