Quantcast

Kauno rajono gyventojams – nemokamos nuotolinės psichologų konsultacijos

  • Teksto dydis:

Kauno rajono visuomenės sveikatos biuras, siekdamas sumažinti ilgalaikius dėl COVID-19 pandemijos patiriamo nerimo ir įtampos padarinius, pradėjo teikti nemokamą psichologinę pagalbą su stresu ar emociniais sunkumais susiduriantiems Kauno rajono gyventojams.

Kauno rajono visuomenės sveikatos biuro psichologai paslaugas teiks keliais skirtingais būdais. Gyventojams bus organizuojami grupiniai streso valdymo ir konfliktų sprendimo mokymai bei individualios psichologo konsultacijos. Šios profesionalių specialistų teikiamos paslaugos bus nemokamos.

Streso ir konfliktų valdymo mokymai bus suskirstyti į šešis užsiėmimus,  kurių kiekvieno trukmė – 1,5 val. Juos psichologai ves nuotoliniu būdu.

Jų metu bus aptarta nerimo, įtampos, pykčio, streso ir kitų neigiamų jausmų kilmė. Taip pat psichologai papasakos, kaip šiuos neigiamus jausmus atpažinti, ir analizuos jų įtaką žmogaus sveikatai ir jo socialiniam vaidmeniui. Mokymų dalyviai bus supažindinami su pagalbos sau praktikomis: meno terapija, kvėpavimo relaksacija, dėmesingo įsisąmoninimo (mindfulness) metodu, autogenine treniruote, progresyvia raumenų relaksacija, dėkingumo praktika.

Nors mokymai yra nemokami, tačiau specialistai primena, kad būtina išankstinė registracija – čia.

Taip pat Kauno rajono visuomenės sveikatos biuro specialistai kviečia kiekvieną, išgyvenantį sudėtingą gyvenimo laikotarpį, į nuoširdų pokalbį su patyrusiu specialistu. Į individualias psichologo konsultacijas gali registruotis Kauno rajono gyventojai, kurie išgyvena skyrybas, darbo praradimą, finansinius sunkumus, artimo žmogaus netektį, konfliktinius santykius šeimoje ar darbe, sunkią artimo žmogaus ligą ar jaučia didelį nerimą bei įtampą dėl šalyje paskelbto karantino.

Registracija į nemokamas psichologo konsultacijas tel. 8 674 85 501.

Daugiau informacijos apie visuomenės sveikatos biuro vykdomas veiklas susidomėję gyventojai gali rasti Kauno rajono visuomenės sveikatos biuro "Facebook" paskyroje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pilietis

Pilietis portretas
Ne psichologo pagalbos reikia žmonėms o darbo ir pinigų. Šita mergelė nieko nepadės, darbo vieta sukurta jai, matomai SAVŲ tarpo ,žmogus yra.Pasijuoks išklausiusi ir pasakos ,juoksis kitiems.Nors pagal teikiamas paslaugas neturėtų to daryti.

Gyvent.

Gyvent. portretas
Zinote ,pas mus name yra 1938 ir1956 gimimo moterys ,kas jas išgydys, jos siaučia po namo laiptinę, beldžiasi praeinant i duris, persekioja,tai ar tokias kas pagydys??? Senatvės marazmas ir silpnaprotystė.Viena iš jų sena merga,netekėjusi, šeimos neturi.Sakykite, kaip tokiom padės psichologas, manau niekaip. Jos laiko save sveikomis o kitus durniais,manau tokius žmones reikia izoliuoti.

Psichol.

Psichol. portretas
As pasakysiu tai,kad ne pasekmes reikia šalinti o priežastys. Žmonės nieko neveikia, bedarbiai,pinigų neturi.Ar padės tokia mergele paskambinusiam ką nors.Nieko, jei gyvenimo patirties turi, nei supranta ką patarti,nebent iš psichologijos vadovėlio paskaitys .Durnio niekas neišgydys ir psichologas nepadės,tokius reikia izoliuoti nuo sveikos visuomenės.,nes tokie kaip nuodai nuodija sveikus.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių