Quantcast

Permainos Kauno miesto savivaldybėje – G. Petrauską pakeitė V. Šiliauskas

Kauno miesto taryba pritarė patenkinti administracijos direktoriaus Gintaro Petrausko prašymą atleisti jį iš darbo. Jo vietą užėmė Vilius Šiliauskas, ėjęs administracijos pavaduotojo pareigas.

Atsisveikino atsistoję

G.Petrauskas atsisveikino su Kauno miesto reikalais ir pereina dirbti į viešąjį sektorių. Jis apie išėjimą iš Kauno miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pareigų pranešė prieš mėnesį, o antradienio tarybos posėdyje bendru sutarimu pritarta jo atleidimui.

„Žmonės vis sakydavo, kad Kaunas tokio administracijos direktoriaus dar nėra turėjęs, tai aš atsakydavau, kad ir tokios tarybos Kaunas dar nėra turėjęs“, – tarė Kauno meras Visvaldas Matijošaitis.

„Mūsų frakcija norėtų padėkoti Gintarui, nes jis atėjo iš kitos srities, bet galėjo greitai įsilieti į šį darbą. Jis rado tikrai labai daug gerų sprendimų miestui, tad norisi palinkėti sėkmės jos tolimesniam gyvenimui“, – sakė TS-LKD frakcijos narė Edita Gudišauskienė ir įteikė G.Petrauskui gėlių.

Tarybos nariai atsistoję padėkojo G.Petrauskui už bendradarbiavimą ir įvairių Kauno situacijų gelbėjimo momentus.

Naujas vadovas

Nesu paliktas vienas mūšyje, klausimus sprendžiame su tikrai stipria komanda ir sudėtingiausius sprendimus priimame kartu.

Kauno politikai pritarė pareigose pakelti V.Šiliauską. Jis nuo šiol eis administracijos direktoriaus pareigas, o jo vieta pavaduotojų gretose kol kas liks tuščia.

„Jau beveik keturis metus pavaduoju Gintarą ir galvoju, kad jau ir pats užaugau bei nusipelniau tokio posto. Pradėjome visi kartu, bet man, atėjusiam iš verslo, pradžioje buvo sunku suprasti, kad čia konkursai ir viešieji pirkimai ilgiau užtrunka, bet kitaip savivaldybė nedirbs, teko su tuo susitaikyti, tačiau kai ką paskubinome, pagreitinome, prisidedame visur, kur tik galime. Tad dabar džiaugiuosi, kad meras mane įvertino. Perimsiu pareigas ir manau, kad dirbsiu tinkamai“, – kiek anksčiau „Kauno dienai“ kalbėjo V.Šiliauskas.

Laukiantys darbai

Naujasis administracijos direktorius tikino, kad dirbant administracijos direktoriaus pavaduotoju kildavo nemažai iššūkių, kuriuos reikėjo įveikti, tad vadovo pareigos jo nė kiek negąsdina.

„Nesu paliktas vienas mūšyje, klausimus sprendžiame su tikrai stipria komanda ir sudėtingiausius sprendimus priimame kartu. Priimti atsakomybę esu pasiruošęs, o daugiametė mano vadovavimo patirtis ir kompetencija, manau, leidžia priimti šį pasiūlymą“, – pridūrė V.Šiliauskas.

Jis nori pirmuosius darbus pradėti nuo savivaldybės aparato efektyvumo gerinimo. „Mintyse nemažai dėlioju, kas paskatintų darbus vykdyti dar geriau ir operatyviau. Man svarbiausia, kad tęstųsi pradėti didieji projektai. Galbūt net galima kai kur sugriežtinti projektų priežiūrą, kai darbai pasiskirsto po skyrius. Būna, kad žmonės atostogauja, tada ne visus darbus kiti tolygiai perima, todėl reikėtų didesnės kontrolės, kad mūsų projektai vyktų nepriklausomai nuo to, ar savivaldybės darbuotojai atostogauja, ar ne. Noriu, kad visi žinotų, kas kur vyksta, ir net prikeltas naktį galėtų pasakyti, kokioje stadijoje yra projektas, ar palankiai viskas vyksta“, – kai tik sužinojo, kad taryba jį deleguoja į Kauno miesto savivaldybės administracijos direktoriaus postą, kalbėjo V.Šiliauskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ach

Ach portretas
Ach, tik į kelnes nepristumk, apie Sibirą pezėdamas, tvartelini...

...

... portretas
ACH, sovietiniai laikai sugrįžo - kaip ir anuomet visi valdžią privalom šlovinti... arba milicininkais švelniai apie Sibirą primins.

Linksmakalnio apuokas

Linksmakalnio apuokas portretas
Geresnės valdžios Kaunas nėra turėjęs nuo pat miesto įkūrimo 1408 m. Štai ką gali vienas gabus žmogus atsidūręs reikiamoje vietoje. Turiu omeny gerb. V. Matijošaitį. Per tris su puse metų miestą prikėlė iš griūvėsių. Kaunas atrodė kaip po biblijinio tvano. Dabar - pasikeitęs neatpažįstamai. Dar pora metų ir Kaunas pelnytai bus gražiausias ir patogiausias gyventi Lietuvos miestas.
VISI KOMENTARAI 19

Galerijos

Daugiau straipsnių