Quantcast

Kauno rajono senoliai ir mokiniai sulauks kalėdinių dovanų ir reikiamos pagalbos

  • Teksto dydis:

Kauno rajono savivaldybė kasmet paruošia kalėdines dovanėles vienišiems senoliams – šią savaitę jie sulauks maisto krepšelių, kurie praturtins šventinį stalą.

Rajono vadovai šiuo sunkiu laiku nepamiršo ir mokinių. Paskelbus, kad nuo rytojaus bus griežtinimas karantinas ir stabdomas ugdymo procesas mokyklose, valgyklose nebebus teikiama karšto maisto ruošimo paslauga. Tačiau Kauno rajono mokiniams, kuriems skirtas nemokamas maitinimas, karantino laikotarpiu bus organizuojamas nemokamas maitinimas kita forma – pristatomi maisto produktų rinkiniai į namus.

Dovanas papuoš rankų darbo atvirukai

Šiemet planuojama išdalyti 286 kalėdinius maisto krepšelius. Jų sulauks vyresni nei 70 metų vieni gyvenantys asmenys (arba šeima) ir neturintys vaikų.

Kalėdinį maisto krepšelį sudaro 11 maisto prekių: šaltojo spaudimo saulėgrąžų aliejus (1 litro pakuotė), konservuoti žirneliai, konservuotų persikų puselės, konservuotos menkių kepenėlės, konservuota lašiša savo sultyse, konservuotas kapotas jautienos kumpis, tirpiosios kavos „Trys viename“ gėrimas, vanilės skonio fasuoti zefyrai, džiovintos razinos, kūčiukai su aguonomis ir sutirštintas pienas su cukrumi.

„Kalėdinius maisto krepšelius seniūnijos atsiims šiandien Šeimos gerovės centre. Be to, šias dovanėles papuoš šio centro vaikų dienos lankytojų padaryti kalėdiniai atvirukai“, – sakė Kauno rajono savivaldybės Socialinės paramos skyriaus vedėja Margarita Venslovienė.

Daugiausia krepšelių iškeliaus į Garliavos seniūniją – 50, beveik po 20 į Neveronių, Garliavos apylinkių ir Zapyškio seniūnijas.

Vieno kalėdinio maisto krepšelio kaina – 12,11 Eur. Iš viso savivaldybė senolių dovanėlėms išleis beveik 3,5 tūkst. Eur.

Nemokamas maitinimas ir žiemos atostogų metu

Lapkričio–gruodžio mėn. Kauno rajono mokyklose visiems mokiniams, kuriems skirti nemokami pietūs ir kurie mokėsi nuotoliniu būdu arba buvo priverstinėje izoliacijoje, maitinimas buvo organizuojamas kitomis formomis: tėvai turėjo galimybę arba atsiimti karštą maistą mokyklos valgykloje, arba gauti maisto produktų krepšelį į namus.

„Gruodžio mėnesį nuotoliniu būdu iš viso mokėsi 770 mokinių (5–12 klasių). Tais atvejais, kai mokyklų valgyklos buvo laikinai uždaromos dėl darbuotojų ligos ar saviizoliacijos, operatyviai organizuodavome maisto pristatymą iš kitų mokyklų ar maitinimo įmonių“, – pasakojo Kauno rajono savivaldybės Kultūros, švietimo ir sporto skyriaus vyriausioji specialistė Žydra Narbutienė.

Specialistė informavo, kad Kauno rajono mokiniams maisto daviniai bus organizuojami ir už žiemos atostogas, nors tai nėra privaloma pagal Socialinės paramos mokiniams įstatymą.

„5–12 klasių mokiniams maisto daviniai ruošiami už atostogų dienas nuo gruodžio 23 dienos (iš viso 772 mokiniams). 1–4 klasių mokiniams ir priešmokyklinukams, atsižvelgiant į paskelbtas paankstintas žiemos atostogas, paketai ruošiami už atostogų dienas nuo gruodžio 14 dienos (iš viso 1672 mokiniams)“, – skaičius vardijo Ž. Narbutienė.

Maisto krepšeliai bus išvežiojami gruodžio 16–18 dienomis ir iki švenčių pasieks visas šeimas.

Krepšelį sudaro: aukščiausios rūšies mėsos gaminių, duonos ir pyrago gaminių (įtraukta pilno grūdo duona, kūčiukai, aguonų pyragas, keksas su razinomis, sveikuolių sausainiai su sėklomis), bakalėjos prekės (įvairūs konservuoti ir sausi produktai, mandarinai, saldumynai vaikams).

Maisto daviniai ruošiami ne tik socialiai remtinų šeimų vaikams, bet ir visuotinio nemokamo maitinimo programoje dalyvaujantiems vaikams – priešmokyklinukams ir pirmokams, kuriems nemokami pietūs skirti nevertinant šeimos pajamų. Tiems priešmokyklinukams, kurie lankys ugdymo įstaigas ir po gruodžio 14 dienos, bus gaminamas ir patiekiamas karštas maistas ugdymo įstaigoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

to mirta

 to mirta portretas
Yra senukų kurie neturi vaikų ir pati esi parazitė sena jei pavydi duonos kąsnio seniems, o tavo benkartai daugiau primelžė iš Sodros per vaikų pinigus , per vpa ir per socialines pašalpas už benkartus. Jei ne tie vaikų pinigai tai pensijos tikrai būtų didesnės.

Marta

Marta portretas
Senukai gauna pensijas, didesnes ar mažesnes, kodėl turi valdyba jumis rūpintis, turite vaikus, kodėl vaikai nesirūpina, kažkaip .es dairomės į šonus, kad tik ką gaut už dyką, beje, aš esu pensininkė, bet neparazituiju, dar šeimos nariams pagaminu pietus.Negrsžu parazituoti ir melžti mokesčių mokėtojus.Oi, pasipils kritika, bet nebijau nieko.

Senolis

Senolis portretas
o ka is vieningo kauno tarybos , kuriai diriguoja is dvaro vysvoldas, sulauks vargstantys senukai?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių