Quantcast

Kauno stadiono rekonstrukcijai valstybė planuoja skirti 2,3 mln. eurų

Kauno S. Dariaus ir S. Girėno stadiono rekonstrukcijai iš Valstybės investicijų programos lėšų kitąmet planuojama skirti 2,3 mln. eurų.

Tai numatyta Vyriausybės trečiadienį pateiktame projekte.

Kauno savivaldybės atstovų teigimu, ši suma atitinka susitarimus su Vyriausybe.

„Vyriausybė nuo 2018-2019 metų buvo pažadėjusi stadionui skirti 10 milijonų ir nuo tų metų skyrė lėšas: ne iš karto, o po tokią sumą, po kurią buvo matyta, kad galima panaudoti. (...) Tas 2,3 mln. eurų yra likutis iš tų 10 mln., kuriuos Vyriausybė buvo pažadėjusi tam objektui“, – BNS trečiadienį sakė Kauno vicemeras Andrius Palionis.

„Iš esmės ši Vyriausybė ką pasakė, tą ir padarė“, – pridūrė jis.

Šių metų sausį Kauno savivaldybė nutraukė 34,95 mln. eurų vertės sutartį su Turkijos bendrove „Kayi Construction“. Savivaldybė šiai įmonei už atliktus darbus sumokėjo 8,5 mln. eurų.

Rugpjūtį Kauno savivaldybė pasirašė 32 mln. eurų vertės rangos darbų sutartį su „Autokausta“.

Iš esmės ši Vyriausybė ką pasakė, tą ir padarė.

Pasak Kauno vicemero, nors stadiono statybos darbai pabrango, iš turkų pavyko prisiteisti 2 mln. eurų garantą už esminių sutarties sąlygų nesilaikymą, todėl miesto įsipareigojimų suma ženkliai neaugo.

„Nuo pat pradžių buvo susitarimas, kad Vyriausybė duoda konkrečią pinigų sumą, visa kita lieka miestui išsispręsti“, – sakė jis.

Po rekonstrukcijos stadione esančių vietų skaičius nuo 9,5 tūkst. padidės iki 15 tūkst., o visos tribūnos bus uždengtos stogu.

Kauno miesto savivaldybės nuotr.

Stadionas turės modernią šildomą dangą ir atitiks aukščiausios 4-os UEFA kategorijos reikalavimus.

Darbus planuojama baigti iki 2022 metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

vytautas

vytautas portretas
edmundui ,mano nuomone ir kiek pamenu tualeta state socdemas rabacius .o tilta susprogdino nes taip buvo sutaupyta apie 5 mil.litu o tilto statybai socdemai pinigu dave pries 2015m rinkimus galvodami gauti parama i rinkimus , taip matijosaitis prie tilto statybos prisidejo ne uz miesto pinigus pries priimant sprendima statyti tilta dabartinis inovaciju ,o praeiyja buves susisiekimo ministras [ jeigu gerai pamenu ]panemunes tilta nera valstybes registre todel jo statybai pinigu ir neskirsime .tiltas priklauso miestui ir jis turi juorupintis , bet veliau pries rinkimus kazkiek persigalvojo . jeigu klystu atsiprasau

vytautas

vytautas portretas
mano nuomone ,garbes zodzio pareigunai is burnos skleidzia dideli dvoka .primenu stadionas turejo buti pastatytas 2017m rudeni rungtynem su skotais [jeigu gerai pamenu] ,dainu slenis rekonstruotas su eskalatoriumi , lengvosios atletikos maniezas taip pat turejo buti pabaigti turejo buti irengta kleboniskyja slidinejimo trasa,kur ji .ar tai ne is burnos paleistas dvokas . apie grazinama kauna , taip miestas grazeja , bet uz buvusio mero garbaraviciaus ir kupcinsko gera idirbi , nes kai istojome i euro sajunga 2004m , o pirma negrazinama investicija is europos gavome 2007 m kuria ruose buves meras garbaravicius antra investicija gavom nuo 2014m kai dar dirbo meras kupcinskas kuris ir ruose projektus ,o trecia investicija gausim nuo2021m kur projektus pasiruose pats matijosaitis .paziuesim kokie jie bus jeigu netikit pasiziurekit i praeiti ,- nieko nesumelavau . oprie kupcinsko buvo padaryti pagrindiniai kauno atsigavimo pprojektai ,o kur pradeti kubiliaus vyr.LEZ statyba kuri p

Edmundas

Edmundas portretas
Sakoma , kad areną saloj pastatė Kupčinskas , o ar žinote , kad arenos statybai iš miesto biudžeto buvo skirti vargani 1 milijonas litų , panašiai kaip buvo su Panemunės tiltu , pirmą nugriovė , o pastatyti naują tiltą jau nebuvo iš ko , tai toks tas ,,didysis staybininkas,, Kupčinskas , jam tik auksinius tualetus ir statyti .
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių