Quantcast

Kauno socdemai – be vadovo

Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) Kauno skyrius jau mėnesį neturi pirmininko. Laikinai skyriui vadovauja iki tol pirmininko pavaduotoja buvusi Živilė Jakaitė. Partijos vadovai tikina, kad permainos Kauno skyriuje turėtų įvykti pavasarį.

Kol kas – be pirmininko

Kauno LSDP skyrius kol kas neturi nuolatinio pirmininko, tačiau partijos vadovai dėl to problemų nemato. Laikinas vadovas yra, tad, pasak jų, vyksta ir pasiruošimas artėjantiems Seimo rinkimams.

"Skyrius gyvuoja, ruošiamės Seimo rinkimams, renkamės kandidatus vienmandatėse apygardose, aktyviai bendradarbiaujame su Vilniumi ir tariamės, kas galėtų geriausiai atstovauti kauniečių interesams Seime. Skyriaus pirmininko pareigas laikinai eina pavaduotoja Ž.Jakaitė", – apie tai, kad darbai nestovi, nors nuolatinio pirmininko Kauno socialdemokratai neturi, "Kauno dienai" kalbėjo LSDP vadovas Gintautas Paluckas.

Pasak G.Palucko, Kauno skyrius pats turi išsirinkti naują pirmininką, nes centrinė valdžia jo paskirti negali.

Jis pažymėjo, kad artimiausiu metu vyks ataskaitinis partijos suvažiavimas, tada bus konkrečiau nuspręsta, kada vyks Kauno skyriaus pirmininko rinkimai. Aišku tik viena – iki pavasario rinkti naujo Kauno LSDP skyriaus pirmininko neplanuojama.

Kandidatų neįvardijo

G.Palucko pavaduotoja Orinta Leiputė patikslino, kad kitą savaitę kaip tik rinksis partijos atstovai ir nuspręs, kada Kaune bus galima rinkti naują skyriaus pirmininką. Planuojama, kad Kauno socialdemokratų skyriaus pirmininko rinkimai vyks kovą arba balandį.

"Antradienį rengiamas posėdis, kuriame bus nuspręsta tiksli skyriaus pirmininko rinkimų data. Partijos nariai įvardija penkis šešis galimus kandidatus tiek iš anksčiau į partiją įstojusių narių, tiek iš naujų žmonių. Tačiau oficialiai dar nė vienas kandidatas nėra iškeltas", – komentavo O.Leiputė ir pridūrė, kad kol kas pati dar nėra apsisprendusi, ar bandys vėl tapti Kauno socialdemokratų skyriaus vadove. "Kauno diena" primena, kad ji šias pareigas ėjo prieš keletą metų.

Partijos pirmininkas G.Paluckas taip pat kol kas galimų kandidatų pavardžių neįvardijo. Jis pabrėžė, kad dėl lyderių turi apsispręsti skyriaus nariai, o ne paskirti partijos vadovai.

Iki pavasario neplanuojama rinkti naujo Kauno LSDP skyriaus pirmininko.

"Aš matau ne vieną kandidatą, bet mes laikomės demokratijos principų ir pas mus, kaip sakoma, iš viršaus skyriaus pirmininkai nėra nuleidžiami. Skyrius turi prisiimti atsakomybę už savo pasirinktą vadovą, kuris juos ves į ne vienus rinkimus ir bus jų atstovas kauniečių akyse, mėgindamas pristatyti ir žmonėms paaiškinti socialdemokratų vertybes ir idėjas. Tad čia bus demokratiškas procesas ir bus išrinktas geriausias", – teigė G.Paluckas.

Netikėtai išėjo

"Kauno diena" primena, kad praėjusių metų gruodžio viduryje iš Kauno socialdemokratų skyriaus pirmininko posto pasitraukė mokesčių slėpimu įtariamas Žydrūnas Garšva.

"Jis pareiškė savo pageidavimą atsistatydinti, o tarybos posėdyje šį pageidavimą dar kartą pakartojo ir žodžiu. Dėl kokių konkrečiai priežasčių, neaiškino, sakė, kad dėl asmeninių. Taip pat Ž.Garšva apsisprendė palikti ir Socialdemokratų partiją", – ELTA po Kauno socialdemokratų tarybos posėdžio prieš mėnesį aiškino LSDP Kauno skyriaus atsakingasis sekretorius Henrikas Pajaujis.

Tąkart Ž.Garšva bendražygiams buvo išplatinęs laišką, kad jam "atėjo laikas atsitraukti nuo politinio gyvenimo ir pradėti rūpintis savuoju".

Ž.Garšva iš Kauno LSDP skyriaus pirmininko posto ir partijos pasitraukė maždaug prieš mėnesį.

LSDP partijos vadovas G.Paluckas "Kauno dienai" teigė, kad Ž.Garšva skyriaus pirmininko postą ir pačią partiją paliko dėl asmeninių priežasčių. "Yra įvairių gyvenimo aplinkybių ir aš nenoriu jų komentuoti, nes jos asmeninio pobūdžio. Esu su juo apie tai šnekėjęs. Jis man yra priežastis atskleidęs ir tokie dalykai gyvenime nutinka visada netikėtai. Todėl ir pats pasitraukimas buvo netikėtas, bet mes esame didelė organizacija ir tokias situacijas sprendžiame nustatyta tvarka", – teigė G.Paluckas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jonas

jonas portretas
Kam mirštančiai partijai vadovas, tegu Vilnius pareguliuoja, kol Kaune neliks nei kvapo raudonųjų.

Senas komunistas kgbistas

Senas komunistas kgbistas portretas
Daug išmirė mano sėbrų ,kiti perėjo į kitas partijas(kad lengviau prieiti prie lovio),Dar kiti nuėjo į tylą,mat buvę kgbistai uoliai dirbę sovietų aparatui,nebenori viešintis.Nors dar daug brido likę-sukūrę savo verslus,firmas arba dirba seime.

Jakaite eis i politika?...

Jakaite eis i politika?... portretas
O jerguteliau.. kas žino jos charakterį, tai lanku aplenks.. Leiputė visiška priešingybė, ji niekada žmogaus neįžeis, taktiška, nuolat šypsosi, malonu būna bendrauti.
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių