Quantcast

Kauno rajono švietimo įstaigos dalyvaus tarptautiniuose projektuose

  • Teksto dydis:

Kauno rajono švietimo įstaigos dalyvaus tarptautiniuose projektuose, kurie ne tik praplės mokytojų skaitmeninio raštingumo žinias, bet ir padės užtikrinti kokybišką mokinių ugdymą.

Projekte „Up2 skaitmeninė mokykla – aktyvios skaitmeninio mokymo (si) priemonės, taikant projekto Up2U patirtį“ dalyvaus Kauno rajono švietimo centras. Projekto koordinatorius yra Lenkijos mokslų akademijos bioorganinės chemijos institutas. Be Lietuvos, partnerio teisėmis šiame projekte dalyvaus Graikijos ir Italijos švietimo įstaigos.

Projekto tikslas – gerinti skaitmeninių įgūdžių ugdymą švietimo ir mokymo srityje. Bus siekiama padėti mokykloms veiksmingai naudoti skaitmenines mokymosi technologijas, plėtoti mokytojų skaitmeninį raštingumą ir supažindinti juos su inovatyviomis ugdymui skirtomis skaitmeninėmis priemonėmis, skatinti mokytojų bendruomenę dalytis skaitmeninėmis mokomosiomis priemonėmis.

Projekte dalyvaus 13–18 metų mokiniai ir bendrojo ir profesinio ugdymo mokyklų mokytojai. Į projekto veiklas bus įtraukta 100 Kauno rajono mokyklų pedagogų.

Kitą projektą „Universalaus dizaino modelis sėkmingai asmenybės ūgčiai“ kartu su partneriais iš Ispanijos, Prancūzijos ir Italijos švietimo įstaigų įgyvendins Kauno rajono Domeikavos gimnazija.

Projekto tikslas – užtikrinti ugdymosi kokybę kiekvienam mokiniui, teikti švietimo pagalbą, atitinkančią individualius mokinio poreikius, stiprinti patirtinio ugdymosi veiklas, ugdyti mokinio savivertę, plėtoti mokinių socialines-emocines kompetencijas. Projektu taip pat siekiama kryptingo pedagogų profesinio tobulėjimo, orientuoto į kompetencijų atnaujinimą ir įgijimą, tvarumo palaikymą.

Įvairiuose mokymuose dalyvaus keturiolika mokytojų ir dvylika mokinių. Iš viso į projekto veiklų įgyvendinimą bus įtraukta 300 gimnazijos mokinių. Projekte įgytos žinios padės efektyvinti mokytojų ir mokinių bendradarbiavimą pamokoje planuojant mokymąsi, stiprės mokinių socialinės emocinės kompetencijos.

Abu projektai 100 proc. finansuojami ES lėšomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jūs pirma izoliacijos įstaigas susitvarkykite idiotams

Jūs pirma izoliacijos įstaigas susitvarkykite idiotams  portretas
Jau vien žodis "ūgčiai" viską pasako. Kauno rajone itin daug išsigimusiųjų. Pagal viešą statistiką didelis protinis atsilikimas, išsigimimų itin daug. Seni žmonės ir prasugėrusieji su nepilnametėmis narkomanėm vaikų defektyvių prisipildė, dabar "ūgtimis" užsiima. Idiotus gali kaip nori lavinti, nieko nepakeisi. Kaip ir asilą su kumele kai sukergia, gimsta mulai ir mulės, tinkami tik sunkiems darbams, palikuonių jie nebeturi, atidirba sunkius darbus, ir kaput.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių