Quantcast

Kauno savivaldybės administracijos vadovas V. Šiliauskas: dirbsiu toliau

Antrajai kadencijai tiesiogiai išrinkto Kauno mero Visvaldo Matijošaičio viešai išsakytas pasirinkimas dėl miesto savivaldybės administracijos direktoriaus nesikeičia - šias pareigas ir toliau eiti jis patiki dabartiniam jos vadovui Viliui Šiliauskui.


Tai, kaip šį penktadienį kalbėdamas su naujienų agentūra ELTA, pripažino pats V. Šiliauskas, jam nebuvo staigmena.

„Dar prieš savivaldybių tarybų rinkimus kovo 3-iąją mes viską gerai apmąstėme ir buvom apie tęstinumą kalbėję. Žinojau: jei rinkimai „Vieningo Kauno“ visuomeniniam rinkimų komitetui bus sėkmingi, ir toliau būsiu Savivaldybės administracijos direktoriumi. Toks politikų bei mero pasitikėjimas manimi reiškia, kad toliau visi kartu stengsimės tęsti Kaune pradėtus darbus“, - kalbėjo V. Šiliauskas.

ELTA primena, kad jis taip pat dalyvavo savivaldybių tarybų rinkimuose ir drauge su kitais „Vieningo Kauno“ kandidatais buvo išrinktas į Kauno miesto tarybą. Tačiau aktyvioje politikoje likti negali, jeigu sutinka būti politinio pasitikėjimo tarnautoju - vadovauti Savivaldybės administracijai.

„Kitą savaitę žadu vykti į Vyriausiąją rinkimų komisiją ir atsisakyti Tarybos nario mandato. Tuomet jau teisėtai, jei balandį darbą pradedanti naujoji Taryba patvirtins, galėsiu vėl dirbti Savivaldybės administracijos vadovu“, - paaiškino Eltai V. Šiliauskas.

Po rinkimų Kauno miesto taryboje nebeliko nė vieno Lietuvos socialdemokratų partijos ar Lietuvos Respublikos liberalų sąjūdžio atstovo. Šios abi partijos buvo delegavusios savo žmones dirbti Administracijos direktoriaus pavaduotojais. Tačiau Kauno miesto mero V. Matijošaičio teigimu, sudarant naują vadovų komandą, dirbti tais pavaduotojais bus kviečiami jau kiti žmonės. Galutinio sprendimo dėl jų kandidatūrų patvirtinimo dar nėra.

Eltos paklaustas, ar Administracijos direktorių tenkino ligšiolinių pavaduotojų darbas, V. Šiliauskas pasakė: „Aš pats beveik ketverius metus buvau tokiu pat pavaduotoju, nes Kauno miesto savivaldybės administracijai vadovauti pradėjau tik pernai lapkritį. Visą laiką dirbom kaip grupė, tad tikrai neturiu pagrindo savo dabartiniais pavaduotojais skųstis.

Sritys, už kurias atsakingas kiekvienas pavaduotojas, atitinka konkrečias vicemerų kuruojamas sritis. Todėl dar tariamasi, ką Taryba dabar patvirtins vicemerais ir kas bus pakviestas į Administracijos vadovo komandą. Kandidatų, iš kurių renkamasi, yra ne vienas. O ir jiems, savaime aišku, reikia apsispręsti prieš žengiant tokį žingsnį. Nes pas mus kolektyvas stiprus, reikalavimai griežti, atsakomybė didelė. Veiklos barai - platūs, tiek savivaldybės administracijos direktoriui, tiek jo pavaduotojams darbo netrūksta, rūpesčių - irgi. Yra nemažai kasdienių darbų, tuo pačiu privalome stengtis ir kad visi kauniečių gerovei skirti projektai būtų įgyvendinti laiku bei kokybiškai. Taip, kaip numatyta miesto strateginio vystymo plane ir kituose politikų patvirtintuose dokumentuose“, - kalbėjo V. Šiliauskas.

Iki darbo Kauno miesto savivaldybės administracijoje jis vadovavo drauge su kitais akcininkais įsteigtai įmonei Kauno rajone. Įmonė veikia ir toliau, nors jos direktorius pasuko į „valdišką tarnybą“. Ar lengva buvo apsispręsti palikti nuošalėj savo verslą ir eiti dirbti ten, kur „ne vienas viršininkas virš tavęs yra“?

„Jei kalbam apie Kauno savivaldybę, tai visa vadovų komanda - iš verslų. Ir mano tas toks apsisprendimas, manyčiau, neatsitiktinis buvo. Dabar dirbu savivaldybėje, įmonėje likau tik akcininkas. Ne vadovas.

Esu baigęs Kauno technologijos universitete verslo ir vadybos administravimo studijas. Verslas, jei sekasi, žinoma, kiekvienam gerai. Bet ateina metas, kai pamatai, kad gali daugiau nuveikti ir savojo miesto labui. „Vieningo Kauno“ organizacijoje esu nuo pat pradžių. Ne kartą susitikę tardavomės, jog reikia ryžtingai kažką Kaune keisti, tvarkyti, gerinti, kad miestas gražėtų, gyvenimas jame gerėtų.

Gal iš šalies atrodo, kad politiku būti (kaip Tarybos nariui) - ramiau ir lengviau, atsakomybės čia gal mažiau. Ir tam tikra „apsauga“ garantuota iki pat kadencijos pabaigos, - niekas neatleis iš pareigų, kaip pavyzdžiui to, kuris yra politinio pasitikėjimo tarnautojas. Tačiau norisi aktyvesnės veiklos, tad mano pasirinkimas kitoks - įgyvendinti politikų sprendimus dirbant kasdienį konkretų darbą Administracijoje. Žinoma, vertinant įgytą pasitikėjimą ir atsakingai bei kryptingai siekiant konkrečių, gyventojų labiau matomų rezultatų. Bendrai su visai stengiantis dėl Kauno pokyčių į gera“, - savo apsisprendimą atsisakyti Tarybos nario mandato paaiškino Eltai Kauno miesto savivaldybės administracijos direktorius Vilius Šiliauskas.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Taigi

Taigi portretas
Buvusių mentų nebūna buvo, yra ir amžiams mentas

hmm, pavojingas darbas

hmm, pavojingas darbas portretas
kai dirbi šestiorke, tik pradžioje atrodo faina, O vėliau ateina atpildo laikas, nes šeimininkas nusiplauna rankas ir lieka švarus.

Nevagis

Nevagis portretas
Kauno energija iš gyventojų ,,nusuko" 15 milijonų- nutvėrus už rankos buvęs administracijos direktorius žadėjo gražinti...ir dingo. Kur mūsų 15 milijonų?
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių