Quantcast

„Kauno švara“ buria sezoninio darbo komandą

  • Teksto dydis:

Per karantiną daugybei Kauno miesto ir rajono gyventojų netekus darbo, „Kauno švara“ kviečia prisijungti prie jų kolektyvo. Bendrovė šiuo metu ieško 40–50 darbuotojų sezoniniam darbui su galimybe vėliau keisti darbo pozicijas ir darbuotis ištisus metus.

Gal domintų sezoninis darbas?

Kovo 1 d. šalyje buvo 277 tūkst. darbo neturinčių asmenų. Pavasarį ieškodami darbo pasitiko beveik 30 tūkst. kauniečių ir 9,4 tūkst. Kauno rajono gyventojų, t. y. darbo, o kartu ir jo atnešamų pajamų, neturėjo kas šeštas darbingo amžiaus Kauno miesto ir kas septintas Kauno rajono gyventojas.

„Kauno švara“ ieškantiems darbo arba norintiems keisti turimą darbo vietą siūlo pasidomėti jos teikiamomis galimybėmis.

Šiuo metu buriama nauja gausi sezoninio darbo komanda. Toks darbas trunka apie pusmetį: nuo balandžio–gegužės iki spalio, priklausomai nuo oro sąlygų.

Šiuo metu labiausiai ieškomi žolės pjovėjai

Didžiausias sezoninių darbuotojų poreikis – žolės pjovėjų. Taip pat ieškomi želdinių prižiūrėtojai. Šiems patikima prižiūri viešų erdvių gėlynus, pavyzdžiui, žiedinėse sankryžose, Nemuno krantinės augalus, iš kurių suformuotas „Drugelis“. Želdinių prižiūrėjai augalus laisto, ravi, sodina.

Tiek žolės pjovėjų, tiek želdinių prižiūrėtojų darbas yra lauke. Pamaina trunka aštuonias darbo valandas su pietų pertrauka ir su specialiomis pertraukomis, privalomomis dirbant lauko sąlygomis.

Laukiama darbščių, atsakingų žmonių, nes nuo jų priklausys, kaip atrodo Kauno želdynai ir parkai.

„Kauno švara“ prižiūri šias daugumos seniūnijų viešas miesto erdves: parkus, pakeles, eismo žiedus ir kt. „Taip pat daugiabučių namų kiemus, su kuriais esame sudarę kiemų priežiūros sutartis“, – sakė „Kauno švaros“ viešųjų ryšių specialistas Jonas Tumpa.

Žolės pjovėjų atlyginimas – nuo 700 eurų, neatskaičiavus mokesčių, ir skiriami papildomi priedai už gerai atliktą darbą.

Už kitų daugiabučių teritorijų priežiūrą yra atsakingi patys gyventojai, bendrijos ar pirmininkai. Šančių, Panemunės ir Aleksoto viešas erdves prižiūri kitos įmonės.

Apmokomi dirbti su įvairiausia technika

„Dirbama vadovaujantis visais darbuotojų saugos ir sveikatos įstatymais. Pagal poreikį galimas darbas savaitgaliais arba švenčių dienomis. Žolės pjovėjams svarbiausia – išmanyti žolės pjovimo techniką arba turėti panašaus fizinio darbo patirties. Bet kuriuo atveju, žmogus bus apmokytas ir instruktažą vesime tol, kol viskas bus aišku“, – vardijo J.Tumpa.

Vyksta natūrali darbuotojų kaita, todėl stengiamės nuolat ieškoti šių darbuotojų.

Kalbant apie žolės pjovėjus, atrinkti pretendentai supažindinami su profesionalia technika, išmokomi ja naudotis. Pradedant dirbti, pravedame darbo instruktažą, išduodame darbo drabužius, supažindiname su darbo eiga, vidine tvarka, tiesioginiais darbų vadovais.

„Kauno švaros“ atstovai naudojasi pačia įvairiausia technika, kuria apmokoma naudotis: nulinio apsisukimo ir / ar kitokiais žolės pjovimo traktoriais, žoliapjovėmis ir krūmapjovėmis, vejapjovėmis, gyvatvorių žirklėmis, karpytuvais, pūtikliais ir kt. akumuliatoriniais prietaisais. Darbuotojai aprūpinami visomis saugumo priemonėmis – kaukėmis, ausinėmis, galvos apdangalais, specialia darbine apranga, transporto priemone (jei yra būtinybė).

Karjeros perspektyvos ir privalumai

„Kauno švara“ siūlo darbą su pačia naujausia ir profesionaliausia technika. Bendrovė yra socialiai atsakinga, todėl suteikia visas socialines garantijas, laiku mokami atlyginimai.

„Jeigu darbuotojas noriai ir gerai dirba, mes stengiamės jį motyvuoti – išmokame priedus už gerą darbą. „Kauno švaros“ lūkesčius atitikęs darbuotojas, išreiškęs norą likti bendrovėje ir po sezoninio darbo, gali būti kviečiamas pasilikti jį įdarbinant kitoje pozicijoje“, – teigė J.Tumpa.

„Tam tikrais atvejais darbuotojas pasirenka kitą kryptį ir joje apsistoja: pereina į administracines, vadovaujančias pozicijas. Visgi, dažniausia, prasidėjus sezoninio darbo sezonui, darbuotojas vėl nori grįžti į tą pačią poziciją“, – apie darbuotojų pasirinkimus kalbėjo „Kauno švaros“ atstovas.

Laisvų darbo vietų sąrašas

Laisvų vietų yra ir darbams, trunkantiems ištisus metus. „Nuolat plečiame traktorininkų, vairuotojų, krovėjų, daugiabučių kiemų ir kitų teritorijų prižiūrėtojų kolektyvus. Vyksta natūrali darbuotojų kaita, todėl stengiamės nuolat ieškoti šių darbuotojų“, – sakė J.Tumpa.

Turintieji klausimų arba susidomėjusieji konkrečia darbo vieta gali kreiptis į Personalo ir bendrųjų reikalų skyriaus vadovę e. paštu karjera@svara.lt arba tel. +370 601 45 861.

Laisvų darbo vietų sąrašas pateikiamas ir „Kauno švaros“ interneto svetainėje www.svara.lt/karjera.



NAUJAUSI KOMENTARAI

aš portretas
Pašalpas gaunančius už nieko neveikimą įpareigoti bent kiek pasitarnauti miestui

minde

minde portretas
ir ka po 3men vel ieskot aciu uz tokius darbus kurie neturi ateities.

nagu grybelis

nagu grybelis portretas
raiks prisijungt prie komandos-sako ten gerai moka,tik pamirsau kur a.a. diedukas savo smetanska dalgi padejo
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių