Quantcast

Kauno regione didinamas COVID-19 lovų skaičius

  • Teksto dydis:

Kauno regione didinamas COVID-19 pacientams skirtų lovų skaičius, ketvirtadienį pranešė Kauno klinikos.

Nuo ketvirtadienio 15 papildomų stacionaro lovų su deguonies tiekimu ir viena reanimacijos ir intensyvios terapijos lova su dirbtinės plaučių ventiliacijos (DPV) galimybe COVID-19 pacientams skiriamos Kaišiadorių ligoninėje, kur kilo šios ligos protrūkis tarp pacientų.

Iš viso COVID-19 liga sergantiems pacientams Kauno regione bus skirtos 138 stacionaro lovos su papildomo deguonies tiekimu ir 19 reanimacijos lovų su DPV galimybe.

Per keturių savaičių laikotarpį hospitalizuojamų pacientų skaičius padidėjo vidutiniškai nuo dviejų iki devynių per parą.

„Per keturių savaičių laikotarpį hospitalizuojamų pacientų skaičius padidėjo vidutiniškai nuo dviejų iki devynių per parą, todėl teko aktyvuoti rezervines lovas“, – sakė COVID-19 ligos Kauno regiono valdymo grupės vadovas Vaidotas Gurskis.

Rugpjūčio 18 dienos duomenimis, Kauno regiono ligoninėse esančių stacionaro lovų su deguonies tiekimu užimtumas siekia 70 proc.: užimtos 86 iš 123 lovų. Reanimacijos ir intensyviosios terapijos – 44 proc.: užimtos aštuonios lovos iš 18.

Tolesnis lovų skaičiaus didinimas priklausys nuo epidemiologinės situacijos ir nuo atvykstančių bei išvykstančių pacientų srauto.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tam kur kažką MANO

Tam kur kažką MANO portretas
Aš nesiskiepijau, ir sirgti nesiruošiu, o jeigu tu pastoviai sergi, tai savo lovą ligoninėje, skiriu tau. Beje, kiekviną mėnesį, į PSD kasą, sumoku beveik 90 eurų, o tu man aiškini, kad " Manau reikia išeiti į gatvę pasiskiepijusiems ir neleisti jiems į ligonines gultis.Nes jie pažeidžia visų mūsų teises,Kuriems tu lovų reikia operacijoms ar kitomis ligomis sergantiems."

X

X portretas
Skiepinas tik silpno proto žmonės nes jie ibauginti

>AŠ Manau

>AŠ Manau portretas
tu neteisingai manai.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių