Quantcast

Kauno savivaldybė pasiūlė, kam skirti kultūros premijas

  • Teksto dydis:

Kauno miesto savivaldybė kultūros premijomis siūlo apdovanoti kompozitorę Zitą Bružaitę, aktorių ir režisierių Aleksandrą Rubinovą, fotografijos dėstytoją Donatą Stankevičių ir dailininką Tadą Šimkų.

Sprendimo projekte nurodoma, kad Z.Bružaitę norima apdovanoti „už novatoriškos kultūros idėjas, organizuojant festivalį „Iš arti“. Šis tarptautinės šiuolaikinės muzikos festivalis vyksta nuo 1997 metų.

Kauno kamerinio teatro meno vadovą A.Rubinovą siūloma apdovanoti už laimėjimus tarptautiniuose festivaliuose.

D.Stankevičių apdovanoti norima už „kūrybinių procesų proveržį Lietuvos ir pasaulio fotografijos kontekste“ bei jo indėlį į Kauno fotografijos galerijos veiklą. Gatvės meno festivalio „Nykoka“ organizatorius T.Šimkus įvertintas už „profesionalaus gatvės meno puoselėjimą viešoje erdvėje“.

Kultūros premijos dydis - 3 tūkst. eurų. Ji skiriama už aukščiausius laimėjimus konkursuose, novatorišką kultūrinę idėją ir jos įgyvendinimą Kaune. Kiekvienais metais numatoma skirti penkias tokias premijas. Penktąja šių metų premija – Bernardo Brazdžionio literatūros premija – Vasario 16–ąją apdovanotas rašytojas Donaldas Kajokas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tikslumo

tikslumo portretas
agentūra galėtų būti tikslesnė, jei skelbia žinią. Dabar neaišku, kas pasiūlė, KAS PRIĖMĖ SPRENDIMĄ. Ir pagaliau, ar būtent tie žmonės bus apdovanoti, o už kokius darbus konkrečiai?

NA NA

NA   NA portretas
siūlau perskaityti :wwww kas vyksta Kaune ______straipsnis "kaune atsidarys karalienės Mortos mokykla " tai apie lansdbergių bizniuką ,,,,,sėkmės džiaugtis ,,,,

To na na

To na na portretas
Tai kur prokuratūra žiūri? Gal tai netiesa?
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių