Quantcast

„Kauno santakos“ vadovo vairas lieka V. Andriuškevičiaus rankose

  • Teksto dydis:

Kauno miesto savivaldybės skelbtą konkursą eiti koncertinės įstaigos „Kauno santaka“ vadovo pareigas laimėjo pirmąją kadenciją baigiantis vadovas, trombonininkas ir pedagogas Vaidas Andriuškevičius, turintis muzikinį bei teisinį išsilavinimą.

Įstaigai V. Andriuškevičius pradėjo vadovauti 2015 metais ir prisipažįsta, kad tai buvusi įtrauki, tačiau nauja patirtis jo gyvenime, kuri ir atvedė prie apsisprendimo dalyvauti konkurse dar kartą.

Koncertinė įstaiga „Kauno santaka“ turi tris kolektyvus, kiekvienas yra savitas ir kartu – labai spalvingas, todėl globoti ir auginti juos, siekti kūrybinių viršukalnių nėra lengva, nes skiriasi jų repertuaras, stilistinė orientacija.

Kauno pučiamųjų instrumentų orkestrą „Ąžuolynas“ žmonės mato ir girdi šiltuoju metų laiku, o pastaruoju metu – ir koncertų salėse, Kauno bigbendas kiekvienam kauniečiui žinomas kaip legendinis džiazo kolektyvas. Jo koncertinio aktyvumo puslapiuose įrašyta daug tarptautinių renginių, bendrų programų su Lietuvos ir užsienio džiazo scenos meistrais. Kauno muzikos ansamblis „Ainiai“ – ištikimiausias lietuvių tradicinės muzikos propaguotojas, pastaruoju metu vis dažniau į savo programas įtraukiantis ir teatro elementų.

Per penkis darbo metus su šiais kolektyvais pasiekta nemažai, tačiau, anot vadovo V. Andriuškevičiaus – „ne tik metai, bet kartais ir kiekviena diena kupina iššūkių, kovos, kuri, ačiū Dievui, vyksta muzikos meno lygmenyje, t. y. – dėl geresnės programos turinio, atlikėjų ir geriausio muzikinės idėjos išpildymo. Į tokį tikslą einame visi kartu ir veikiame kaip didelė, vieninga komanda, kurios dėka pavyko realizuoti įsimintinus renginius, o kai kurie – tapo ir miesto ar mūsų kolektyvus reprezentuojančiais įvykiais (sudėtingos programos „Musica academia“, pramoginės „Parkų muzika“, festivalis „Padūduokim Kaunui“, edukacinės – „Muzika ne tik PUČIAmiesiems“, specialiai mūsų kolektyvams sukurtos autorinės programos „Džiazolendas“, „Džiazo mišios“, muzikiniai spektakliai „Ar Amerika pirtyje?!“, „Penkiašakis dobilėlis“, ir kt.). Ne vienas miesto gyventojas atpažins užsienio atlikėjus, kurie kelių metų bėgyje koncertavo su Kauno bigbendu ir „Ąžuolynu“. Tai – Sofia Rubina-Hunter (džiazo dainininkė, Estija), Gunhild Carling (multiinstrumentalistė, džiazo dainininkė Švedija), Nadine Axisa (džiazo dainininkė, Malta), Victor Mendoza (vibrafonas, Meksika), Peter Beets (džiazo pianistas, Olandija), Denisas Shapovalovas (violončelininkas, Rusija), Jacques Mauger (trombonininkas, Prancūzija), Simon Perčič (dirigentas, Slovėnija)“.

Paklaustas apie tai kaip gyvena šiomis dienomis kolektyvai ir kokios kryptys planuojamos netolimoje ateityje, V. Andriuškevičius pirmiausiai užsimena apie visus mus palietusią covid-19 pandemijos krizę.

„Reikėtų pasakyti, kad šio išbandymo dėka tapome dar stipresni ir kūrybingesni. Todėl apie konkrečius ambicingus ateities planus šiandien kalbėti būtų labai drąsu, o gal net ir nelabai išmintinga. Tačiau pasinaudodamas proga už draugystę, susitelkimą norėčiau padėkoti savo kolektyvams, administracijai ir nuolatiniams mūsų renginių lankytojams. Augantis pastarųjų skaičius yra ne tik mūsų bendro darbo barometras, bet simbolizuoja aukštai pakeltą kartelę, kurią turime išlaikyti eidami tolyn ir dar aukščiau kilstelėti. Ištikimų klausytojų laukia daug įdomių muzikinių patirčių, trajektorijų, tarpsritinių projektų, negirdėtų solistų. Čia dėčiau daugtaškį, palikdamas vietos intrigai, kuri dažniausiai mūsų mielus klausytojus ir atveda į koncertus. Svarbiausia – būkime sveiki ir turėsime daug gražių muzikinių susitikimų“, – kaip ir dera geram muzikantui „naujasis – senasis“ vadovas pokalbį baigia optimistiškai, mažoriniu trigarsiu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

@@@

@@@ portretas
Viskas su ta SANTAKA gerai. Bet tas vedejas (konferansje) baisiau uz atomini kara Beje tai ne mano vienos nuomone.Paskutini karta pasibaisejau per KOVO -8 konecerta.filharmonijoje. Darykite isvadas
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių