Quantcast

Kauno taryba tvirtins Dariaus ir Girėno pavadinimą rekonstruojamam stadionui

  • Teksto dydis:

Kauno miesto taryba antradienį turėtų oficialiai patvirtinti Dariaus ir Girėno pavadinimą šiuo metu rekonstruojamam miesto stadionui.

Kaip teigiama tarybos projekto aiškinamajame rašte, Perkūno alėjoje esantis stadionas oficialiai turi bendrą pavadinimą su visu Ąžuolyne esančiu sporto kompleksu, kuris vadinasi S. Dariaus ir S. Girėno sporto centru.

„Atsižvelgiant į tai, kad visuomenėje yra prigijęs stadiono pavadinimas Dariaus ir Girėno stadionas, tinkamiausias rekonstruoto stadiono Perkūno al. 5, Kaune pavadinimas būtų Dariaus ir Girėno stadionas“, – teigia projekto rengėjai.

Atsižvelgiant į tai, kad visuomenėje yra prigijęs stadiono pavadinimas Dariaus ir Girėno stadionas, tinkamiausias rekonstruoto stadiono Perkūno al. 5, Kaune pavadinimas būtų Dariaus ir Girėno stadionas.

Aiškinamajame rašte teigiama, kad prašymą apsvarstyti stadiono pavadinimo klausimą savivaldybės Sporto skyrius vasarą gavo iš bendrovės „Archas“ architekto Gintaro Čepurnos. Prašyme teigta, kad šis pavadinimas turi būti įrašytas stadiono užrašo fasade darbo brėžiniuose, o vėliau ir ant pačio stadiono.

Stadiono rekonstrukciją pradėjo Turkijos bendrovė „Kayi Construction“, tačiau pernai sausį sutartį su rangovu savivaldybė nutraukė, nes šis nesilaikė įsipareigojimų.

Nutraukus sutartį su turkais, darbus perėmė Kauno statybų ir kelių tiesimo bendrovė „Autokausta“.

Po rekonstrukcijos stadione esančių vietų skaičius nuo 9,5 tūkst. padidės iki 15 tūkst., o visos tribūnos bus uždengtos stogu. Stadionas turės modernią šildomą dangą ir atitiks aukščiausios 4-os UEFA kategorijos reikalavimus.

Stadiono rangos darbų vertė siekia 32 mln. eurų. Rekonstrukciją planuojama baigti iki kitų metų gegužės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Edmundui

Edmundui portretas
O kas jums nepatinka dėl Žalgirio, Vytauto ar Lituanicos? Ką jūs čia turėjote omenyje arba kokių turėtumėte pasiūlymų?

Zydo palikuonis

Zydo palikuonis portretas
,,Vyswaldo Motyjuoshaichio” vardu galima drasiai uzvadinti stadijona! Ir dar prie iejimo i ji skulptura mehro pastatyti!

EdmundasTulcevičius

EdmundasTulcevičius portretas
Pas mus kaip , kur šuo koją pakėlė ten Žalgiris , Darius ir Girėnas , Lituanika arba Vytautas , kaip sakoma ,,vakarų fronte nieko naujo,, .
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių