Quantcast

Kauno rajonas įtvirtino draugystę su Seinų apskritimi

  • Teksto dydis:

Kauno rajono savivaldybė kartu su partneriais – šio rajono Turizmo ir verslo informacijos centru, Lietuvos verslo konfederacija ir Seinų apskritimi – įgyvendins vieną iš Interreg V-A Lietuvos–Lenkijos bendradarbiavimo per sieną programos projektų.

Pasak rajono mero patarėjo Edmundo Mališausko, šio projekto tikslas – sukurti aukštos kokybės, patrauklią medžiagą savarankiškiems lietuvių ir lenkų keliautojams – svetainę, pristatančią Lietuvos bei Lenkijos istoriją, kultūros ir kulinarijos paveldu paremtus teminius turistinius maršrutus, audiogidus turistiniams objektams, interaktyvius maršrutų žemėlapius.

Tikimasi, kad tai prisidės prie didesnio turistų srauto Lietuvos bei Lenkijos lankytinose vietose, skatins pažinti kaimyninėje valstybėje esantį gamtos ir kultūros paveldą. Taip pat planuojama organizuoti mokymus abiejų šalių turizmo srities specialistams, bus gilinamos jų žinios skaitmeninių priemonių taikyme plėtojant turizmą.

Partneriai sutarė bendrai per 18 mėnesių, kaip planuojama, įgyvendinti projektą „Skaitmeninių ir vartotojui skirtų turizmo informacijos priemonių plėtra Lietuvos–Lenkijos pasienio regionuose“. Sutartį pasirašė Kauno rajono savivaldybės administracijos direktorius Šarūnas Šukevičius, Seinų apskrities vadovas Maciejus Tomaszas Plesiewiczius ir jo pavaduotojas Antonis Baudzis.

Bendra projekto vertė – apie 500 tūkst. eurų, iš jų – apie 200 tūkst. eurų teks Kauno rajono savivaldybės administracijai ir Kauno rajono turizmo ir verslo informacijos centrui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių