Quantcast

Kauno pradinukai ruošiasi testavimui dėl COVID-19

Vakar Kauno miesto ir rajono mokyklos gavo Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos raštą, kad nuo kito pirmadienio mokyklose mokytis galės tik tos pradinukų klasės, kurių dauguma tėvų sutiks tirtis dėl COVID-19, tai yra, sutiks su saugaus grįžimo būdu.

Toks grįžimas galimas, jei bent 60 proc. mokinių tėvų sutinka testuotis kaupinių metodu.

Vakar Kauno miesto mokyklos pradėjo naują mokinių tėvų apklausą dėl mokymosi būdo. 

Kauno miesto savivaldybės atstovai dar prieš savaitę teigė, kad tokiam pradinukų ir jų šeimos narių testavimui yra pasirengusi.

„Mes jau prieš atostogas ruošėmės procesui, kadangi nuolat stebime susirgimo atvejus Kauno mieste, ruošėmės teisės aktų pakeitimams, kurie, tikėjomės, bus priimti mūsų miesto atžvilgiu, apsiklausėme, kaip tėvai matytų tą situaciją, surinkome duomenis, kiek sutiktų testuotis“, – tuomet BNS sakė savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Eglė Andriuškienė.

Ministerija nurodo, kad nuo balandžio 26 d., atsižvelgiant į kintančią epidemiologinę situaciją, išplėstas savivaldybių, kuriose taikomos griežtesnės karantino sąlygos, sąrašas. Toks saugaus grįžimo į mokyklas būdas bus privalomas jau 23 , o iki šiol buvo 11 savivaldybių.

Asociatyvi freepik.com nuotr.

Senąjį sąrašą, kuriame – Marijampolės rajono, Panevėžio rajono, Panevėžio miesto, Šalčininkų rajono, Širvintų rajono, Švenčionių rajono, Trakų rajono, Varėnos rajono, Vilniaus miesto, Vilniaus rajono, Visagino savivaldybės, nuo balandžio 26 d. papildo ir Alytaus miesto ir rajono, Akmenės rajono, Anykščių rajono, Elektrėnų, Ignalinos rajono, Jonavos rajono, Kaišiadorių rajono, Kalvarijos, Kauno miesto ir rajono, Kazlų Rūdos, Kėdainių rajono, Kupiškio rajono, Lazdijų rajono, Molėtų rajono, Radviliškio rajono, Raseinių rajono, Šilalės rajono, Ukmergės rajono, Utenos rajono, Vilkaviškio rajono, Zarasų rajono savivaldybės.

Pagal nustatytą tvarką, jei mokyklos bendruomenė nesutinka, kad bent 60 proc. mokinių kiekvienoje klasėje būtų testuojama, ugdymas toliau tęsiamas nuotoliniu būdu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tevai pabuskite ir nesileiskite

tevai pabuskite ir nesileiskite  portretas
Kokiems reiki buti besirdziams vaikus testuos, as negaliu susitaikyti niekaip kad tie kas sugalvojo sita aflora taip ir praslys nenubausti.

Iksas

Iksas portretas
Darzeliai kategoriskai pries darzelinuku testavima. Absurdas. Kodel tureciau leisti savo penkiameciui kazkoki testa daryti... Aplamai jau ta korona per gerkle lenda. Ismokit su ja gyventi. Karantinas,uzsidare visi vos ne,bet susirgimai dideja.

Greta

Greta portretas
Logikos nėra Mažumos ir kitos parduotuvės atidaromos ir pilna žmonių, vaikams į mokyklą negalima. Kodėl žmonės netestuojami einantys į maximas. Juk ten didesne kaita žmonių, nei mokykloje. Vaikų ateitis nustumiama į šoną, o tegyvuoja maximos ir kt maisto parduotuvės. Paskui stebisi mokinių žiniomis. Kam tada tos mokyklos jei vaikai negali jų lankyti, padarom bendrabučius, kaip iš vienos taip jau padarė. Juk patirties turo.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių