Quantcast

Kauno rajono seniūnijose – šimtai namelių sparnuočiams

  • Teksto dydis:

Kovo 26 d. Kauno rajono seniūnijose vyko inkilų kėlimo akcija, kurios metu miškuose ir parkuose buvo pakabinta maždaug 150 namelių sparnuočiams.

Kačerginėje, Vinco Mykolaičio Putino parkelyje, susirinko beveik pusšimtis gamtos mylėtojų su Kauno rajono meru Valerijumi Makūnu priešakyje. Į šventę atvyko administracijos direktoriaus pavaduotoja Rūta Černiauskienė, Aplinkos skyriaus vedėja Jurgita Rakauskaitė, grupė Kultūros, švietimo ir sporto skyriaus darbuotojų, Zapyškio ir Kačerginės seniūnijų atstovai.

Kačerginės daugiafunkcio centro direktorė Aurika Laurinaitienė ir seniūnė Aistė Ivanovaitė-Petraitienė talkininkus vaišino gardžia koše ir arbata, o miestelyje gyvenanti dailininkė Rodica Morari surengė edukacines dirbtuvėles vaikams.

Kelias dešimtis inkilų pagamino Kauno tardymo izoliatoriaus nuteistieji – akcijos dalyviams teliko inkilus pakabinti ant medžių. Naujieji nameliai labiausiai pritaikyti varnėnams, bet gali tikti ir voverėms, miegapelėms.

Po inkilų kabinimo sekė kitas darbas – buvo renkamos šiukšlės miške. V.Makūnas dėkojo akcijos dalyviams už dėmesį gamtai ir įteikė jiems šakotį.

Samylų seniūnijoje, Girionių parke, taip pat vyko panaši akcija, kuriai vadovavo Kauno rajono administracijos direktorius Šarūnas Šukevičius ir mero pavaduotojas Paulius Visockas. Į akciją atvyko Samylų kultūros centro darbuotojai, Šlienavos pagrindinės mokyklos moksleiviai, vietos bendruomenės atstovai.

Aplinką tvarkė ir kitos Kauno rajono bendruomenės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Senelis

Senelis portretas
Pagaminau i kitą varnėnams pora metų atgal, pamaniau kad jau per vėlai iškėliau,bet...mano dideliam džiaugsmui jau po kokių 10 minučių varnėnas jau čia,apsižvalgė,patikrino kas viduje ir ėmė švilpauja ant obels šakos, bematant prabuvo ir antroji pusė. Patys pirmieji prabuvo ir šį pavasarį.Manau,kad ta pati pora.Jūs nepatikėsit kam džiugu tapo širdyje ir sieloj, kai tave sodo kiemelyje švilpauja ryte ir pasveikina varnėnai.Nuostabu.o zilutes prižiūriu visą žiemą.Jos visada dviejose lesyklėlėse randa ką pakartoti.Apsilanko žvirbliukai ir kėkštas.Labai jau gražūs jo rūbeliai ypatingai atsargus buvo pradžioje dabar jau visi mano giesmininkai drąsesni.Atrodo kad tiesiog ir laukia.Vos tik įvažiuoju į kiemą akimirksniu prigužėja įvairiausių pasmalsaut,o gal dar ką skanaus pridėjau į lesiklėles.Nuostabu,patikėkit!

Senelis

Senelis portretas
Šaunuoliai,sveikinu iš visos širdies,daugiau namelių mūsų paukšteliams..Jeigu jų nebūtų męs apželtumėm visokio plauko kenkėjais. Mylėkime gamtą ir mūsų čiulbonėlius!!!

Ela

Ela portretas
>>>senis>>> pats esi kenkėjas, kito žodžio nežinai tik "naikint". Su Saule negyvensi ...ir pats sunyksi ,pagalvok apie tai ir melskis ))
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių