Quantcast

Kauno senamiestyje atidaryta nauja dailės galerija

Kauno senamiestyje įsikūrė naujas dailės salonas „Ateljė Wait.“ Jo savininkas dailininkas Vidmantas Vaitkevičius savo keramikos gaminius, piešinius ant šilko ir tapybos darbus išskleidė keturių aukštų pastate Palangos gatvėje.

Atidarymo vakarą aplink pastatą būriavosi beveik 100 žmonių, tarp kurių buvo matyti ir miesto grietinėlės atstovų.

V.Vaitkevičius neatskleidė, kiek investavo į šimtmečio senumo namą, kad galėtų čia atidaryti dailės saloną. Pirmajame aukšte žvalgosi moliniai kačiukai, žuvytės, vazelės - tokia produkcija, kuria mugėse dažniausiai prekiauja tautodailininkai ir meninių specialybių studentai. Antrajame ir trečiajame aukštuose - piešiniai ant šilko, tapybos darbai. Ekspozicinis dailės salono plotas - beveik 1 tūkst. kvadratinių metrų. Pastato rūsyje dailininkas pastatė keramikos degimo krosnis, viršutiniame, ketvirtajame aukšte, įsikūrė pats.

Tarp smulkių molinukų išsiskiria masyvus židinys aguonų motyvais dekoruotais kokliais. „Atidarant galeriją, gavau septynis židinių užsakymus“, - džiaugėsi židinius projektuojantis ir dekoruojantis V.Vaitkevičius.

„Kičas“, - apžiūrėjusi dailės salono ekspoziciją, apibendrino vienos Kauno galerijos darbuotoja. „Mano kūrybą gali vadinti kaip kas nori - ir menu, ir kiču. Žmonėm tai, ką aš darau, patinka“, - atkirto menininkas ir pasipasakojo salono atidarymo vakarą gavęs septynis židinių apdailos užsakymus. Versliu menininku vadinamas kaunietis ateljė filialus yra įkūręs Vilniuje, Maskvoje, Lon­done.

Nebaigęs Vilniaus dailės akademijos Kauno dailės instituto, V.Vaitkevičius fragmentiškai į meno paslaptis gilinosi Leipci­ge, tapybos ant šilko tradicijų sėmėsi Japonijoje. „Į Japoniją vykau dešimčiai dienų, o grįžau tik po pus­mečio. Pragyvenau iš užsa­kymų“, - tikino dailininkas. Ateityje V.Vaitkevičius į dailės saloną ketina įsileisti ir profesionalių dailininkų parodas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

dabar

dabar portretas
2020.......ir kas ten dabar ponai režisieriai
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių