Quantcast

Kauno regione pradėjo veikti konsultacinė patyrusių specialistų grupė

Nuo antradienio pradėjo veikti Kauno klinikų įsteigta specialistų Konsultacinė grupė, kuri organizuos nuotolinius klinikinius pacientų aptarimus su regiono ligoninių medikais. Konsultacinė grupė, kaip nurodoma Kauno klinikų pranešime, sudaryta iš patyrusių specialistų komandos: gydytojų anesteziologų reanimatologų, pulmonologų, infektologų, chirurgų, nefrologų, esant poreikiui – ir gastroenterologų, hematologų, onkologų, ortopedų traumatologų bei kitų sričių universiteto ligoninės specialistų.

„Antrosios COVID-19 bangos metu matome, kaip šalies ligoninėse daugėja šia liga sergančiųjų ir sunkios būklės pacientų. Nerimą kelia ir augantis mirčių skaičius. Pagalba šiems pacientams yra teikiama decentralizuotai. Dėl didelio šių pacientų skaičiaus, personalo trūkumo daugumoje regiono ligoninių išnaudojami visi turimi resursai, – sako Kauno klinikų generalinis direktorius prof. habil. dr. Renaldas Jurkevičius. – Todėl tikime, kad suburta Kauno klinikų specialistų komanda iš profesorių, docentų, patyrusių gydytojų specialistų leis panaudoti sukauptas akademines žinias ir klinikinę patirtį, gelbstint žmonių gyvybes. Kartu su regiono kolegomis aptarinėjami klinikiniai ir organizaciniai klausimai (pavyzdžiui, optimaliausias gydymo įstaigos parinkimas), stengiantis rasti geriausius sprendimus visame regione gydomiems pacientams, realiai padės regiono medikų kovai su šia klastinga liga.“

Profesorius pridūrė, kad pagalbą COVID-19 pacientams teikia ne vien infektologai, kurių yra nedaug, bet ir kitų specialybių medikai, todėl daugiadalykės komandos pasitarimai yra labai svarbūs.

Iki šiol Kauno regiono ligoninės taip pat konsultuodavosi su Kauno klinikų specialistais, tačiau dabar bus galimybė dažniau pasitarti klinikiniais klausimais. „Anksčiau gydytojai dažniausiai skambindavo dėl pacientų perkėlimo, o su šia grupe galėsime daugiau tartis dėl pacientų diagnostikos ir gydymo, – sako Konsultacinei grupei vadovaujantis Kauno klinikų Anesteziologijos klinikos vadovas prof. dr. Andrius Macas. – Pasitarimus grupuosime, kad ligoninės jaustų savo kolegų padėtį, dalintųsi patirtimis – tai labai padrąsina kitose ligoninėse dirbantį personalą.“

Pasak prof. dr. A. Maco, dažniausiai COVID-19 pacientų gydymas reikalauja antrinio lygio sveikatos priežiūros paslaugų, o toks gydymas efektyviai taikomas regionų ir rajonų ligoninėse – tai yra saugiau nei labai sudėtingas ir alinantis pacientų pervežimas. Regionuose dirbantys medikai, kaip pažymi prof. dr. A. Macas, puikiai susitvarko su šių pacientų gydymu, tačiau labiausiai ko reikia, tai akademinio pacientų būklės aptarimo, kuriuo jie galėtų remtis savo pasirinktam tyrimo ar gydymo planui patvirtinti.

Nuotolinių konsultacijų metu vyks klinikinių atvejų aptarimai, konsiliumai dėl ypatingų būklių pacientų gydymo. Pavyzdžiui, vyks sunkiomis onkologinėmis, hematologinėmis, retomis ligomis sergančiųjų COVID-19 pacientų gydymo taktikos aptarimai, rekomendacijos ir metodinė pagalba.

Su regiono ligoninių atstovais nuotoliniu būdu planuojama susitikti  vieną du kartus per savaitę, tačiau jau pirmųjų susitikimų metu sutarta, kad bet kurią dieną, įskaitant savaitgalius, bus galima tartis dėl klinikinės pacientų būklės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nu tikrai

nu tikrai portretas
dar farus laida paziurekit,ten tokiems cvididijotams irgi skirta..

nastia

nastia portretas
Tegu ta kadabiene eina savanore padirbeti..... sensaciju iesko..Viruso nera ,kaukiu nereikia, Tai kurio galo ten lekiat i tas ligonines,namie mirinekit sveikiau bus.

Ką jūs kalbate?

Ką jūs kalbate? portretas
Jūs ne kažkokias grupes kurkite,o pažiūrėkite,kas ligoninėse darosi?Kas vakar matė Kudabienės laidą,per tele-3 telekanalą,tikriausia pakraupo iš siaubo,kas vyko Kauno 2-je ligoninėje.Ten ligonis papasakojo,kad nuo ketvirtadienio paguldyta su covid 19 diagnoze ligonė,iki pirmadienio nesulaukiusi gydytojo numirė.Tai siaubas.O jūs kalbate,apie kokias tai grupes gydytojų,kurie sugebės tik pinigus pasiimti.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių