Quantcast

Kauno savivaldybė Vyriausybei siūlo įstaigose dėl COVID-19 įvesti daugiau ribojimų

Kauno savivaldybė siūlo Vyriausybei miesto maitinimo įstaigose ir renginiuose įvesti papildomus ribojimus, siekiant sulėtinti koronaviruso plitimą.

Kaip antradienio vakarą pranešė savivaldybė, pasiūlymai įvesti darbo laiko ribojimus ir atstumus viešose įstaigose teikiami artimiausiam Vyriausybės posėdžiui, jis numatytas trečiadienį.

Kauno meras Visvaldas Matijošaitis teigia, kad augantys sergamumo rodikliai mieste „laviruoja ties pavojinga riba“.

„Negalime leisti, kad būtų prieita prie kraštutinumų, uždarant maitinimo ar kitas viešųjų paslaugų įstaigas. Siekiame kompromiso, kad užtikrintume maksimalų gyventojų saugumą ir tuo pačiu miestas išliktų gyvas, objektyviai atsižvelgiant į šiandienines sąlygas“, – panešime cituojamas V. Matijošaitis.

Siūlomos papildomos lankytojų srautų valdymo priemonės įstaigoms: riboti stovimų vietų skaičių prie baro, išlaikant metro atstumus tarp žmonių, o tarp sėdimų vietų užtikrinant dviejų metrus arba įrengiant pertvaras.

Negalime leisti, kad būtų prieita prie kraštutinumų, uždarant maitinimo ar kitas viešųjų paslaugų įstaigas.

Viešojo maitinimo įstaigoms, kuriose maitinimo paslaugos sudaro mažiau nei pusę bendros apyvartos ir veikla vykdoma uždarose patalpose, siūloma riboti darbo laiką iki 22 val.

Tai negaliotų lankytojus aptarnaujant lauke.

Renginiuose siūloma tarp stovinčių dalyvių nustatyti minimalų bent metro atstumą, o tarp sėdimų vietų išlaikyti ne mažesnę nei dviejų metrų distanciją. Neišpildant tokių sąlygų, renginiai negalėtų būti organizuojami.

„Savo ruožtu savivaldybės atstovai įsipareigoja vykdyti nuolatinę kontrolę didesnių susibūrimų vietose“, – rašoma pranešime.

Savivaldybės duomenimis, šiuo metu Kauno mieste COVID-19 liga diagnozuota 175 žmonėms, iš jų 48 – hospitalizuoti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

K

K portretas
Neišperka kaukiu labai dsuk prisipi Labai dauk kaukiu pripirko reike relizot

K

K portretas
Nėra tos koronos mitas melagei

Jūs pirma sužinokit,

Jūs pirma sužinokit, portretas
kas čia iš tikrųjų vyksta, sukilėliai. Jūsų spėlionės, kurias vadinate tikromis žiniomis, nieko nereiškia. Gal žadate įveikti pasaulio milijardierius, jei čia jie dėl visko kalti? Ar jau esate įveikę jų paleistą virusą, jei tikrai taip yra? Ar susitarsite su Dievuliu, jei čia jo valia? Nėra pasaulinės aferos atskirai ir viruso atskirai. Virusas yra įrankis tai pasaulinei aferai vykdyti.
VISI KOMENTARAI 20

Galerijos

Daugiau straipsnių