Quantcast

Kaune – šaršalas ir dėl dar vieno LGBT renginio: tai ne kas kita kaip cenzūra

  • Teksto dydis:

Kauno savivaldybė vėl minima prie  renginio, susijusio su LGBTQ+. Anksčiau buvo piktinamasi dėl vis negaunamų leidimų LGBT eitynėms mieste. Šiandien paviešinta, kad dėl savivaldybės reakcijos atsisakyta planų rengti vieną „Kaunas 2022“ programos renginių, tačiau vėliau „Kaunas 2022“ patikino, kad jis įvyks. 

„Prieš kelias dienas nuotoliniu būdu susitikau su „Kaunas 2022“ programos koordinatoriais bei vieno iš renginių – „Jaunimo sezono“ festivalio – atstovais. Ilgai planuota ir bendrai kurta diskusija apie kultūros, meno ir LGBTQ+ bendruomenės santykį, turėjusi įvykti po savaitės – atšaukta. Pagrindinė argumentacija: Kauno savivaldybė nesuteikė leidimo rengti šią diskusiją viešoje erdvėje“, – savo feisbuko paskyroje teigė LRT Plius kanalo laidos „Kultūros diena“ redaktorius Denisas Kolomyckis.

Čia pat jis priminė, kad ir apie negautus leidimus eitynėms, o dabar, anot jo, užkliuvo ir norėta surengti vieša diskusija apie kultūros, meno ir LGBTQ+ bendruomenės santykį.

„Laisvė kalbėti LGBTQ+ tema su jaunimu taip pat pasirodė nereikalinga. Mano supratimu, šie veiksmai ir grasinimai iš Kauno miesto savivaldybės, kad tam tikros NVO nebebus finansuojamos iš savivaldybės biudžeto, jei eskaluos šias temas (tą supratau iš skirtingų asmenų, kurie dalinosi savo patirtimis su administracija) – ne kas kita, kaip cenzūra. Apeliacija, kad LGBTQ+ yra vis dar neišdiskutuota tema ir tai, kad reikia daugiau laiko dalykams aptarti, man nuoširdžiai atsibodo. Cenzūra, agresija, diskriminacija, patyčios yra per daug išsikerojusios mūsų visuomenėje. Nebeturime prabangos tai toleruoti“, – dėstė D. Kolomyckis.

Freepik.com nuotr.

Kauno miesto savivaldybės atstovai komentare leido suprasti, kad leidimas renginiui dar derinamas.

„Kaunas 2022“ prašymas išduoti leidimą tris dienas truksiančių renginių ciklui šiuo metu yra rengiamas, o už renginių turinį ir atitikimą bendrai programai Kaunas Europos kultūros sostinė atsakinga pati viešoji įstaiga „Kaunas 2022“, – portalui kauno.diena.lt teigė Kauno savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja, Kauno miesto savivaldybės administracijos Renginių ir pramoginių paslaugų organizavimo Kauno viešosiose vietose komisijos pirmininkė Eglė Andriuškienė.

Cenzūra, agresija, diskriminacija, patyčios yra per daug išsikerojusios mūsų visuomenėje. Nebeturime prabangos tai toleruoti.

Anot jos, Kauno miesto savivaldybė, išduodama leidimą renginiams, vertina „išimtinai tik techninius parametrus, tačiau į programos ar scenarijaus detales nesikiša“.

„Miestui išduodant leidimus renginiams svarbiausia užtikrinti jų dalyvių ir aplinkinių gyventojų saugumą, nustatyti, ar nepažeidžiami karantino reikalavimai, laikomasi miesto tvarkymo ir švaros taisyklių, ar planuojama renginio vieta nėra statybvietės zonoje ir pan.“, – komentavo savivaldybės atstovė.

„Kaunas – Europos kultūros sostinė 2022“ Komunikacijos ir rinkodaros vadovas Mindaugas Reinikis portalą kauno.diena.lt patikino, kad diskusija neatšaukta, ji įvyks.

„Yra pateiktas prašymas dėl viso „Jaunimo festivalio“ Kauno miesto savivaldybei, laukiame atsakymo. Kiek mus informavo – vyksta derinimo procedūros. Konkrečiai dėl minimos diskusijos, kuri pati sukėlė tiek daug diskusijų: ji tikrai įvyks, derinama vieta ir laikas. Informacija bus skelbiama renginio tinklapyje ir feisbuko paskyroje“, – komentavo M. Reinikis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Negaliu suprasti tas lbgt eitines diskusijas organizuoja rusai ir tai priimtina kaip visa valdzia skalambina kad rusai zudykai.O cia jie geruciai kaip zudo musu vaikus su tais savo iskrypeliskais veiksmais savo norais.Karas Ukrainoje kalti rusai o cia rusai geruciai? Tai musu valdzia zaidzia dviguba zaidima.

z

z portretas
kaip cia yra p----am leidzia seimoms neleidzia,kas per standartai?

Manau,kad

Manau,kad portretas
renginiai,inesantys nesantaika i visuomene - yra draustini. Nesvarbu,kokiu melu ir intriga bebutu grindziami.
VISI KOMENTARAI 89

Galerijos

Daugiau straipsnių