Quantcast

Vaikų darželį Noreikiškėse nuo šio rudens galės lankyti 200 mažylių

Spalvingais piešiniais pasipuošusį naują vaikų darželį sparčiai augančioje Ringaudų seniūnijoje, Noreikiškėse, nuo šio rudens galės lankyti 200 mažylių.

Pernai daugiau kaip tūkstantį vietų darželiuose sukūrusi Kauno rajono savivaldybė savo mažiausius gyventojus toliau džiugina naujais ikimokyklinukams skirtais namais.

„Smagu, kad mūsų vaikai lankys vieną gražiausių Lietuvoje darželių. Už tai esame dėkingi Kauno rajono savivaldybei ir „NOA namai“ kvartalo vystytojams“, – ikimokyklinukų ugdymo įstaigos atidarymo šventėje kalbėjo tėvų bendruomenės atstovė Iveta Prapiestienė.

Vienas „NOA namai“ kvartalo vystytojų Mantas Jaruševičius sakė, kad statyti darželį buvo įdomu ir prasminga. „Juk čia laiką leis mūsų vaikai“, – kalbėjo verslininkas.

Įkurtuvių proga darželinukai sulaukė nemažai dovanų: Savivaldybės vadovai dovanojo vaikams tris įspūdingo dydžio pliušinius meškinus, o Ringaudų seniūnė Rūta Slivinskienė – alyvmedį. Darželį pašventinęs Tabariškių Kristaus Karaliaus parapijos klebonas Arminas Lukoševičius įteikė bibliją ir kryželį. Kaimynystėje įsikūrusios „Gilės“ pradinės mokyklos bendruomenė ir projektą kuravusi Kauno rajono savivaldybės tarybos narė Evelina Valskytė atgabeno keletą dėžių spalvotų dėlionių.

Kauno rajono meras Valerijus Makūnas dėkojo statytojams ir sakė, kad tai – jau ne pirmas Savivaldybės kartu su privačiais investuotojais įgyvendintas projektas. Pirmoj kregždė buvo 2016 m. Užliedžių seniūnijoje pagal šį modelį pastatytas darželis, o pernai Domeikavos seniūnijoje, Suopių kvartale, pradėjo veikti „Luknė“.

Ir tai dar ne viskas: jau šiemet Jonučiuose duris atvers daugiau kaip 2 tūkst. kv. m vaikų darželis, kuriame galės įsikurti net 400 vaikų. Tai bus didžiausia ikimokyklinė įstaiga Kauno rajone.

„Stebime demografines tendencijas, kurios rodo, kad darželių poreikis išlieka Užliedžių, Domeikavos, Garliavos ir kai kuriose kitose seniūnijose. O štai Ringaudų seniūnijoje jau atsirado net kelios laisvos vietos“, – kalbėjo meras.

Švietimo, mokslo ir sporto ministerija yra užsibrėžusi laipsniškai įgyvendinti visuotinį ikimokyklinį ugdymą: nuo 2023 m. – 4 metų vaikams, 2024 m. – 3 metų vaikams ir 2025 m. – 2 metų vaikams. Visuotinis ikimokyklinis ugdymas sudarytų galimybes visoms šeimoms lanksčiau derinti šeimos ir darbo įsipareigojimus, aktyviau dalyvauti darbo rinkoje. Mero V. Makūno teigimu, Kauno rajone 3–5 metų amžiaus grupėje visuotinis ikimokyklinis ugdymas jau įgyvendintas 97 procentais.

Praėjusiais metais Kauno rajono savivaldybė sukūrė daugiau kaip tūkstantį naujų vietų darželiuose, iki šių metų pabaigos jų bus sukurta dar 848.



NAUJAUSI KOMENTARAI

PRIVATI LIETUVA

PRIVATI LIETUVA portretas
Na,jei tam NOA kvartale tuščias skypukas su vaizdu į katilines kaminą kainuoja 200000 euru,tai matyt vaiko vieta tame darželyje nuo 1000 eurų prasideda.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių