Quantcast

Patvirtintas Kauno biudžetas: kokie iššūkiai laukia?

Kauno miesto taryba patvirtino pagrindinį dokumentą – biudžetą. Tačiau ir šiais metais deficitas lieka.

Šiemet planuojama, kad Kauno miesto biudžetas sieks 326,2 mln. eurų. Šių metų biudžete kaip visada daugiausia bus atriekiama švietimui – 46 proc. Tam skiriama 148,6 mln. eurų. Taip pat numatytas kultūros bei socialinių darbuotojų atlyginimų kėlimas bei didžiųjų miesto projektų įgyvendinimas.

„Šie metai Kaunui bus labai svarbūs. Šįmet bus pradėtos naujosios ledo arenos statybos, Nemuno salos ir kitų parkų rekonstrukcija, Ąžuolyno atnaujinimas ir sporto halės rekonstrukcija. Šiais metais užbaigsime Laisvės alėjos rekonstrukciją ir stipriai pasistūmėsime naujo stadiono statybose. Visi šie projektai užima svarbią šių metų miesto biudžeto dalį“, – kiek anksčiau sakė Kauno meras Visvaldas Matijošaitis.

Šių metų biudžete numatyta 12 mln. eurų, kurie skirti padidinti biudžetinėse įstaigose dirbančių švietimo, kultūros ir socialinių darbuotojų atlyginimus.

Šie metai Kaunui bus labai svarbūs.

Miesto infrastruktūrai ir tvarkymui skirta 55,4 mln. eurų, kultūrai ir sportui – 42,5 mln. eurų, o socialinei apsaugai – beveik 33,5 mln. eurų. Dar 4 ir 3 mln. eurų numatyta aplinkos apsaugai ir sveikatos apsaugai. Likusios biudžeto lėšos bus skirtos kitoms išlaidoms.

Biudžeto projekto priėmimas vyko sklandžiai, didesnių diskusijų nesulaukė. Vos keli opozicijos nariai išreiškė kritiką, jog šių metų biudžete per mažai dėmesio skiriama miestiečių poreikiams, juos užgožia didžiųjų projektų finansavimas.

„Reikia, kad biudžetas turėtų ir didelius projektus, kurie trauktų investicijas ir žmones, bet gyventojai turi jausti dėmesį. Netinkamas dėmesys parkams, mažėja sumos įvažiavimams į kiemus“, – kritikavo opozicijos narė Edita Gudišauskienė.

„Taip ir nesulaukėme konkrečių pasakymų, kaip bus pagerintos sąlygos mokyklose, palengvintas darbas mokytojams. Šis biudžetas neatsižvelgė į pasiūlymus“, – savo nuomonę išsakė ir Vygantas Gudėnas.

Pagal šių metų prognozes Kaunas planuoja į miesto biudžetą surinkti apie 162,1 mln. eurų gyventojų pajamų mokesčio. Tai yra 2,3 mln. eurų daugiau nei pernai. Tačiau siekiant įgyvendinti visus užsibrėžtus planus, miestui teks dar skolintis apie 14 mln. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kiek kalbejau su kauniečiais

kiek kalbejau su kauniečiais portretas
- tai 90 proc. norėtų kuo daugiau skiriamų lėšų kiemų, įvažų, parkavimo vietų prie namų, ŠALIGATVIŲ remontui. Ir visi vienbalsiai nori mažinti grandiozonius projektus: koncertų rūmus, mokslo salas ir t.t Visuomeminius statinius -TIK PO miesto gyvenamųjų rajonų sutvarkymo. BET ARGI merija tai girdi , ar kreipia dėmesį?!!! Rinkumuose šeštadienį pareikškim SAVO NUOMONĘ :)

Garliavietis

Garliavietis portretas
Ir sitie kritikai mero nori valdyti Kauna?,jie riboto...

Nu jau

Nu jau portretas
Finansinė skylė bus lopoma ne paskolas imant, o žmones atleidinėjant ir etatus mažinant. Negi manot, kad Kaunas tai kauniečiai? Baikit juokus
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių