Quantcast

Kauno rajono savivaldybės biudžetas padidėjo 6,7 mln. eurų

  • Teksto dydis:

Kauno rajono savivaldybės taryba rugsėjo 22 d. patvirtino patikslintą biudžetą, kurio pajamos sudarys 150,445 mln. eurų. Biudžetas padidėjo 6,79 mln. eurų.

Pasak Biudžeto ir finansų skyriaus vedėjos Dalios Kupratienės, padidinti asignavimus leidžia iš valstybės biudžeto skirtos tikslinės dotacijos, be to, gauta daugiau mokestinių pajamų: gyventojų pajamų ir nekilnojamojo turto mokesčių.

Daugiausia lėšų – 1,87 mln. eurų – bus skirta švietimo programoms ir projektams finansuoti. 1,7 mln. eurų atiteks kelių priežiūros ir viešojo transporto paslaugoms užtikrinti, 1,5 mln. savivaldybė investuos į įvairius infrastruktūros objektus: tvarkys kelius, įgyvendins vandentvarkos projektus.

Socialinėms paslaugoms papildomai bus skirta 600 tūkst. eurų, 500 tūkst. eurų padidinti asignavimai komunalinių atliekų tvarkymo funkcijai vykdyti.

Dėl karo Ukrainoje iš valstybės biudžeto buvo gauta papildomai lėšų ukrainiečių vaikams ugdyti, kompensacijoms už būsto suteikimą pabėgusiems nuo karo, taip pat padengti patirtoms išlaidoms dėl nepaprastosios padėties. Papildoma dalis lėšų taip pat atiteks Socialinių paslaugų ir Švietimo centrams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių