Quantcast

Mažinti valdininkų skaičių trukdo įstatymas?

  • Teksto dydis:

Kauno miesto savivaldybė antradienį nusprendė vėl padidinti maksimalų leistiną darbuotojų skaičių administracijoje: pavasarį nusprendus administracijos darbuotojų sumažinti nuo 786 iki 630, dabar šis skaičius padidintas iki 654.

Kaip tarybos posėdyje kalbėjo administracijos direktorius Gintaras Petrauskas, pagrindinė sprendimo priežastis – profsąjungų priešinimasis darbuotojų atleidimui.

„Skaičius didinamas dėl gynybinės darbuotojų pozicijos - įstatymai leidžia tam tikrus gynybinius veiksmus. Trečdalis darbuotojų iš galimų tų apsigynusiųjų tapo profsąjungų nariais. Aš manau, kad tai gynybinis žingsnis, nors ir įstatymų įteisintas. Profsąjungos nesutinka dėl tokių darbuotojų atleidimo. Tai viena iš pagrindinių priežasčių“, – kalbėjo G.Petrauskas.

Pasak jo, profesinės sąjungos renkamųjų organų nariais tapusių darbuotojų negalima atleisti be profesinės sąjungos sutikimo – tuo ir pasinaudojo dalis planuojamų atleisti darbuotojų.

Pasak opozicijoje dirbančios Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos atstovo buvusio Kauno mero Andriaus Kupčinsko, sprendimas vėl didinti darbuotojų skaičių parodo, kad suplanuota administracijos pertvarka nebuvo tinkamai apgalvota.

„Kas gali paneigti, kad po pusmečio, įtakojant socialdemokratams, kurie yra įtakingi profsąjungų veikėjai, nebus pasakyta, kad dar trūksta didžiausio leistino (pareigybių) skaičiaus ir dar 24 reikia padidinti?“, – kalbėjo A.Kupčinskas.

Kauno miesto savivaldybės vadovų skaičiavimais, įvykdžius pertvarką, tai leistų sutaupyti apie 2 mln. eurų per metus. Padidinus leistiną darbuotojų skaičių, administracijos darbuotojų bus sumažinta ne 20, kaip planuota, o 16 procentų, tai kitais metais leis sutaupyti apie 1,7 mln. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ko

ko portretas
čia tas bagdonas taip visiems netinka. Tupi tegu sau. Jūs ką, naivuoliai, manot, drakonas mirė, tai nieks nesušuks "tegyvuoja drakonas'? O dar kokis tas drakonas, girkit girkit, giedokit ditirambus....

jo jo

jo jo portretas
mhm, atleist, mažint... Buhalterius iš mokyklų- von, tik, va, jau seniai gandai plaikstės, kad tai spec. sukurtai naujai buhalterijai- vienas savas su visais savaisiais rastas.. Sargus mokyklų-von, tik, kokia įmonė visa tai valys- sava? Ai, kam tas mokyklas valyt per pertraukas- išvalyt vakare, kai purvas ir šiukšlės praeit neleis. Visgi kokis tas miesto galva s spuikus- ranką taip vyriškai spaudžia, į akis žūri, tikras šeiminykas. Nereikalingus- von, savi šalia. Aš gi miestą valdau. Cit, vargdieniai dykaduoniai.

Pranas MO

Pranas MO portretas
Sekantis nutarimas bus (kadangi Eigulių seniūnijos gatvėse duobių nesugeba užtaisyti); Paskelbti , kad DUOBĖS GATVĖSE-NORMALUS IR BŪTINAS dalykas.
VISI KOMENTARAI 32

Galerijos

Daugiau straipsnių