Quantcast

„Kauno tiltai“ miestui dovanoja sakurų parką

  • Teksto dydis:

Bendrovė „Kauno tiltai“ šiemet švenčia 70 metų jubiliejų. Jį paminėti nuspręsta netradiciškai. Įprastai dovanos nešamos gimtadienį švenčiantiems, bet šį kartą „Kauno tiltai“ savo jubiliejaus proga miestui patys padovanojo ypatingą dovaną – sakurų parką.

Medžių sodinimo akcija

1949 m. įkurtos didžiausios Baltijos šalyse transporto infrastruktūros bendrovės „Kauno tiltai“ solidų jubiliejų prisimins ne tik bendrovės darbuotojai, bet ir visi kauniečiai bei miesto svečiai. Jau pavasarį Nemuno saloje sužydės „Kauno tiltų“ darbuotojų sodintos sakuros.

Šią savaitę buvo galima stebėti, kaip Nemuno saloje plečiasi japoniškų vyšnių, vadinamų sakuromis, parkas. Kiek anksčiau Kauno miesto savivaldybė, bendradarbiaudama su Japonijos miestais, šioje gamtos oazėje pasodino dešimtis sakurų. Dabar alėją papildė dar 40 medelių, kuriuos visam miestui padovanojo bendrovė „Kauno tiltai“. Naujas sakuras sodino patys „Kauno tiltų“ darbuotojai.

„Įmonė jau šventė ne vieną jubiliejų, kiekvieną jų paminėdavome skirtingai. Šis jubiliejus bus kitoks, nes sugalvojome dovaną ne tik sau, bet ir miestui – gražioje Kauno vietoje pasodinti keliasdešimt sakurų. Rengdami sakurų sodinimo akciją, norėjome šventine nuotaika pasidalyti su visais žmonėmis. Tikimės, kad ši ir taip mėgstama vieta sulauks vis daugiau kauniečių, kiekvieną pavasarį besidžiaugiančių sakurų žiedais“, – apie tai, kaip „Kauno tiltai“ švenčia 70 metų jubiliejų, kalbėjo bendrovės generalinis direktorius Aldas Rusevičius.

„Peržiūrėjus, kaip bendrovei klostėsi praėję dešimtmečiai, galima matyti, kad buvo įvairių etapų: ir labai darbingų, ir sėslesnių. Tad manau, kad dabar turi prasidėti naujas kilimas ir proveržis, kurį paskatins didieji projektai. Tikimės, kad šis dešimtmetis bus dar sėkmingesnis“, – linkėdamas pačiai bendrovei geros kloties, pridūrė pašnekovas.

Šis jubiliejus bus kitoks, nes sugalvojome dovaną ne tik sau, bet ir miestui – gražioje Kauno vietoje pasodinti keliasdešimt sakurų.

Linki sėkmingų darbų

Kauno miesto savivaldybė prisideda prie jubiliejaus sveikinimų bendrovei ir džiaugiasi Nemuno saloje gerokai išsiplėtusiu Sakurų parku.

„Bendrovė „Kauno tiltai“ – patikimas miesto partneris įgyvendinant kauniečiams svarbius projektus, gerinant transporto infrastruktūrą Kaune. Keliai ir tiltai – labai simboliniai objektai, jungiantys žmones, stiprinantys jų tarpusavio ryšius. Džiaugiamės, kad savo jubiliejų įmonė pažymi įteikdama dovaną visiems gyventojams. Ši iniciatyva prisidės prie tolesnio Nemuno salos gražinimo ir dar labiau išplės ten augantį Sakurų parką. Ženkli 70-mečio sukaktis tegul bus įžanga į ilgą ir sėkmingą tolesnį gyvavimą“, – linkėjo Kauno meras Visvaldas Matijošaitis.

Darbuotojų iniciatyva

Idėja netradiciškai paminėti sukaktį atėjo iš pačių „Kauno tiltų“ darbuotojų. Pasiūlius įvairias iniciatyvas, buvo nuspręsta, kad baltais žiedais pavasarį pražysiančios sakuros bus geriausia simbolinė dovana tiek sau, tiek miestui.

Idėjos autorius tikino, kad norėjosi miestui padovanoti gražų akcentą, tad sakuros pasirinktos dėl jų skleidžiamo grožio, kurį ypač pamėgo kauniečiai.

„Mūsų statiniai suteikia patogumą žmonėms, o prie patogumo reikia ir estetikos. Norėjosi prasmingo mūsų darbų įamžinimo. Kadangi medis auga ne vienus metus, todėl ir pasiūliau sodinti žydinčius augalus, kurie kasmet džiugins kauniečius ir miesto svečius“, – pasisakė sakurų sodinimo idėjos autorius, „Kauno tiltų“ Pasiūlymų skyriaus vadovas Rimantas Giedraitis.

Medelius sodinę darbuotojai neslėpė, kad dabar į Nemuno salą dažniau užsuks ir patys stebės, kaip auga jų sodintos sakuros.

„Džiaugiuosi, kad galiu dalyvauti tokioje iniciatyvoje ir džiaugsmu pasidalyti su kitais. Savo sodintus medelius jau nufotografavau, seksiu, kaip jie auga, ir neabejoju, kad miestiečiai, pamėgę šią erdvę, galės jaukiai praleisti laisvalaikį“, – antrino „Kauno tiltų“ inžinierė Kamilė Znutienė.

„Džiugu, kad darbuotojai siūlo daug netradicinių idėjų, kurios  orientuotos į socialinę atsakomybę, kad bendrovė būtų ne tik matoma, bet ir naudinga kitiems. Mūsų darbuotojai tikrai kūrybingi, per visus metus yra kilusi ne viena idėja, kuri buvo įgyvendinta ir sužavėjo kitus. Kai šventėme Lietuvos šimtmetį, darbuotojai sugalvojo papuošti įmonę, tad fasadinė pastato pusė iš toli švietė trispalviais kaspinais. Sulaukdavome net kitų žmonių skambučių, kad taip įspūdingai minime valstybingumą“, – darbuotojų kūrybiniais sprendimais pasidžiaugė A.Rusevičius.

Neabejingi socialinėms idėjoms

Bendrovė „Kauno tiltai“, atsižvelgdama į finansinius rezultatus, prisideda ir prie kitų visuomeninių iniciatyvų, ne pelno organizacijų, bendruomenių veiklos, kuri suteikia išliekamąją vertę, puoselėja Lietuvos istoriją ir pilietiškumą.

Štai praėjusiais metais „Kauno tiltai“ finansavo Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečio minėjimo renginį Varšuvoje, neseniai prisidėjo prie Nacionalinio muziejaus LDK Valdovų rūmų tarptautinės parodos apie kunigaikščius Radvilas įgyvendinimo. Pasak bendrovės atstovų, smagiausia prisidėti ir matyti, kaip keičiasi ir gražėja miestas, kuriame bendrovė įsikūrusi.

„Vien jau mūsų pavadinimas įpareigoja, kad Kaunui turime kažką duoti. Daugelis mūsų darbuotojų yra kauniečiai, nemažai darbų atliekame Kaune, mums šis miestas yra savas, tad labai svarbu visiems kartu jį puoselėti. Todėl pagal galimybes prisidedame prie įvairių renginių ar miesto idėjų, nes esame dalis Kauno“, – kalbėjo „Kauno tiltų“ generalinis direktorius A.Rusevičius.

AB „Kauno tiltai“ prisidėjo prie „Laisvės kario“ paminklo atsiradimo Kaune, Laisvės alėjoje rasto lobio radybų sumą padovanojo M.K.Čiurlionio dailės muziejui, taip pat parėmė Lietuvos nepriklausomų rašytojų sąjungos knygos apie Laisvės alėją išleidimą.

„Galime ne tik pasidžiaugti, kad Kaune beveik visi tiltai yra mūsų statyti, bet kartu ir tuo, kad apie mus žino ir bendruomenės. Toks bendradarbiavimas jau tapęs tradicija, kurią smagu tęsti“, – sako A.Rusevičius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Geriau Ąžuolai, nei kažkokios japoniškos s'kuros.

PASTEBEJIMAS

PASTEBEJIMAS  portretas
man patinka,kad nemuno sala grazina,atgaivina..,o buvo apleista oj...jo...joj..buvo vien sabaksnynai ir krumuose judejo dvikojai melynanosiai..puiku,kad kaunas taip greitai ir graziai isgrazejo.

SAUNUOLIAI

SAUNUOLIAI portretas
NU KONCERVAI IS PAVYDO NET MELYNUOJE :))) KAUNAS JEGA ! .ACIU KAUNO TILTAMS UZ GRAZIA DOVANA .!
VISI KOMENTARAI 17

Galerijos

Daugiau straipsnių