Quantcast

Kauno rajono savivaldybės darbuotojų sąraše – naujos pavardės

Kauno rajono savivaldybės administracijoje praėjusią savaitę pradėjo dirbti du nauji ir jauni žmonės: savivaldybės gydytojas Paulius Žvinakis ir Vilkijos seniūnas Paulius Amanaitis.

Dirbs, kur gimė ir gyvena

"Darbas, kurį dirbau prieš tai, man labai patiko, tačiau norėjau būti naudingas savo kraštui, pagražinti jį, pagyvinti čia gyvenimą", – sakė Vilkijoje gimęs, augęs ir iki šiol šiame mieste gyvenantis P.Amanaitis.

Iki šiol Paulius dirbo valstybinės įmonės Kauno oro uosto administracijoje ir neslėpė: "Palikau įdomų, unikalų objektą ir puikų kolektyvą. Žinoma, apmąstymų buvo, tačiau nuodėmė buvo nepasinaudoti atsiveriančia galimybe."

Tai, kad yra vietinis, naujo seniūno nuomone, jo veiklai bus tik pranašumas. "Žinau skaudulius, matau problemas, pažįstu gyventojus", – vardijo pašnekovas.

Nemėgstu nuobodaus rutininio darbo, man iššūkiai patinka.

Labiausiai Paulių nudžiugino neseniai gimtajame mieste Nemuno pakrantėje atlikti darbai, tai, kad parkelyje atsirado estrada. "Ją gyventojai vertino prieštaringai, tačiau aš manau, kad toks objektas reikalingas. Žmonės skundėsi, kad trūksta renginių, viešų erdvių pasivaikščioti ar pasėdėti, ir visa tai atsirado. Čia galima pasiklausyti džiazo legendos L.Armstrongo dainų. Šis objektas gali pritraukti ir aplinkinių miestelių bei kaimų gyventojus. Labai džiaugiuosi gatvės prie Vilkijos lopšelio-darželio "Daigelis" rekonstrukcija: sutvarkyta važiuojamoji dalis, įrengti platūs šaligatviai. Į tokias įstaigas keliauja tėvai su mažais vaikais, juos veža ir vežimėliais, todėl kelionė turi būti patogi ir saugi", – įsitikinęs seniūnas.

Ką keistų Vilkijoje

P.Amanaitis įvardijo ir kitus neseniai atliktus darbus, kuriuos gyventojai vertina teigiamai. Tai Čekiškės gatvėje atnaujintas apšvietimas, įrengti šaligatviai, stadionas šalia Vilkijos gimnazijos. "Manau, kad žmonėms reikia viešų erdvių, ypač pandemijos laikotarpiu, kad galėtų saugiai pasivaikščioti gryname ore. Jos turėtų būti ir viename Vilkijos pakraštyje, ir kitame, vienodai patogiai pasiekiamos visiems miesto gyventojams. Reikėtų daugiau žaidimų aikštelių vaikams", – paklaustas, ko imtųsi, jei finansavimas būtų ne pagal galimybes, o pagal norus, vardijo P.Amanaitis.

Paulius Amanaitis. / Kauno rajono savivaldybės nuotr.

Seniūno nuomone, neišspręstas ir Vilkijos turgaus klausimas, nes dabar, kai suvažiuoja daug žmonių, trukdoma eismui. Vertėtų rekonstruoti kai kurias sankryžas, nes jos problemiškos, įrengti daugiau perėjų pėstiesiems. Vilkijoje vangiai juda daugiabučių namų renovacija. "Nors tai pačių gyventojų reikalas, seniūnas galėtų būti tas, kuris sutelktų žmones, paragintų ryžtis tokiam žingsniui, nes padidėtų butų vertė, pagerėtų gyvenimo kokybė, keistųsi ir Vilkijos įvaizdis", – samprotavo pašnekovas.

Pastaruoju metu Vilkiją aplanko vis daugiau turistų. Seniūnas neslėpė: kiekvieną džiaugsmą lydi rūpesčiai. "Čia panašiai kaip ir švenčių organizavimas: kad jos įvyktų, reikia nuveikti daug, kartais net nematomų, darbų. Augant turistų srautams taip pat tenka daug kuo pasirūpinti. Tai pirmiausia higiena, kuri apima ne tik šiukšliadėžių pastatymą. Mieste turi būti tvarka ir švara: nušienauta žolė, nušluoti šaligatviai, sugrėbti lapai ir pan. Norint, kad Vilkija būtų reprezentatyvi, ypač turizmo sezono metu, esama nemažai iššūkių, nes vietovė – kalvota. Žiemos iššūkiai taip pat susiję su reljefu. Tačiau aš nemėgstu nuobodaus rutininio darbo, man iššūkiai patinka", – šypsojosi pašnekovas.

Propaguoja sveiką gyvenseną

Naujas savivaldybės gydytojas P.Žvinakis, nors gyvena Kaune, puikiai pažįsta Kauno rajoną, čia praleidžia didžiąją dalį laisvalaikio. "Kauno rajone puikiai išplėtota dviračių takų infrastruktūra, šiomis trasomis mėgstu važinėtis ir riedučiais, veikia keli vandenlenčių parkai", – kaip leidžia laisvalaikį, pasakojo savivaldybės gydytojas.

Jei išmoksti vairuoti slidžiame kelyje, važiuoti sausu lygiu keliu bus labai lengva.

P.Žvinakis yra dirbęs Vilniaus ir Kauno savivaldybių visuomenės sveikatos biuruose ir savivaldybės gydytojo pareigas vertino kaip karjeros žingsnį į priekį. "Kai pamačiau, kad paskelbtas konkursas, nedvejodamas pateikiau dokumentus. Savivaldybės gydytojo veikla apima ne tik visuomenės sveikatą, bet ir greitąją medicininę pagalbą, pirminę sveikatos priežiūrą. Platesnis veiklos spektras, mano nuomone, yra kilimas karjeros laiptais, todėl nutariau pasinaudoti pasitaikiusia proga", – teigė pašnekovas.

Pasak Pauliaus, tebesitęsianti pandemija, vis dar sudaranti nemažai sunkumų ir kelianti iššūkių, apsisprendimui įtakos neturėjo. "Laikotarpis sudėtingas bet kuriai sričiai, ne tik sveikatos. Pavyzdžiui, verslui irgi labai sudėtinga, tenka taikytis prie nuolat kintančios situacijos, besikeičiančių reikalavimų, nemanau, kad šiuo metu yra sričių, kurioms labai lengva. Pandeminė situacija sukelia didesnių iššūkių, tačiau ji kada nors baigsis, ir tuomet darbinė situacija taps lengvesnė. Yra geras pavyzdys: jei išmoksti vairuoti slidžiame kelyje, tai važiuoti sausu lygiu keliu bus labai lengva", – samprotavo P.Žvinakis.

Laukia pokyčiai

Paklaustas, ką srityje, kuriai pradėjo vadovauti, norėtų keisti, savivaldybės gydytojas diplomatiškai sakė, kad apie kalbėti dar anksti, nes dirba vos kelias dienas. "Be to, šiuo metu planuojama sveikatos priežiūros įstaigų reforma. Pirmiausia šis klausimas turi būti išspręstas su Vyriausybe ir Sveikatos apsaugos ministerija", – pabrėžė savivaldybės gydytojas.

Paulius Žvinakis. / Kauno rajono savivaldybės nuotr.

Pasak P.Žvinakio, Kauno rajone puikiai dirba visuomenės sveikatos biuras, pakaunės gyventojams teikiantis įvairią informaciją, organizuojantis užsiėmimus, skatinančius įgyti žinių, gyventi sveikiau. "Kauno rajone išplėtotas pirminės sveikatos priežiūros įstaigų tinklas, vyksta bendradarbiavimas su privačiu sektoriumi, todėl gyventojai gali gauti įvairių sveikatos paslaugų. Be to, pakaunėje puikiai išdėliotos greitosios medicininės pagalbos brigados, todėl šio krašto gyventojai greitosios medicinos pagalbos paslaugas gauna greičiau, nei yra nustačiusi Sveikatos ministerija", – sakė savivaldybės gydytojas.

Naudodamasis proga, Kauno rajono savivaldybės gydytojas ragino gyventojus būti sąmoningus, saugoti save, pasiskiepyti, nes skiepai, jo žodžiais, yra efektyvi priemonė apsisaugoti nuo COVID-19 ligos komplikacijų, susivienijus bendram tikslui, įveikti virusą ir toliau gyventi taip, kaip gyvenome anksčiau.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių