Quantcast

Kauno rajone gyvenantys tėvai sukčiaudavo?

Naujakuriams kauniečiams, nuo rudens planuojantiems savo vaikus leisti į privačius darželius, nebebus taip paprasta gauti 100 eurų kompensaciją. Esą dėl tėvų sukčiavimo Kauno miesto savivaldybė įvedė papildomų apribojimų.

Naujoji tvarka, priimta dar praėjusių metų Kauno miesto tarybos posėdyje, įsigaliojo šių metų sausio 1 d. Nuo šiol kompensacija skiriama ir išmokama tik tiems tėvams, kurių pačių ir jų vaikų gyvenamoji vieta ne mažiau nei šešis mėnesius iki prašymo pateikimo dienos yra deklaruota Kauno mieste.

"Toks sprendimas priimtas nustačius akivaizdžių piktnaudžiavimo atvejų, kai Kauno rajono gyventojai apgaulingai deklaruodavo savo gyvenamąją vietą Kauno miesto savivaldybės teritorijoje ir registruodavosi į Kauno mieste veikiančius privačius darželius bei gaudavo pinigines kompensacijas, mat Kauno rajone privačių ikimokyklinio ugdymo įstaigų nėra daug. Netrukus jų deklaruotos gyvenamosios vietos vėl "grįždavo" į Kauno rajoną", – "Kauno dienai" komentavo savivaldybės Švietimo skyriaus vedėjas Virginijus Mažeika.

Anot jo, naujoji tvarka neapribos naujakurių iš kitų Lietuvos miestų, o juolab į Kauną grįžtančių emigrantų galimybės leisti savo vaikus į darželius, nes miesto ikimokyklinėse įstaigose yra užtektinai vietų.

"Bet kokiu atveju esame pasirengę spręsti kiekvieną situaciją individualiai, kad naujakuriams būtų užtikrintos visos socialinės garantijos ir išties mieste nuolat gyventi nusprendę žmonės nepatirtų jokių papildomų kliūčių", – sakė V.Mažeika.

Tuo metu Kauno rajono savivaldybės Kultūros, švietimo ir sporto skyriaus vyr. specialistė Asta Simanauskienė teigė, kad Kauno rajonas tėvams taip pat išmoka kompensaciją, todėl tėvai iš rajono savo gyvenamąją vietą deklaruoja mieste ne dėl čia mokamos kompensacijos, o dėl laisvų vietų miesto darželiuose.

Netrukus jų deklaruotos gyvenamosios vietos vėl "grįždavo" į Kauno rajoną.

"Kauno rajone sparčiai plečiasi gyvenvietės, atsikelia jaunos šeimos iš Kauno miesto, kitų savivaldybių. Tėvai pageidauja gauti darželius arčiau namų. Atsižvelgiant į tai, kad Kauno rajone ikimokyklinio ugdymo paslaugų poreikis yra didesnis nei ugdymo įstaigų galimybės, tėvai ar globėjai keičia gyvenamosios vietos deklaraciją į ankstesnę tikėdamiesi gauti valstybinį darželį Kauno mieste, kur yra laisvų vietų, arba gauti kompensaciją pagal Kauno miesto savivaldybės nustatytą tvarką", – komentavo specialistė.

Pagal naująją, šių metų sausio 1 d. pradėjusią galioti tvarką, Kauno rajono savivaldybė kompensuoja mokesčio dalį vaikams, kurie nepatenka į savivaldybės švietimo įstaigose įsteigtas ikimokyklinio ugdymo grupes ir lanko nevalstybines švietimo įstaigas, veikiančias Kauno rajone ar kitoje savivaldybėje. 73 eurų kompensacija skiriama šeimoms, deklaravusioms savo gyvenamąją vietą Kauno rajone.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaimietė

Kaimietė portretas
O ar gyvenamąjį plotą , kur prisiregistruoti Kaune suteiks visvaldybė?

...

... portretas
Nuomonei: tokiu atveju ir tavo žmona negali manęs diskriminuot duodama tik tau.

nuomonė

nuomonė portretas
Pagal Lietuvos Respublikos Konstitucijos 29 straipsnį valdžios įstaigoms ir pareigūnams visi asmenys lygūs: "29 straipsnis Įstatymui, teismui ir kitoms valstybės institucijoms ar pareigūnams visi asmenys lygūs. Žmogaus teisių negalima varžyti ir teikti jam privilegijų dėl jo lyties, rasės, tautybės, kalbos, kilmės, socialinės padėties, tikėjimo, įsitikinimų ar pažiūrų pagrindu." Manau,negalima diskriminuoti Lietuvos piliečių,kur jie begyventų.
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių