Quantcast

Kauno savivaldybei priklausančio nekilnojamojo turto pernai parduota daugiau nei už 4 mln. eurų

Kauno miesto savivaldybė už aukcionuose parduotą jai priklausantį nekilnojamąjį turtą pernai gavo daugiau nei 4 milijonus eurų. Tai trečiadienį Eltai patvirtino savivaldybės administracijos Nekilnojamojo turto skyriaus vedėjas Donatas Valiukas.

Kauno miesto savivaldybės paskelbtame viešajame aukcione 2020-aisiais vienas juridinis asmuo įsigijo nedidelį butą Veiverių gatvėje už puspenkto tūkstančio eurų, du butai (35,02 ir 46,95 kv. m bendrojo ploto) kurortine vietove nuo tarpukario laikomoje Panemunėje, A. Smetonos gatvėje, pirkėjui atsiėjo 35,5 tūkst. eurų. Kitame aukcione už 21,7 tūkst. eurų buvo nusipirktas 48,47 kv. m butas Laisvės alėjos 72-ame name.

ELTA pasidomėjo pernai sudarytomis Savivaldybės sutartimis su turtą viešuose aukcionuose įsigijusiais asmenimis (ataskaitos viešai prieinamos internete). Pagal pateiktus duomenis, 2020 metų ketvirtą ketvirtį pigiausiai – vos už 190 eurų – buvo nupirkta dalis pastogės ir skalbykla Kaunakiemio g. 3-iajame name. 

Dauguma privatizuojamų nekilnojamojo turto objektų, o jų – net keli šimtai – butai, jų arba bendrojo naudojimo patalpų dalys. Tačiau vienai uždarajai akcinei bendrovei sėkmė nusišypsojo įsigyti Kauno miesto savivaldybės parduotą netoli 100 kv. m bendrojo ploto namą Gedimino prospekte už 57,27 tūkst. eurų.

Rekordinę pinigų sumą, lyginant su kitais pardavimais, Savivaldybei pavyko gauti iš kitos bendrovės už butą Karaliaus Mindaugo prospekte, kur pastaraisiais metais formuojasi vienas iš šiuolaikinių biznio centrų Kaune. Viešajame aukcione šis 57,61 kv. m butas gegužę buvo parduotas už 82 tūkst. eurų.

Tą patį mėnesį pilietis Justinas J. aukcione su Savivaldybe suderėjo ir už 55,5 tūkst. eurų nusipirko 28,18 kv. m butą Kauno centre – Kęstučio gatvėje. Kitas pirkėjas už 60,93 kv. m ploto butą su dalimi bendrojo naudojimo patalpų Vasario 16-osios gatvėje įsigijo už 50,3 tūkst. eurų. Taip pat Laisvės alėjoje nupirktas 27 kv. m ploto kiemo rūsys už 1420 eurų. Bet daugiausiai Kauno savivaldybei pajamų davė už 91,49 tūkst. eurų juridiniam asmeniui parduotas 734,34 kv. m ploto sporto klubas su kiemo statiniais Energetikų g. 50.

Pernai miesto savivaldybė už 55,27 tūkst. pardavė ir 189,25 kv. m ploto biblioteką Prancūzų g. 49. ELTA primena, kad tai – ne vienintelis per keletą pastarųjų metų privatizuotas Kauno miesto savivaldybės Vinco Kudirkos viešosios bibliotekos padalinys. Anksčiau K. Baršausko gatvėje buvusios bibliotekos patalpos iš pradžių suremontuotos, panaudojant ES lėšas, tuomet kurį laiką veikė ir pagaliau buvo parduotos.

Anot Kauno miesto savivaldybės administracijos Nekilnojamojo turto skyriaus vedėjo D. Valiuko, pagal 2015-aisiais priimtą miesto Tarybos sprendimą „Dėl viešajame aukcione parduodamo Kauno m. savivaldybės nekilnojamojo turto ir kitų nekilnojamųjų daiktų sąrašo patvirtinimo“, iš atnaujinto sąrašo išbrauktas jau parduotas turtas, kai viešųjų aukcionų laimėtojai yra įvykdę visus įsipareigojimus pagal nekilnojamojo turto pirkimo – pardavimo sutartis.

Tačiau šių metų pradžioje sąraše liko neparduoti 145 nekilnojamojo turto objektai, taip pat sąrašas papildytas 6 naujais Savivaldybės nuosavybės teise valdomais objektais (kompleksais). Į sąrašą, kurį šią savaitę naujai patvirtino Kauno miesto taryba, įtraukiamas Savivaldybės nekilnojamas turtas, pripažintas netinkamu gyventi ar netinkamu (negalimu) naudoti, ir išbrauktas iš gyvenamųjų patalpų apskaitos. Taip pat – turtas, kuris nenaudojamas (gyventojai jame nebegyvena) bei kurio nenumatoma pritaikyti Savivaldybės funkcijoms ar veiklai vykdyti, iš kurio gyventojai iškeldinti. Į sąrašą neįtraukiami objektai, dėl kurių pateikti Lietuvos piliečių prašymai atkurti nuosavybės teises, taip pat – analogiški religinių bendrijų prašymai. Viešuose aukcionuose negali būti varžomasi ir dėl turto, kuriam įstatymų nustatyta tvarka taikomi arešto apribojimai,

Vasario ir kovo mėnesiais Kauno miesto savivaldybė numato nekilnojamojo turto aukcionuose parduoti dar keliasdešimt butų ar jų dalių, taip pat ūkinių patalpų A. Smetonos, Laisvės alėjose, Raudondvario plente, V. Krėvės ir Savanorių prospektuose, V. Putvinskio, Šv. Gertrūdos, Radvilų Dvaro, Šiaulių bei kitose Kauno gatvėse. Apie tai portalas kauno.diena.lt neseniai rašė šiame straipsnyje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pilietiškas

Pilietiškas portretas
Ir kas nusipirko? Tik neeilinis mirtingasis! Tikrai mylimo batios sluoksnis

ALGIS

ALGIS portretas
Prigavo BATIA lietuvius ''kaip mergą su penktu vaiku ''.

Pastebėjimas

Pastebėjimas portretas
Geriau tegu paviešina, už kiek nuomuojami pastatai ir teritorija Kauno Dariaus ir Girėno aerodrome
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių