Quantcast

Kaunas pratęsė „Mokslo salos“ rangovo parinkimo konkursą

Kauno savivaldybė pratęsė mokslo ir inovacijų centro „Mokslo sala“ rangovo parinkimo konkurso terminą.

Anksčiau skelbta, jog vokai konkurse turėtų būti atplėšiami trečiadienį, tačiau savivaldybė BNS informavo, jog šis terminas nukeltas į birželio 26 dieną.

„Kadangi tai yra didelės apimties projektas, ganėtinai sudėtingas pats techninis projektas, potencialiems rangovams reikia šiek tiek laiko įsigilinti į detales“, – BNS trečiadienį sakė savivaldybės Centrinio viešųjų pirkimų ir koncesijų skyriaus vedėja Daiva Čeponienė.

Savivaldybė birželio pradžioje paskelbė, kad atvirame tarptautiniame rangos darbų konkurse laukiama dalyvių iš viso pasaulio.

Būsimas rangovas mokslo ir inovacijų centrą privalės pastatyti per dvejus metus. Sutartį su statytoju ketinama pasirašyti dar šiemet.

Bendra projekto vertė siekia beveik 28,6 mln. eurų, iš jų 10,4 mln. eurų – savivaldybės lėšos, likusi suma – Europos Sąjungos finansavimas. Ši suma skaičiuojama be Pridėtinės vertės mokesčio, nes jį, pasak savivaldybės atstovų, kaip paramą šiam projektui yra numačiusi kompensuoti Vyriausybė.

„Mokslo salą“ sudarys nuolatinė ir laikina, kasmet atnaujinama ekspozicija, virtualių projekcijų erdvė ir mokiniams pritaikytos laboratorijos. Bendras plotas sieks 10 tūkst. kvadratinių metrų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Turkai VIS spardosi?.. nes ir vėl teks bėgt darbų nepabaigus.

pratęsė....

pratęsė.... portretas
nesusitarė dėl ot...o ? ar ne tie pridavė ?

Nicola Tesla

Nicola Tesla portretas
Bet ir durnumas kai kurių komentatorių ! Matosi, kad žmonės toliau Norvegijos angarų ir Turkijos kurortų su vandeniu skiesta rakija niekur nėra buvę.
VISI KOMENTARAI 30

Galerijos

Daugiau straipsnių