Quantcast

Kauno rajonas turizmui paskyrė visą mėnesį

Kauno rajonas pastaraisiais metais pritraukia rekordiškai daug turistų. Tai lemia išplėtota infrastruktūra – dviračių takai ir trasos, apglėbiančios Nemuną, gražiausiose vietovėse vingiuojantys pėsčiųjų takai, laivai, plukdantys dviratininkus ir pramogautojus – ir įvairiapusė pasiūla: ekskursijos, edukacijos, žaidimai. Oficialiajam sezonui baigiantis, Kauno rajono turizmo ir verslo informacijos centras pateikė staigmeną – beveik dvi dešimtis renginių. Neabejojama, kad šis viliotinis gerokai padidins turistų srautą.

Daug nemokamų renginių

„Rugsėjo 27-ąją visame pasaulyje minima Pasaulinė turizmo diena. Kauno rajone visą mėnesį vyks įvairūs pažintiniai ir pramoginiai renginiai, tad rugsėjį paskelbėme aktyvaus turizmo mėnesiu. Džiaugiamės, kad prie iniciatyvos noriai prisidėjo mūsų partneriai. Gražiai bendradarbiaudami svečiams galime pasiūlyti visą puokštę skirtingų turizmo patirčių. Didžioji dauguma renginių yra nemokami, žinoma, jei suskubsite laiku užsiregistruoti“, – džiugia žinia dalijosi Kauno rajono turizmo ir verslo informacijos centro direktorė Raminta Popovienė.

Penki renginiai iš siūlomo sąrašo jau sėkmingai įvyko, o artimiausi – „Miško tako“ žygis Vilkija–Kulautuva ir ekskursija Tado Ivanausko Obelynės sodyboje. Abu jie – rugsėjo 17 d.

Plačiai atveria duris

Ne mažiau aktyvus bus ir sekmadienis, rugsėjo 18-oji. Tądien rengiama ekskursija I forte ir Atvirų durų diena Raudondvario dvaro pilyje. Viename seniausių ir įspūdingiausių mūrinių dvarų Lietuvoje lankytojams bus atvira baltoji menė, kurioje tuokiami jaunavedžiai, bus galima pamatyti stiklo kambarį, įspūdingų medžioklės trofėjų. Svečių lauks ir juos priims žavioji Raudondvario dvaro šeimininkė Rozalija ir Renesanso dama, kurios pasidalys prisiminimais apie dvaro gyvenimą ir valdžiusių grafų Tiškevičių Raudondvaryje paliktus pėdsakus.

Duris svetingai rugsėjį atveria ir III fortas – paveldas, kuriame pilna kultūros ir išmoningai atiduota duoklė istorijai, Tradicinių amatų centras, turintis unikalią ekspoziciją ir įdomių edukacijų, Zapyškio šv.Jono Krikštytojo bažnyčia.

Naujiena turistams siūlomame pakete – Kačerginės ponia pakvies pasisvečiuoti tarpukarį menančioje inžinieriaus, Kačerginės kurorto direktoriaus Viktoro Rėklaičio viloje.

Ir veikliems, ir pasyviems

Aktyvaus turizmo mėnesio programoje laukia dar vienas pėsčiųjų žygis „Pagervinėkime“. Kauno rajone esanti Ežerėlio durpyno aukštapelkė – ypatinga vieta Lietuvoje, kur gervės būriuojasi prieš atsisveikindamos. Tai paskutinė jų stotelė prieš didžiąją kelionę į šiltuosius kraštus. Šis žygis – puiki galimybė aktyviai praleisti laiką, pasigrožėti rudenėjančia gamta, geriau pažinti nepaprastą paukščių pasaulį.

Mėgstantiems pasyvesnį laisvalaikį siūloma pažintis su stalo žaidimu „Būkime keliautojais ir atradėjais“, šventinė viktorina „Pažink Kauno rajoną“, šventiniai plaukimai laivu „Zapyškis“.

Turizmo mėnesį vainikuos šventinis renginys „Turizmo smaragdai 2022“, kurio metu bus apdovanoti ir pirmojo konkurso „Keliaukime smaragdo keliu po Kauno rajoną“ dalyviai. Konkursas vyksta iki rugsėjo 19 d., tad jei esate smalsūs ir aktyvūs, dar galite suspėti ir dalyvauti.

Artimiausi renginiai – „Miško tako“ žygis Vilkija–Kulautuva ir ekskursija Tado Ivanausko Obelynės sodyboje.

Reveransas partneriams

„Pakartosiu dar kartą: tokios turiningos ir įvairiapusės aktyvaus turizmo mėnesio Kauno rajone programos vieniems nebūtų pavykę sukurti. Tai gražaus bendradarbiavimo rezultatas“, – pabrėžė R.Popovienė.

Kauno rajono turizmo ir verslo informacijos centro direktorė už bendradarbiavimą organizuojant turizmo mėnesio renginius dėkoja Kauno rajono muziejui, VšĮ Raudondvario dvarui, VšĮ Kauno tvirtovės parkui, Kačerginės seniūnijai, Kauno rajono viešajai bibliotekai, Ežerėlio kultūros centrui, Kauno regiono plėtros agentūrai, Kauno rajono visuomenės sveikatos biurui, žygių vadovui Pauliui Vilkevičiui, gidėms Linai Čekanauskienei, Ugnei Balsytei ir Linai Sinkevičienei.

Aktyvaus turizmo mėnesio renginius Kauno rajone rasite čia: www.kaunorajonas.lt/renginiai/



NAUJAUSI KOMENTARAI

Cha laivai

Cha laivai portretas
Vienas laivas visame Nemune. :D Vokietas buvo pašiurpęs, atplaukes Nemunu iki Kauno , nesutikęs nė vieno laivo.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių