Quantcast

Kauno rajonas džiaugiasi 1200-uoju kūdikiu

  • Teksto dydis:

Kauno rajone ir toliau daugėja gyventojų. Raudondvario pilyje užregistruotas jau 1200-asis šiais metais kūdikis – gruodžio 2 dieną gimusi Šarlotė Vakauskaitė, praneša Kauno rajono bendruomenė savo feisbuko paskyroje.

Atsiimti gimimo liudijimo į Civilinės metrikacijos skyrių atvyko mažylės mama Eglė.

„Maloniai nustebau išgirdusi, jog mūsų naujagimė tapo jubiliejiniu kūdikiu. Spalį mačiau, kad gimė tūkstantasis ir pagalvojau, kad Kauno rajone šiais metais daug naujagimių. Tikrai nesitikėjau, bet džiaugiuosi“, – džiaugėsi Šarlotės mama.

Maloniai nustebau išgirdusi, jog mūsų naujagimė tapo jubiliejiniu kūdikiu.

Tai antrasis vaikas Garliavoje gyvenančių Vakauskų šeimoje. Kauno rajono savivaldybės ekonomikos skyriuje vyr. specialiste dirbanti Eglė kartu su vyru Alvydu dar augina septynerių metų sūnų. Būtent jis ir išrinko sesers vardą.

„Man nesilaukiant, sūnus pareiškė, kad nori sesers Šarlotės. Man to užteko. Daugiau svarstymų ir klausimų dėl vardo nekilo“, – juokėsi mama Eglė.

Tradicines dovanas – albumą „Atrastas neatrastas Kauno rajonas“ ir kūdikio kraitelį su būtiniausiais mažylei daiktais tėvams įteikė Kauno rajono meras Valerijus Makūnas.

„Šarlotė atėjo į šį pasaulį gražiu ramybės ir švenčių laukimo laikotarpiu. Linkiu, kad ji šaknimis į Pakaunės žemes tvirtai įaugtų“, – su šeimos pagausėjimu sveikino meras.

300 eurų vertės kūdikio kraitelis jau antrus metus dovanojamas kiekvienam Kauno rajono gyventojų šeimoje gimusiam ir savivaldybėje užregistruotam naujagimiui. Pernai tokių kraitelių buvo įteikta beveik 1300.

Šiemet augimo tempai irgi nemažėja. Registrų centro duomenimis, šiuo metu Kauno rajone gyvenamąją vietą yra deklaravę per 101 tūkst. gyventojų, o jaunesnių kaip 19 metų žmonių dalis yra skaitlingiausia tarp visų Lietuvos savivaldybių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Motyjoshkaitis

Motyjoshkaitis portretas
dziaugiasi mentavicius,kad bapkiu i miesto biudzeta paplauks ,kai sitie naujagimiai i darzelius prades eiti.

Nustebusi

Nustebusi portretas
Toks klestintis rajonas ir tokie užbezdėti pakraščiai. Kaip čia yr, mere?

Gal meras žino?

Gal meras žino? portretas
Kažin kodėl kritęs gimstamumas Ežerėlyje, Čekiškėje, Ibėnuose, Panevėžiuke ?
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių