Quantcast

Kauno rajono savivaldybė atnaujins šilumos ūkio specialųjį planą

  • Teksto dydis:

Spalio 22 d. posėdžiavusi Kauno rajono savivaldybės taryba vienbalsiai pritarė, kad būtų atnaujintas Kauno rajono savivaldybės šilumos ūkio specialusis planas.

Jis buvo patvirtintas prieš penkiolika metų, o atnaujintas 2012 m. Rengiant naują planą, bus atsižvelgiama į Nacionalinėje šilumos ūkio plėtros programoje numatytas priemones, sprendinius, šilumos gamybos ir perdavimo technologijų raidą, konkurencinę aplinką ir kitus reikšmingus veiksnius.

Kauno rajono savivaldybė šįmet planavo keisti vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo infrastruktūros plėtros specialųjį planą, tačiau Vyriausybės atstovas priminė, kad, vadovaujantis įstatymu, šilumos ūkio specialieji planai atnaujinami ne rečiau kaip kas septyneri metai.

Kauno rajono savivaldybės Aplinkos skyriaus vedėja Jurgita Rakauskaitė papasakojo, kad, atnaujinant planą, bus atliekama esama šilumos ūkio būklės analizė, įvertinant šilumos ūkio atnaujinimo pokyčius Karmėlavos, Vandžiogalos, Noreikiškių, Ežerėlio ir kitose katilinėse, įvykusius po 2012 m. (kai planas buvo atnaujintas), bei nustatomi šilumos ūkio inžinerinės infrastruktūros vystymo prioritetai ir galimybės.

"Planui atnaujinti reikės apie 25 tūkst. eurų biudžeto lėšų", – informavo J.Rakauskaitė.

Specialiame plane bus suformuotos ilgalaikės savivaldybės šilumos ūkio modernizavimo ir plėtros kryptys, siekiant užtikrinti saugų, patikimą ir nepertraukiamą šilumos tiekimą vartotojams mažiausiomis sąnaudomis, neviršijant leidžiamo neigiamo poveikio aplinkai.

Taip pat bus numatytos preliminarios investicijų apimtys, finansavimo poreikis ir finansavimo šaltiniai į šilumos ūkio plėtrą ir modernizavimą. Be to, bus siekiama suderinti valstybės, savivaldybės, energetikos įmonių, fizinių ir juridinių asmenų ar jų grupių interesus, aprūpinant vartotojus šiluma ir energijos ištekliais šilumos gamybai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių