Quantcast

Kauno rajone išaugo neformalaus vaikų ugdymo poreikis

  • Teksto dydis:

Kasmet didėjant gyventojų skaičiui, Kauno rajone išryškėjo naujos tendencijos – išaugo neformalaus vaikų ugdymo poreikis. Vis daugiau vaikų po pamokų nori lankyti įvairius meninius ar sporto būrelius, todėl Kauno rajono savivaldybės taryba spalio 22 d. vykusiame posėdyje padidino maksimalų mokinių ir grupių skaičių neformaliojo švietimo mokyklose.

"Šiais mokslo metais lankyti Garliavos meno mokyklą panoro net 55 mokiniais daugiau nei praėjusiais mokslo metais. Didžiausias poreikis yra meno mokyklos filialuose Raudondvaryje, Vilkijoje ir Babtuose", – pasakojo Kauno rajono savivaldybės Kultūros, švietimo ir sporto skyriaus vedėjas Jonas Petkevičius.

Anot vedėjo, Kauno rajono sporto mokykloje įkūrus Techninių sporto šakų skyrių, kuriame yra kordinio-greituminio automodeliavimo ir laivų modelių grupės, atsirado papildomai mokinių, norinčių lankyti šias naujas sporto šakas. Šios grupės įsteigtos Čekiškėje ir Garliavoje.

Kauno rajono dziudo ir jojimo sporto mokyklai gavus patalpas Garliavoje, sumažėjus meistriškumo grupių ir padidėjus pradinio rengimo grupių, išaugo vaikų, norinčių lankyti dziudo ir jojimo sporto šakas, skaičius.

Padidinus maksimalų mokinių skaičių, Garliavos meno mokyklą galės lankyti 900, Kauno rajono sporto – 960, o Kauno rajono dziudo ir jojimo sporto mokyklą – 280 vaikų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

visko prisiklausiau

visko prisiklausiau portretas
Žmonės garsiai kalba, tad gal galite paaiškinti absurdą, kodėl "per projektus" į mokyklas ir darželius neva masiškai pasipylė įvairūs treneriai, kurių dauguma galimai net nebaigę dalyko mokslų, bet moko vaikus "meno" ar kitų veiklų, nors mokyklos ir pačios šių specialistų turi, o ir su aukštuoju išsilavinimu, bet jiems valandas nurėžė, mat atėjo projektiniai, kurie mokyklai nekainuoja?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių