Quantcast

Išrinktas naujasis KTU rektorius

  • Teksto dydis:

Penktadienį į uždarą posėdį susirinkusi Kauno technologijos universiteto (KTU) taryba slaptu balsavimu išrinko naująjį universiteto vadovą.

Universiteto rektoriumi tapo KTU Cheminės technologijos fakulteto dekanas, profesorius, chemijos inžinerijos mokslų daktaras Eugenijus Valatka.

Numatoma rektoriaus darbo pradžia –  2018 m. rugpjūčio 10 d.

Rektorių Universiteto taryba renka ir skiria viešo konkurso būdu. Su išrinktuoju vadovu sudaroma penkerių metų darbo sutartis. Dėl KTU rektoriaus posto varžėsi 11 kandidatų iš Lietuvos ir užsienio. KTU rektoriaus posto siekė JAV Pensilvanijos Getysburgo koledžo Ekonomikos katedros docentas Rimvydas Baltaduonis, Vilniaus universiteto Chemijos instituto direktorius Aivaras Kareiva, KTU Senato pirmininkas, Ekonomikos ir verslo fakulteto profesorius Rytis Krušinskas, Nigerijos Kovenanto universiteto profesorius, programinės įrangos inžinerijos mokslų daktaras Sanjay Misra, Vilniaus Gedimino technikos universiteto profesorius, sistemų programavimo mokslų daktaras Algirdas Pakštas.

Vadovauti KTU taip pat pretendavo šios aukštosios mokyklos Elektros ir elektronikos fakulteto profesorius Renaldas Raišutis, šio fakulteto pagrindinis tyrėjas docentas Vidas Raudonis, Cheminės technologijos fakulteto profesorius Raimundas Šiaučiūnas, šio fakulteto dekanas E. Valatka, laikinoji rektorė Jurgita Šiugždinienė bei Mechanikos inžinerijos ir dizaino fakulteto dekanas Andrius Vilkauskas.

„Tai yra labai tvirtas Tarybos sprendimas. Pasitikime E. Valatka – universitetui reikia išlaikyti gerųjų pokyčių kryptį, kuria dabar žengia universitetas. Akademinės bendruomenės telkimas ir universiteto strategijos įgyvendinimas – vieni pagrindinių jam keliamų tikslų. Vienas pirmųjų rektoriaus darbų – komandos suformavimas. Tikime, kad naujos komandos ir naujo rektoriaus bendras darbas KTU padarys dar tarptautiškesniu, atviresniu, modernesniu universitetu. Labai džiaugiamės, kad rinkimuose dalyvavo tiek daug stiprių kandidatų – dėkojame jiems už dalyvavimą“, – sakė KTU tarybos pirmininkas, „Maxima grupės“ generalinis direktorius ir valdybos pirmininkas Dalius Misiūnas.

„Tai yra labai didelė garbė, tačiau kartu ir labai didelė atsakomybė vedant vieną geriausių universitetų į priekį. Dėkoju už pasitikėjimą Tarybai ir visai KTU bendruomenei“, –  teigė E. Valatka.

Rektorius išrenkamas, kai vienas kandidatas surenka ne mažiau kaip tris penktadalius visų Tarybos narių balsų. 

KTU rektoriaus rinkimai paskelbti pernai gruodį, kai iš šių pareigų atsistatydino Petras Baršauskas.

Jis iš pareigų pasitraukė tuometiniam akademinės etikos ir procedūrų kontrolieriui Vigilijui Sadauskui tiriant jo monografiją. Kontrolierius spalį konstatavo, kad rengdamas habilitacinį darbą P. Baršauskas nesilaikė citavimo taisyklių ir pažeidė akademinės etikos reikalavimus. Buvęs rektorius pripažino, kad jo darbe yra techninių klaidų, tačiau neigė plagijavimą.

Nepalankią kontrolieriaus išvadą P. Baršaukas ginčija teisme. Vilniaus apygardos administracinis teismas šių metų kovą paskelbė, kad kontrolierius pagrįstai pripažino P. Baršausko habilitacinį darbą plagiatu, tačiau šį sprendimą P. Baršauskas apskundė Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Antanas

Antanas portretas
Dar paziuresim ar ne kiseninis bus, kaip Jurgita, kuri zmogus kaip ir neblogas, bet per savo laikina kadencija nepadare absoliuciai jokiu pokyciu, nesugebejo ismesti nei astos, nei egles nei kitos jurgitos, nei buto briuseliuose nei berkliuose... Na o Eugenijui sekmes srebiant socialistu jovala, ypac atstatant katedras ir atgal pritraukiant zmones, ka lengva ranka poniutes sunaikino..

kaunietė

kaunietė portretas
Rektorių išrinko MAXIMOS direktorius?

...

... portretas
O kada VDU taps KTU padaliniu?.. kaip istoriškai ir priklauso!
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių