Quantcast

Kauno rajone kompensuos kelionės į darbą ir atgal išlaidas

  • Teksto dydis:

Kauno rajono savivaldybė, siekdama užtikrinti pedagogų poreikio tenkinimą švietimo įstaigose, palengvinti finansinę naštą jau dirbantiems ir naujai priimamiems darbuotojams, nusprendė kompensuoti jų kelionės į darbą ir atgal išlaidas. Tokią kompensaciją gaus ir Kauno rajono socialinių paslaugų centro individualios priežiūros darbuotojai.

Kompensacijoms pritarė lapkričio 24 d. posėdžiavusi taryba, sprendimai įsigalios nuo 2023 m. sausio 1 d.

Skatinimo priemonė

Augant gyventojų skaičiui ir plečiantis mokyklų tinklui, pakaunėje jaučiamas ir mokytojų stygius.

Išnagrinėjus mokytojų ir pagalbos mokiniui specialistų poreikį paaiškėjo, kad per artimiausius penkerius metus Kauno rajono mokyklose trūks apie 15 pagalbos mokiniui ir mokytojui specialistų, daugiau kaip 60 mokytojų. Labiausiai stigs logopedų, matematikos, fizikos, pradinio ugdymo ir ikimokyklinio ugdymo specialistų. Ši problema ypač paaštrės vyresnio amžiaus pedagogams išėjus į pensiją.

„Norime sukurti palankesnes sąlygas kvalifikuotiems specialistams įdarbinti ir jau esamiems mokytojams išlaikyti. Tai bus ir viena iš skatinamųjų priemonių sprendžiant pedagogų stygiaus problemą ateityje, užtikrinant stabilią Kauno rajono savivaldybės švietimo sistemą ir kokybišką ugdymo procesą“, – aiškino Kultūros, švietimo ir sporto komiteto pirmininkė, tarybos narė Irena Marcinkevičienė.

Kam bus kompensuojama

Kompensaciją galės gauti mokyklų direktoriai, jų pavaduotojai ugdymui, skyrių vedėjai, pedagogai, pagalbos mokiniui ir mokytojui specialistai, kurių faktinė gyvenamoji vieta nutolusi nuo darbovietės vietos į vieną pusę daugiau kaip 5 km.

Važiavimo iš darbo ir į darbą maršruto ilgis nustatomas pagal žemėlapius, parenkant trumpiausią maršrutą nuo gyvenamosios vietos iki mokyklos ir atgal.

Kompensuojama suma negalės viršyti keturių bazinės socialinės išmokos (BSI) dydžių (nuo 2023 m. BSI sieks 49 eurus).

Kompensacijoms 2023 m. reikės apie 400 tūkst. eurų – apie 38 tūkst. eurų per mėnesį.

Siekia išlaikyti darbuotojus

Savivaldybės taryba pritarė, kad kelionės į darbą ir atgal išlaidos būtų kompensuojamos ir Kauno rajono socialinių paslaugų centro individualios priežiūros darbuotojams.

Nuo 2022 m. liepos 1 d. įsigaliojo nauji kvalifikaciniai reikalavimai individualios priežiūros darbuotojams, todėl sumažėjo darbuotojų, galinčių teikti šias paslaugas, pasiūla. Darbuotojai teikia pagalbos į namus ir dienos socialinės globos asmens namuose paslaugas.

Šių paslaugų poreikis nuolat auga, todėl auga ir darbuotojų teikiančių paslaugas, poreikis, tačiau sudėtinga rasti tinkamų kompetencijų turinčių darbuotojų.

„Socialines paslaugas asmens namuose teikia 78 individualios priežiūros darbuotojai, apie 60 proc. iš jų reikėtų kompensuoti kelionės išlaidas. Tai būtų viena iš skatinamųjų priemonių, siekiant išlaikyti darbuotojus, užtikrinti stabilią Kauno rajono socialinę sistemą, teikti kokybiškas socialines paslaugas ir patenkinti gyventojų poreikį gauti socialines paslaugas asmens namuose“, – teigė Socialinės paramos skyriaus vedėja Margarita Venslovienė.

Sprendimui įgyvendinti 2023 m. reikės apie 20 tūkst. eurų savivaldybės biudžeto lėšų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

lt

lt portretas
o kas kompensuos tevams uz vaiku veziojimą pas koopetitorius , ne tik uz pavezejima bet ir pamokas papldomas o veliau uz pasididziavima kad mokinys tapo simtukininku o Makunas gauna Krivule ir šaukia ant viso rajono kokia gera mokykimo kokybe rajone / Bet tai viskas blefas ispustas Makuno melas

S

S portretas
Kur reikia pradinių klasių mokytojo?

Joana

Joana portretas
Vilniuje tai visi mokytojai važinėja nemokamai į darbą. Kaunas, matyt, ubagų kraštas.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių