Quantcast

Kauno rajonas apgyvendino 200 iš užsienio grįžusių asmenų

Kauno rajono savivaldybė skelbia antradienį vakare apgyvendinusi 200 iš Jungtinės Karalystės lėktuvu į Kauno oro uostą grįžusių gyventojų.

Pasak savivaldybės, jie penkiais autobusais nuvežti į apgyvendinimo vietas, apnakvindinti ir pamaitinti, o trečiadienį išleidžiami į savo gimtąsias savivaldybes.

„Didžioji dalis operatyviai pasiima savo gyventojus saviizoliacijai. Ypač konstruktyviai bendradarbiaujame su Jonavos, Lazdijų, Kaišiadorių, Telšių ir kitomis savivaldybėmis“, – trečiadienį teigia savivaldybė.

Tuo tarpu su Kauno savivaldybe, rajono teigimu, kyla problemų gyvenamosios vietos nedeklaravusiems gyventojams, turintiems namus šioje savivaldybėje.

Iš viso rajono savivaldybė teigia esanti apgyvendinusi apie 40 Kauno gyventojų, dalis kurių nėra deklaravusi mieste gyvenamosios vietos.

Kauno savivaldybė anksčiau informavo iš Vilniaus parsivežusi dešimt asmenų.

Sveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos įsakymu visi iš užsienio grįžę asmenys privalomai 14 dienų bus izoliuojami savivaldybių patalpose. Taip pat numatyta, kad į tokias patalpas turi būti gabenami ir lengva koronaviruso forma sergantys gyventojai.

Didmiesčių merai tvirtina, kad tai apsunkins kovą su COVID-19, bus eikvojami administraciniai ir gydytojų ištekliai, jų mažiau liks sunkiems ligoniams, o tai kainuos gyvybes.


Šiame straipsnyje: Kauno rajonasgrįžę asmenysizoliacijakarantinasCOVID-19 karantinasCOVID-19 saviizoliacija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Raimondas B

Raimondas B portretas
Kauno rajonas, kaip visada, šauniai tvarkosi
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių