Quantcast

Kauno rajono savivaldybė dėl „Ekonovus“ veiksmų kreipėsi į prokuratūrą

  • Teksto dydis:

Kauno rajono savivaldybės meras Valerijus Makūnas gindamas viešąjį interesą antradienį kreipėsi į Kauno apygardos prokuratūrą dėl UAB „Ekonovus“ galimai neteisėtų veiksmų, jų nesąžiningumo gyventojų atžvilgiu, apgaulingai išrašytų sąskaitų.

Šiomis dienomis Kauno rajono savivaldybę pasiekė informacija ir nusiskundimai iš seniūnijų ir Kauno rajono gyventojų (skambučiais, el. paštu, Facebook erdvėje), kad UAB „Ekonovus“ be teisėto pagrindo išrašė ir gyventojams pateikė apmokėti sąskaitas už negrąžintus konteinerius bei tariamus įsiskolinimus už atliekų išvežimą. Bendrovė „Ekonovus“ atliekų konteinerius buvo įsipareigojusi iš gyventojų susirinkti iki balandžio 1 d. Savivaldybė ne kartą reikalavo ir ragino tą padaryti kuo greičiau, tačiau iki šiol bendrovė nėra susirinkusi visų konteinerių. Nežiūrint į tai bendrovė ir toliau gyventojams išrašinėja sąskaitas už suteiktas paslaugas, kurių teikti ji neturi jokios teisės ir tuo labiau reikalauti apmokėjimo už jų suteikimą.

Informuojame, jog nuo šių metų balandžio 1 d. Kauno rajone keitėsi daug metų galiojusi komunalinių atliekų surinkimo ir vežimo tvarka – įgyvendinant teisės aktų nuostatas įvesta vietinė rinkliava už komunalinių atliekų surinkimą ir tvarkymą. Nuo nurodytos datos komunalinių atliekų surinkimo ir vežimo paslaugas visoje Kauno rajono savivaldybės teritorijoje teikia UAB „Kauno švara“. Iki šiol atliekų tvarkymo paslaugą Kauno rajono savivaldybės teritorijoje teikė UAB „Kauno švara“ ir UAB „Ekonovus“ (pagal teritorijas, nurodytas sutartyse: Šiaurinė ir Pietinė dalys).

Kauno rajono vadovybė gyventojus informuos apie tyrimo eigą.

Komentuoja atliekų tvarkymo įmonės „Ekonovus“ Kauno teritorinio padalinio vadovas Darius Šlapikas:

„Nuoširdžiai atsiprašome gyventojų, kurie pastaruoju metu patyrė nepatogumų dėl mūsų įmonės atsiųstų sąskaitų. Reaguodami į susiklosčiusią situaciją norime pabrėžti, kad Kauno rajono gyventojams išsiųstos sąskaitos yra ne už suteiktas paslaugas, o už negrąžintus buitinių  atliekų konteinerius. Tuo pačiu patikiname, kad minėtos sąskaitos bus anuliuotos ir jų apmokėti nereikės, jei gyventojai juos mums grąžins, patikslins informaciją dėl jų grąžinimo arba susisieks dėl mūsų įmonės atvykimo jų paėmimui.

Dalį konteinerių mums pavyko surinkti, deja, nemaža dalis jų vis dar likę pas gyventojus. Reaguodami į situaciją ir neturėdami kitų galimybių atgauti savo nuosavybę, daliai Kauno rajono gyventojų išsiuntėme sąskaitas apmokėjimui. Matome, kad įvyko nesklandumų, kuriuos šiuo metu taisome ir gyventojams, jau anksčiau grąžinusiems mūsų įmonei priklausančius konteinerius, sąskaitas anuliuojame. Tuo pačiu raginame gyventojus, pas kuriuos likę mūsų atliekų konteineriai, juos pristatyti į „Ekonovus“ Kauno teritorinį padalinį adresu Vandžiogalos g. 92 arba susisiekti su mumis tel. 8 37 377099, 8 70077046, el. paštu kaunas@ekonovus.lt ir mes patys atvyksime jų pasiimti. Kitu atveju, jei įmonei priklausantys buitiniai atliekų konteineriai nebus grąžinti, Kauno rajono gyventojams teks apmokėti gautas sąskaitas.

Atkreipiame dėmesį, kad atliekų konteinerių surinkimo procedūrą galėjome pradėti tik po to, kai baigėsi paslaugų teikimas gyventojams bei sutartis su Kauno rajono savivaldybe.“



NAUJAUSI KOMENTARAI

Skirtumas

Skirtumas portretas
Nemalonu, kam nepasisekė. Būsiu nepopuliarus, užstosiu Econovus. Tik nuo Jų darbo mūsų teritorijoje prasidėjo tvarkingas surinkimas. Labai gerai, kai VISAS šiukšles ima vieni. Kaina - 4 asmenims buvo beveik 2 kart mažiau nei 1-am buvo Kaune. Panašu, kad trūksta darbuotojų, ir viskas vyksta lėčiau. (Ar daug komentatorių norėtų dirbti tokį darbą). Mums visos sąskaitos buvo teisingos, konteineris net blogu oru pastatytas tvarkingai. O nereikalingą nuvežti irgi galima, jei nespėjai. Be to į daug ,,gatvių" (kurios realiai - takai) net įvažiuoti Jie negali. Siauros ar užstatytos. O už Kauno Švaros paslaugas pagaliau atsiuntė popierinę sąskaitą, nors prašyta rašyti į el. paštą ir dar neteisingas adresas nurodytas...Matysim

Giedrius

Giedrius portretas
Tai čia miestas skriaudžia. Kauno Švaros sąskaitos tai didesnės !!! O Ekonovus irgi elgiasi kaip reketininkai. Vienu žodžiu visi lupa kas tik gali.

*

* portretas
Konteinerį pasiėmė, o sąskaitą vistiek išrašė.......
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių