Quantcast

Kauno sportininkams – naujas inventorius: nuo treniruoklių iki laivų

Kauno biudžetines sporto mokyklas lankantys vaikai ir čia besitreniruojantys profesionalai nuo šiol aukščiausių rezultatų sieks dar geresnėmis sąlygomis. Praėjusių metų pradžioje reikalingo inventoriaus poreikį išsakiusios įstaigos dar prieš didžiąsias metų šventes sulaukė „dovanų“. Nupirktos dvi sportinės jachtos ir treniruokliai. Dar daugiau įrenginių miesto sporto bazes pasieks per šiuos metus.

„Biudžetinių sporto mokyklų aprūpinimas inventoriumi – nuolatinis procesas. Pastaruoju metu jis vyksta gerokai intensyviau. Norime padėti Kauno sportininkams siekti tikslų, o tai galima įgyvendinti tik turint reikiamas sąlygas ir įrenginius. Įsibėgėjęs sporto bazių tvarkymas bei naujų objektų statybos yra visa ko pradžia, bet kokybiškoms treniruotėms reikia ir atitinkamo inventoriaus“, – sakė mero pavaduotojas Mantas Jurgutis.

Pagal praėjusių metų poreikį nauju inventoriumi nuspręsta aprūpinti sporto mokyklas „Startas“, „Gaja“, „Bangpūtys“ ir „Kauno Žalgirio“ futbolo akademiją.

Sporto mokyklai „Bangpūtys“ patikėjimo teise perduotos valdyti dvi naujutėlaitės sportinės jachtos, atitinkančios tarptautinės ILCA klasės asociacijos taisykles ir reikalavimus. Šių metų pavasarį buriavimo ir irklavimo talentus ugdančią įstaigą dar pasieks sportinė baidarė ir 7 skirtingo ilgio akademinio irklavimo valtys.

Šių metų pradžioje treniruočių įrangos papildymo sulauks ir lengvaatlečiai – atkeliaus 3 treniruoklių komplektai. Juose – treniruočių diskas, skirtukai, kūgiai, plastikinės lazdos, žymekliai, kilimėliai, plastikiniai svoriniai kamuoliai su rankenomis, ieties pakaitalai, kamuoliukai ir kitos priemonės treniruotėms. Toks inventorius padeda mažuosius sportininkus labiau įtraukti į užsiėmimus žaidimo forma. Vienu metu juo galės naudotis iki 15 vaikų.

Kauno miesto savivaldybės nuotr.

Miesto biudžeto lėšomis nupirkta ir tinklinio kamuolių padavimo mašina, padėsianti tobulinti sportininkų reakciją, momentinę jėgą ir koncentraciją. Dailiajam čiuožimui įsigytas besisukantis įrenginys, skirtas treniruoti vestibiuliarinį aparatą.

Sporto mokyklos „Gaja“ atstovus pasiekė 3 šaudymo lankai ir jėgos treniruoklis. Kiek vėliau sportininkai sulauks stalo teniso robotų, gimnastikos kilimo su pakyla, kelių įkalnes simuliuojančių dviračių treniruoklių ir 3 treko dviračių.

Jaunųjų futbolininkų bazė turės „Veo“ kamerą ir individualių įgūdžių tobulinimo sienelę. Iki šiol „Kauno Žalgirio“ futbolo akademija tokių įrenginių neturėjo. Speciali kamera pagerins sportinio proceso stebėseną, padės atlikti išsamias analizes ir koreguoti jaunųjų futbolininkų ugdymą. Šio tipo kamera – su integruota dirbtinio intelekto funkcija. Dėl to nereikalingas atskiras žmogaus filmavimas, tad naujovė sutaupys laiko ir finansų.

Sienelės komplektas skirtas individualiai ir grupėse tobulinti futbolininkų technikos elementus. Sienelėse integruoti davikliai, siunčiantys duomenis į programą ir taip objektyviai vertinantys atliktų veiksmų kokybę, tikslumą bei efektyvumą. Ši priemonė padės rengti individualiai stiprius futbolininkus, ateityje galinčius papildyti reprezentacinę miesto futbolo komandą.

Praėjusiais metais sporto inventoriui įsigyti miestas skyrė apie 178 tūkst. eurų. Šiemet kartu su sporto mokyklomis „Startas“, „Gaja“ ir „Bangpūtys“ savivaldybės administracijos paramos sulauks ir Kauno plaukimo mokykla bei krepšinio mokykla „Žalgiris“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Mldc kuo toliau to geriau

kaunietė

kaunietė portretas
Kur ištrėmėt iš centro Moksleivių techninės kūrybos namus? Ar pagalvojote, kaip nepatogu vaikams važinėti kažin kur? Kas į tą pastatą įsirangė?

Kaip

Kaip  portretas
skauda pavyduoliams iš Vilno.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių