Quantcast

Kauno tėveliams – svarbi informacija apie mokymą po rudens atostogų

Kaune nuo ateinančio antradienio įvedamas nuotolinis ugdymas ikimokyklinių ir pradinių klasių vaikams, penktadienį pranešė Kauno miesto savivaldybė.

„Kauno miesto savivaldybė vakar kreipėsi į Nacionalinį visuomenės sveikatos centrą su prašymu pateikti rekomendacijas dėl mokyklose besimokančių pradinukų ir „nulinukų“ ugdymo. Šiandien sulaukėme pritarimo nuotoliniam ugdymui, todėl galime taikyti šią papildomą infekcijos plitimą ribojančią priemonę karantino metu, t. y. iki lapkričio 11 dienos“, – penktadienį informavo savivaldybė.

Pasak jos, jeigu karantinas Kaune būtų pratęstas, atitinkamai būtų sprendžiama ir dėl ugdymo organizavimo tvarkos.

Savivaldybės teigimu, kadangi šis sprendimas bus paskelbtas Teisės aktų registre, tėvai neturėtų susidurti su problemomis nedarbingumui gauti.

Karantinas Kaune įvestas trečiadienį. Iš viso Lietuvoje karantino režimas įvestas 21 savivaldybėje.

Kauno mieste sergamumas COVID-19 siekia 276,8 atvejo 100 tūkst. gyventojų. Šalies vidurkis siekia – 242,8 atvejo 100 tūkst. gyventojų.

Esant nuotoliniam ugdymui už vaikų iki ketvirtos klasės imtinai ar pagal bendrojo bei specialiojo ugdymo programą besimokančių vaikų su negalia iki 21 metų priežiūrą gali būti mokamos ligos išmokos iš „Sodros“. Dėl nedarbingumo pažymėjimo vaikų tėvai, globėjai, budintys globotojai ar dirbantys seneliai nuotoliniu būdu turi kreiptis į savo sveikatos priežiūros įstaigą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

X

X portretas
Visai neaišku kaip su ikimokyklinukais bus. Pradžioje rašo nuotolinis ugdymas. Toliau rašo, kad "nulinukams" ir pradinukams. Nulinukais dar vadina priešmokyklunukus ne ikimokyklinukus. Tai ar bus nuotolinis darželinukams?

pagalvojus pasimato

pagalvojus pasimato portretas
viso pasaulio issivystimas, metus laiko apgailetinos vakcinos neisranda nu lyg ir neakmens amziuje gyvename, bet pasirodo vis dar toij pacioj sikn,,oij. turbut tie mokslininkai nuotoliniu baige mokymus... tai va kuria dar vis per zooma. ka norit ta galvokit, bet arba nenori sukurti priemones nuo sios bacilos, arba tupi tiesiog.

Bl blokuokit tokias ONAS

Bl blokuokit tokias ONAS portretas
Kas įleidžia į diskusijas psichinius ligonius ir visokius plautasmegenius. Ona, tu dvėsi nuo smegenų perdžiūvimo, nes esi durna kaip niekas šitoi planetoi.
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių