Quantcast

Kauno vadovai atostogų ritmui nepasidavė: vyksta daug procesų, tad nėra laiko

Miesto savivaldybės koridoriai šiemet neištuštėjo, kaip įprasta. Dėl pandemijos kai kurie Kauno vadovai atostogas nukėlė arba užsienio paplūdimius iškeitė į Lietuvos pažinimo turus.

Atostogavo vieną dieną

Kauno meras Visvaldas Matijošaitis vasaros atostogų ritmo dar nepajautė. Kol kas oficialiai jis atostogavo tik vieną dieną – rugpjūčio 3-ąją. Daugiau laisvadienių miesto vadovas neplanuoja.

"Kauniečiai ir miesto svečiai mato, kiek daug darbų šiuo metu Kaune yra įsibėgėję. Reikia užtikrinti jų tęstinumą, kad viskas vyktų sklandžiai. Kaune taip jau yra, kad vieni darbai veja kitus ir sustoti nėra kada, nes bet kokia pertrauka sujauktų visus tolesnius planus. Šiuo metu nenorėčiau ilgesniam laikui atitrūkti nuo mieste vykstančių svarbių projektų, kurie kaip tik dabar juda iš pradinio taško. Noriu pats dalyvauti šiame veiksme, nes žinau, kiek įdirbio reikėjo, kad jie įsibėgėtų ir pasiektų šią stadiją.

Galiausiai ir epidemiologinė padėtis šalyje verčia nuolat būti vietoje, kad užtikrintume gyventojų saugumą, jei situacija paaštrėtų. Taigi kol kas man pakanka poilsio savaitgaliais, retkarčiais pridedant prie jų po vieną atostogų dieną. Seniai įsitikinau, kad Lietuvos pajūris puikiai tinka tokiam trumpam poilsiui", – teigė V.Matijošaitis ir užsiminė nebent apie trumpas kelių dienų atostogas Lietuvoje.

Vicemeras Mantas Jurgutis atostogų kol kas taip pat neplanuoja.

M.Jurgutis kol kas apie atostogas negalvoja. (Vilmanto Raupelio nuotr.)

"Šiemet dar neatostogavau. Dėl rudens nesu apsisprendęs. Šiaip man patinka mano darbas, todėl nėra didelės būtinybės atostogauti. Miestas juda į priekį, tad darbo tik daugėja, bet kai matau prasmę, ką mes darome, atostogos nėra gyvybės ir mirties klausimas. Kai matau rezultatą, yra ir motyvacija dirbti", – kalbėjo M.Jurgutis.

Panašios pozicijos laikėsi ir savivaldybės administracijos direktorius Vilius Šiliauskas. Nors šiuo metu jau atostogauja du jo pavaduotojai – Eglė Andriuškienė ir Tadas Metelionis, jis pats poilsio planų kol kas nedėlioja. Pasak jo, dabar sprendžiami kertiniai miesto projektai – S.Dariaus ir S.Girėno stadiono statybų pratęsimas, "Mokslo salos" bei naujojo vandens sporto centro statybos Nemuno saloje, pradedamas statyti naujas vaikų darželis Kuršių gatvėje ir galiausiai prasidėjo Muzikinio teatro sodelio rekonstrukcija.

"Kai kurie darbai jau prasidėję, kitur baigiamos rangovo parinkimo procedūros. Tai yra itin svarbūs darbai Kaunui ir ne tik, todėl ramiau atsipūsti ir galvoti apie atostogas galėsiu tik tuomet, kai galutinai užbaigsime visus procesus, pasirašysime sutartis ir įsibėgės realūs darbai", – teigė V.Šiliauskas.

Visgi jis pridūrė, kad atitrūkti nuo darbų gali pavykti rudenėjant, tačiau grandiozinių kelionių neplanuoja. V.Šiliauskas tikino, kad poilsiui greičiausia tiks šalies pajūris ar kitos Lietuvos vietos.

"Situacija pernelyg įtempta ir neužtikrinta, todėl apie galimybes išvykti į tolimesnes keliones už Lietuvos ribų kol kas nesvarstau. Be to, atostogų išleidau savo artimiausią komandą – du iš trijų pavaduotojų. Jie ilsėsis pakaitomis. Tad man pačiam būtų neatsakinga eiti atostogų tokiu metu", – pažymėjo administracijos direktorius.

Vicemerė Rasa Šnapštienė šiuo metu taip pat dar dirba ir teigė, kad kol kas atostogų dar nesuplanavo, tačiau svarsto nuo darbų atsipūsti šio mėnesio viduryje. Mero pavaduotoja nurodė, kad ji laisvas dienas leis namuose.

Motociklu aplink Lietuvą

Nuo liepos 24-osios atostogauja vicemeras Andrius Palionis. Jo atostogos baigiasi šiandien. Mero pavaduotojas su "Kauno diena" sutiko pasidalyti savo jų akimirkomis.

A.Palionis pasakojo, kad šiais metais su žmona nusprendė apvažiuoti Lietuvą motociklu. Net ir socialiniame tinkle "Facebook" vicemeras pasidalijo maršrutu, kuriuo važiavo. Matyti, kad kauniečiai plieniniais žirgais apjojo beveik palei visą šalies teritoriją.

A.Palionis su žmona motociklu aplankė įvairias Lietuvos vietas. (Asmeninio archyvo nuotr.)

Tik Šiaurės Lietuvoje jis tarsi iškando dalį žemėlapio ir nevažiavo ties visais šalies kontūrais. Draugus vicemeras tikino, kad į maršrutą buvo įtraukti Šiauliai, nes ten dar nebuvo tekę lankytis kaip turistams. Todėl ir nepavyko tiksliai laikantis Lietuvos sienos linijos apvažiuoti šalies teritorijos, tačiau ir be to kelionė davė daug gražių akimirkų ir prisiminimų. Iš viso vicemeras su žmona Lietuvoje motociklais apvažiavo beveik 1,9 tūkst. km.

"Mes pakankamai anksti pritaikėm atostogų planą prie pavasarį atėjusios pandemijos. Vienintelis dalykas, jei nebūtų pandemijos, greičiausiai būtume motociklu po Europą pakeliavę. Šiemet atostogas leidžiame gimtojoje šalyje. Pirmas penkias dienas skyrėme kelionei aplink Lietuvą motociklu. Tikrai daugybė lankytinų, įdomių objektų ir gražios gamtos mūsų šalyje", – apie tai, kad kelionė po Lietuvą visiškai pateisino lūkesčius, pasakojo A.Palionis.

300 – beveik tiek savivaldybės darbuotojų rugpjūtį planuoja atostogauti.

Mero pavaduotojas pridūrė, kad likusias atostogų dienas jis su žmona praleido kaime, kur yra jų šeimos sodyba.

Tuštesni kabinetai

Kauno miesto savivaldybės Personalo skyriaus vedėjos pareigas laikinai einanti Jurgita Kvedaravičienė nurodė, kad šį mėnesį kol kas atostogas suplanavę beveik 300 savivaldybės darbuotojų, tačiau dar gali padaugėti norinčių pasimėgauti paskutiniais vasaros spinduliais.

"Šiuo metu atostogauja 178 darbuotojai. Rugpjūčio mėnesį suplanavę paatostogaut 279 darbuotojai, tačiau kadangi dar tik mėnesio pradžia, tikėtina, kad skaičius didės. Palyginti su pernai metais, rugpjūtį atostogavo 439 darbuotojai", – pastebėjo J.Kvedaravičienė.

Savivaldybės atstovai nurodė, kad darbai nestringa ir toliau atliekami, nes kolegos vaduoja vieni kitus. Taip daroma tam, kad svarbiausi miesto gyvenimo procesai vyktų nenutrūkstamai ir nepriklausomai nuo to, ar kai kurie specialistai tam tikru metu atostogauja.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nu jo

Nu jo portretas
Tikrai nėra laiko, dar ne visi miesto pinigai įsisavinti, ne visi geri sklypai pasiglemžti ir ne visi vertingi pastatai prichvatizuoti...

kauno meras

kauno meras portretas
yra meras

Je

Je  portretas
Tikri miesto patriotai. Ačiū!
VISI KOMENTARAI 19

Galerijos

Daugiau straipsnių