Quantcast

Kauno rajono moksleivės apdovanotos Prezidentūroje

  • Teksto dydis:

Dvi Kauno rajono moksleivės puikiai pasirodė šių metų Lietuvos Respublikos Konstitucijos egzamine. Raudondvario gimnazijos Kulautuvos skyriaus 12 klasės mokinė Augustė Pikelytė tapo laureate 11–12 klasių grupėje, o Vilkijos gimnazijos 6b klasės mokinė Nortė Karaliūtė 5–7 klasių grupėje laimėjo 2-ą vietą.

Rėmėsi aktualijomis

Remdamasi aktualijomis, Augustė finaliniame rašto darbe pasiūlė naują – viceprezidento pareigybę, savivaldybių teritorijų dalijimosi klausimus rekomendavo spręsti atsiklausianti gyventojų, siūlė keisti nuostatą dėl privalomo mokymosi iki 14 metų ir analizavo, kaip svarbu, kad kiekvienas asmuo, save laikantis lietuviu, suvoktų esantis ir Lietuvos pilietis, nežiūrint į tai, kur gyvena – Lietuvoje ar už jos ribų.

Įdėtos pastangos bei pasiruošimas leido šiais metais laimėti.

"Augustės laimėjimas nenustebino, nes Konstitucijos egzamine ji dalyvauja nuo 8 klasės, šiemet – jau penktą kartą. Iki šiol patekdavo į II etapą", – sakė mergaitę egzaminui ruošęs istorijos mokytojas metodininkas Mykolas Fedaravičius.

Jis pasakojo, kad moksleiviai, pareiškę norą dalyvauti egzamine, patys studijuoja Konstituciją, konsultuojasi su draugais ir mokytoju. M.Fedaravičius pastebi, kad kasmet vaikų, norinčių dalyvauti Konstitucijos egzamine, daugėja. Tik ne visi suvokia, kad egzaminui reikia ruoštis, dauguma tik nori išbandyti save.

Teko įdėti pastangų

"Mokytis teko gana daug, norėjosi pasiekti kuo geresnį rezultatą. Įdėtos pastangos bei pasiruošimas padėjo šiais metais laimėti", – džiaugėsi mokinė.

Augustė mokosi puikiai – visi dalykai vertinami tik gerais ir puikiais pažymiais. Ji yra labai motyvuota moksleivė – kasmet dalyvauja įvairiuose konkursuose, olimpiadose. Yra laimėjusi prizines vietas ir tapusi nugalėtoja rajono istorijos olimpiadose, kasmet dalyvauja "Istorijos žinovo" konkurse, Europos egzamine.

Konstitucijos egzamine dalyvavau antrą kartą, todėl tereikėjo pasikartoti žinias.

Augustė yra laimėjusi rajonines dailės, lietuvių kalbos ir literatūros, istorijos olimpiadas, rajoninėje biologijos olimpiadoje 11 klasėje tapo prizininke. Mokinė dalyvauja ir respublikinėse olimpiadose. Lietuvos mokinių Jaunųjų filologų konkurse du kartus apgynė lietuvių kalbos darbus ir pelnė sidabro bei bronzos medalius. Mokytojas pasakojo, kad Augustė yra kukli, mandagi, išprususi ir tolerantiška, turinti ką pasakyti ir kuo pasidalyti su kitais mokyklos bendruomenės nariais.

"Laisvalaikį labiausiai patinka leisti su draugais, keliauti. Taip pat mėgstu skaityti, žiūrėti filmus, sportuoti", – pasakojo moksleivė.

Ji ketina dalyvauti Konstitucijos egzamine ir ateityje. Jos manymu, tai yra viena iš pilietiškumo išraiškų.

"Manau, Augustės pavyzdys tikrai užkrečiamas – vaikai rašo komentarus "Facebook", mokyklos tinklalapyje, o jos laimėjimai garsina mokyklą", – sakė M.Fedaravičius.

Taps pavyzdžiu kitiems

Jam pritaria ir 2-ą vietą laimėjusios vilkijietės Nortės Karaliūtės mokytoja Aldona Plentaitė, neabejojanti, kad Nortės sėkmė paskatins ir kitus mokinius siekti puikių rezultatų. "Kiekvienais metais šiame egzamine dalyvauja vis daugiau mokinių, šiais metais – 86 Vilkijos gimnazistai. Nortės laimėjimas – pirmasis mūsų gimnazijoje", – pasakojo mokytoja, pabrėždama, kad mergaitė yra itin smalsi ir sistemingai dirbanti.

"Konstitucijos egzamine dalyvavau antrą kartą, todėl tereikėjo pasikartoti žinias. Šiame egzamine norėčiau dalyvauti kiekvienais metais", – sakė moksleivė. Mokytis jai sekasi puikiai. 2019 m. dalyvavo penktokų konkurse "Tūkstantmečio vaikai", lietuvių kalbos olimpiadoje užėmė 1-ą vietą rajone. Nortė laisvalaikiu mėgstu skaityti knygas, būti gamtoje, yra skautė, lanko dailės mokyklą, mokosi groti fortepijonu muzikos mokykloje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Keista moksleivės idėja

Keista moksleivės idėja portretas
Sveikinimai mergaitėms! Bet nuo kada aktualija pasidarė privalomo mokslo kartelės nuleidimas nuo 16 iki 14 m. Kur čia taip diskutuojama, kad baigęs 8 klases jau esi pakankamai protingas? :) kur čia tokias nesąmones vaikams skleidžia?

ALGIS

ALGIS portretas
matijošaiti , O KUO GALI TU PASIGIRTI .

NORS

NORS portretas
Nors viena nuotrauka be Nuosėdienės
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių