Quantcast

Kauno turguje jau pasirodė agurkai ir braškės: kainos labai „nesikandžioja“

Kauno turguose jau atsirado braškių ir agurkų. Žinoma, užaugintų ne Lietuvoje.  Jų kaina nėra maža, tačiau ir kosmine vadinti negalima.

„Praėjusią savaitę lietuviai žiniasklaidoje piktinosi kosminėmis lietuviškų agurkų kainomis. Teigta, kad kai kuriuose prekybos centruose kilogramas lietuviškų agurkų kainavo net 12 eurų. Nemanau, kad reikia pulti pirkti tik pasirodžius kokiai nors prekei, kai ji yra brangiausia.

Štai antradienio ryte „Dainavos“ turgavietėje mačiau trumpavaisius agurkus, kurių kaina gerokai mažesnė už tą, dėl kurios žmonės piktinosi. Šiandien agurkai turgavietėje kainavo 5,50 euro“, – portalui kauno.diena.lt pasakojo turguje neretai apsiperkantis kaunietis.

Antradienio vidudienį apsilankiau minėtoje turgavietėje. Kilogramas trumpavaisių agurkų kainavo 5,50 euro, ilgavaisių agurkų – 3 eurai.

Turgavietėje vaisiais, uogomis ir daržovėmis prekiauja dar nedaug pardavėjų. Tačiau jau galima įsigyti ir braškių bei šilauogių. Už kilogramą braškių prašoma 5,60 euro, o šilauogės kainuoja gerokai brangiau – net 11,60 euro.

Už vienodą kainą – 0,50 euro – buvo galima įsigyti kilogramą bulvių, morkų, svogūnų ir obuolių. Kriaušės kainavo 1,30 – 1,50 euro, pomidorai – 2 eurus. Už mažus pomidoriukus tenka mokėti kur kas daugiau – 3 eurus.

Kilogramą mėlynų vynuogių buvo galima nusipirkti už 2,30 euro, česnakai kainavo 4 eurus, o 0,5 kg. raugintų agurkų pakuotė – 1,50 euro.

Praėjusį šeštadienį Čečėnijos aikštėje veikiančiame Ūkininkų turgelyje bulvės buvo pardavinėjamos po 0,80 euro. Tiek pat kainavo ir morkos.

Šiame turgelyje jau buvo pabrangusios obuolių sultys. Gruodžio mėnesį 5 litrų sulčių pakuotę buvo galima nusipirkti už 4,50 euro, o šeštadienį už ją jau teko mokėti 5 eurus.


Šiame straipsnyje: skaitytojo naujienaDainavos turgavietėbraškėsAgurkaibulvėslietuviški agurkai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Tas kas rašo tokius straipsnius, gyvena tarybiniais laikais.Arba perša minti kitiem taip gyventi.Buvo kažkada pigiau ir tiesiai is ūkininko.Dabar vežti ūkininkui į turgų neapsimoka.Turgu laikas baigėsi, žmogus nusipirkti kelis agurkus ar kokia šimtą gramų uogų tikrai neis į turgų.Jeigu nori pirkti tiesiogiai pas ūkininkus,tai ir važiuok pas juos o ne į turgų.

Anonimas

Anonimas portretas
Turgai atgyvena,perpardavinetojai naudojasi.Bobos baisios aferistes.

>>>O KAM? \\\\\.../////

>>>O KAM?  \\\\\...///// portretas
>Jei čečėnas "draugas",tai dramblys masažistas.
VISI KOMENTARAI 34

Galerijos

Daugiau straipsnių